Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy żałujecie swoich tatuaży?

Polecane posty

Gość gość
Moda na tatuaże już mija i ciesze sie, że jestem czysta, bo mogłabym się obudzić w poważnym wieku z ręką w nocniku. Mniej ryzykowna jest powściągliwość:) Nie żałuję, że nie mam.

Gość gość
Myślę, że brak ryzyka i powściągliwośc to najlepszy sposób żeby zrujnować sobie życie.

Gość gość
dzis w tesco widzialem sliczna blondynke w rozowych szortach byla sliczna i dziewczeca a jak odchodzila od kasy to zobaczylem ze na obu udach miala wytatuowane kokardki.. odrazu automatucznie pomyslalem ze wiesniara a szkoda bo z przodu taka kobieca byla

Gość gość
Skoro tak ją od razu oceniłeś to dla niej dobrze. Gdyby nie miała tych kokardek jeszcze byś do niej podszedł, a tak uniknęła rozmowy z gburem nazywających kobiety wieśniarami :)

Gość gość
i znowu o żałowaniu mówią osoby które w końcu tatuaży nie zrobiły

Gość gość
Nie mam tatuażu, ale nie mam nic przeciwko. Moda nie mija, wprost przeciwnie, utrzymuje się od dawna. Do renomowanych salonów są zapisy. Jestem tchórzem, mam dużą wrażliwość na ból, alergię na kosmetyki rożne, więc chyba lepiej nie ryzykować. Nawet chciałam sobie zrobić, kota od Mayhem, albo jakiegoś innego podobnego. Czasem wydaje mi się, że obecnie więcej osób ma, niż nie ma, widzę na plaży, na basenie, na koncertach. Nie wszystkie tatuaże są ładne i estetycznie wykonane, ważne, żeby podobał się temu, kto go ma, mnie naprawdę nie musi :-)

Gość gość
Bardzo. Dziś lat 40 na karku, tatuaż mam z imieniem chłopaka z którym byłam (zakochana okropnie) miało być do końca życia.

Gość gość
no akurat imiona to ta kategoria której ludzie prawie zawsze żałują :P

Gość gość
pomijając imiona to chyba nikt nie żałuje dobrze zrobionych tatuazy

Gość gość
W Japonii z waszymi tatuażami nie wpuszczą was do wielu miejsc np.onsen

Gość gość
Co to w ogóle za argument jak większość ludzi nawet tam nie pojedzie? To zupełnie inna kultura (która ma swoje własne dziwactwa).

Gość gość
Ale wielu pojechało i było traktowanych jak " nietykalnych"

Gość gość
Burakumin kasta nietykalnych , najniższa kasta

Gość gość
to może dobrze? akurat popularnym japońskim fetyszem jest molestowanie kobiet w metrze. Same pozytywy posiadania tatuaży!

Gość gość
i chyba cos pieprzysz bo tatuaże tam kojarza się z Yakuzą (a oni nie są "najniższą kastą").

Gość gość
:P

Gość gość
Nie rozumiem jak mozna wlasnowolnie tak sie oszpecic. Mnie sie zygac chce jak widze tatuaz a na kobietach to juz szczegolnie. Obrzydliwe to jest!

Gość gość
Mi to nawet brwi uczernione odpychają, a co dopiero tatuaż.

Gość gość
Nie rozumiem jak mozna twierdzic, ze "zygac" ci sie chce. Moze wroc do szkoly, a nie bedziesz sie bawic w krytyka sztuki?

Gość gość
Te negatywne komentarze zawsze są od ludzi nieumiejących nawet pisać :D

Gość gość
Napisałam ze byli traktowani jak " nietykalni" co nie znaczy ze są burakuminami. O tym ze kojarzą się z yakuza każdy wie ;)

Gość gość
mądrości spod budki z piwem. Niektórzy pewnie nawet nie przechodzili obok renomowanego salonu tatuażu, nie słyszeli o konwentach tatuażu i midzynarodowych sukcesach tatuatorów z Polski. Porządny, kolorowy tatuaż u mistrza tej sztuki to dość spory wydatek, jakieś 1600 zł, więc mwet nie każdego stać. To już nie są dziary z kryminału, ale sztuka, z tym, że nie akceptowana przez część społeczeństwa

Gość gość
To ty wolalabys byc "tykana" w obcym kraju? No i jak mówiłam to nie jest dobry argument. To obca kultura więc co mnie obchodzi, że ktoś mnie nie dotknie w kraju który może raz w życiu na wakacje odwiedze. Do tego Japonia znana jest z rasizmu więc jako europejka byłabyś dziwakiem i bez tatuaży.

Gość gość
To ty wolalabys byc "tykana" w obcym kraju? No i jak mówiłam to nie jest dobry argument. To obca kultura więc co mnie obchodzi, że ktoś mnie nie dotknie w kraju który może raz w życiu na wakacje odwiedze. Do tego Japonia znana jest z rasizmu więc jako europejka byłabyś dziwakiem i bez tatuaży.

Gość mam tattoo
ja mam wytatuowaną prawie całą rękę i za uchem,nie żałuję i nigdy nie żałowałam,wprost ciągle mi mało i marzy mi się tatuaż na dłoni...uwielbiam tatuaże :)

Gość gość
no i bardzo dobrze, że masz. Zrób sobie kolejne, a głupimi ludźmi się nie przejmuj drogie MAM TATOO kimkolwiek jesteś. Ja nie mam, ale należy być tolerancyjnym i uszanować gust innych, a nie narzucać swój i jakieś zakłamane swoje racje do tego. Tak mi działa patologia nietolerancyjna na nerwy, że chyba sobie każę zrobić jakiś obrazek na przedramieniu, jeszcze nie wiem jaki

Gość gość
w sumie czego się spodziewać, był na tym forum kiedyś temat o różnych rodzajach firanek. Tak zwyzywali ludzi mających takie koraliki w oknach jakby te koraliki robili z oczu niewinnych niemowląt.

Gość gość
up

Gość mam tattoo
nie usłyszałam jeszcze negatywnych opinii na temat moich tatuaży,ale widzę jak niektórzy patrzą dziwnie i jak idą z kimś to ''pokazują oczami'' żeby ten drugi ktoś zerknął :D ale wychodzę z założenia ,że jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy

Gość gość
czekam na dzień aż ktoś pokaże palcem :P Parę razy ktoś mnie zaczepił dając komplement więc myślę, że jednak wielu osobom się podobają tatuaże.