Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Kobietki mam pytanko . Od 4 miesięcy staramy się o dzidziusia z partnerem. Przewidziany termin miesiączki mam na 27 maja z tymże dzisiaj bardzo bolą mnie jajniki i podbrzusze czy to moze oznaczac wczesna ciaze czy raczej dni płodne ( śluzu żadnego nie mam ) ? z góry dziękuję za odpowiedzi proszę oszczędzić sobie jakieś zbędne uwagi naprawdę mi to niepotrzebne. Pozdrawiam

Gość gość
A kiedy mieliście próby?

Gość justa912
Witaj. Ja również staram się 4 miesiąc... okres mam dostać dzień po Tobie. Z tym że ja wiem że raczej nic z tego nie będzie... ból jajników i brzucha może być też przed miesiączka :/ ale życzę Ci aby w twoim przypadku oznaczało to dzidzie:) a jakie masz cykle?

Gość gość
Popełniasz pierwszy błąd - nie nastawiaj się i nie szukaj sygnałów w organiźmie. Jak nie dostaniesz okresu to wtedy rob test. Przecież tu żadna z nas nie powie Ci czy jesteś w ciąży czy nie - odp będą dwie - TAK lub NIE i co z tą wiedzą zrobisz? NIC

Gość gość
ostatnie proby tydzien temu w piatek i niedziele ogolnie staramy sie tak 2 - 3 razy w tygodniu. Cykle ogolnie mam nieregularne tylko najsmieszniejszy jest fakt, ze odkad zaczelismy sie starac miesiaczka przychodzi idealnie na czas jakby sobie zarty robila ;) ja sie nie nastawiam nie doszukuje tylko takiego bolu jeszcze nie mialam i do tego tydzien przed miesiaczką dlatego interesuje mnie coz to moze byc. Kobieta kobiecie moze doradzic plec zenska powinna sie wpsierac :)

Gość gość
Owszem powinna się wspierać i trzymam kciuki, żeby się udało, jednak takie bóle mogą oznaczać i miesiączkę i ciążę, więc tutaj trudno coś podpwoiedziec. Najlepej cierpliwie czekac ;)

Gość gość
no różnie to bywa. kiedy staraliśmy się i pojawił się ból piersi byłam pewna że udało sie nam a okres nadszedł jak zwykle. A kiedy w kolejnym cyklu zaszłam wszystko było tak jak zwykle i wskazywało na okres a tu niepodzianka. Dlatego nie ma sensu się nastawiać.

Gość Julita27
Hej i od razu przepraszam ze zaśmiecam ale mam pytanko :) brałam tabletki ale po 14 dniach z racji tego ze zdarzyło mi sie zapomnieć 2 tabletek odstawiłam je i dostałam plamienia 1.05 które trwało do 4.05 planowana miesiączka powinna być jakieś 5 dni temu ... Od 3 dni boli mnie jajnik z prawej strony, mam bolące okropne sutki jakby miały strzelać (Hihi) plus zauważyłam jak sie kochaliśmy z narzeczonym obfity bialoprzezroczyaty śluz którego jest dużo ... Czy takie są objawy odstawienia tabletek w połowie opakowania ? Jutro ide do lekarza ale mam mały stres

Gość gość
owszem to może być skutek odstawienia tabletek ale i ciąza wchodzi w grę jeśli się nie zabezpieczaliście.

Gość Julita27
Nie kończył we mnie po odstawieniu :)

Gość gość
No cześć, Kasiu.

Gość gość
nic to nie oznacza autorko. nie doszukuj sie objawow, czekaj na termin okresu ...i jesli okres nie przyjdzie to wtedy zrob test.

Gość Julita27
Skończył na mordzie tej flądry, justy912 :(

Gość gość
owszem autorko nastawiasz sie tój pierwszy post o tym swiadczy, ba sam temat o tym swiadczy czekaj cierpliwie do terminu miesiaczki ja byam 2 razy w ciazy w obu myslałam ze dostane okres, ale odwrotnie tez bylo-czekałam na ciaze i tez juz liczylam keidy owulacja, kiedy seks i ze przeciez bylo z wytryskiem wiec nie moze sie nie udac a tu psikus-miesiaczka nasza psychika ma znaczenie

Gość gość
Psychika ma ogromne znaczenie. Ja zaszłam w cyklu gdzieś sex był raz w dni plodne. Wcześniej w wyliczone dni co do minuty i nic. Objawów przed okresem nie miałam. Dopiero po terminie @ zaczął boleć brzuch jak na okres a okresu brak. Dziś nasza wpadka śpi słodko w łóżeczku.

Gość Julita27
Okazało sie ze jest torbiel na jajniku ... A doktor tez ciąży nie wykluczył tylko kazał zrobić jutro test i sie dowiemy...ktoś miał podobnie ?

Gość gość
Dzisiaj powinnam dostac miesiaczke . Nie dostalam zamiast jej pojawił się bardzo biały śluz co to oznacza? jutro kupię test i w niedziele rano bede robic mam nadzieje ze sie udalo!