Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Termin porodu. Który bardziej prawdopodobny?

Polecane posty

Gość gość

Termin z OM mam na 10 czerwca ,z pierwszego USG na 23 czerwca. Mój lekarz liczy tygodnie wg USG. Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze,wymiotowałam. Zastanawiam się nad tym który termin jest bardziej prawdopodobny tym bardziej że jestem na podtrzymaniu od 28 tc. Miałyście podobną sytuacje? Który termin był trafniejszy? Dodam że miałam nieregularne cykle.

Gość gość
Terminy terminami, a dziecko i tak przyjdzie w najlepszym dla niego terminie ;) Też szukalam informacji, którym terminem jest bardziej prawdopodobny, ale niestety zdania i doświadczenia mam są podzielone :) Także nie pozostaje nic innego jak czekać... Powodzenia :)

Gość gość
Kurczę, Twój lekarz liczy wg USG? Mój kazał mi się sugerować terminem z miesiączki :) który jest o tydzień późniejszy, a nie wcześniejszy jak u Ciebie :) moje dziecko wg USG jest o tydzien starsze niż sugeruje data ost.miesiączki. co lekarz to obyczaj? dziwni są ;) ciekawi mnie czy to prawda co powtarzają kobiety teraz, że mnóstwo dzieci się rodzi po terminie nawet 2 tyg.po i że to jakaś plaga...chciałabym zobaczyc prawdziwe dane czy to prawda ale chyba nie ma takowych dostepnych ;)

Gość gość
gość dziś U mnie podobnie - usg tydzien wczesniej, ale lekarz sugeruje sie data OM. A w mojej okolicy jest inaczej, zazwyczaj dziewczyny nie doczekują terminu i rodzą w 38/39 tc ;) Co kraj to obyczaj ;)

Gość gość
Jeśli miesiączki są nieregularne to termin wyznacza pierwsze USG (pierwsze, ponieważ na początkowym etapie ciąży wielkość zarodka określa dokładnie wiek ciąży). Prawidłowy poród następuje 2 tygodnie przed lub 2 tygodnie po wyznaczonym terminie. Jeśli zaś jesteś na podtrzymaniu ciąży to trochę inna bajka. Bo z jednej strony jesteś w terminie już od 9 czerwca (jak dobrze liczę będzie już skończonych 38 tygodniu), ale z drugiej strony coś się dzieje "niedobrego", skoro jesteś na podtrzymaniu i musisz na siebie uważać, bo w każdej chwili możesz się spodziewać porodu.

Gość gość
ciekawe jak będzie tutaj :) Szczerze mówiąc jak dla mnie to niech mały nie czeka i niech wychodzi w terminie albo zaraz przed, jeśli juz to bedize dla niego zdrowe :) Nie chciałabym by tam przesiadywał do wrzesnia, bo termin mam dopiero na 20 sierpnia :) Niech nie bunkruje się w brzuchu ;)

Gość gość
To powodzenia :) U mnie termin na końcowkę czerwca, więc juz coraz bliżej :)

Gość gość
14:12 dzięki :) Nawzajem, powodzenia :) Ale Ci fajnie, powiem Ci szczerze że chciałabym mieć termin na teraz, całe lato byłoby przed nami a tak to jeszcze w te upały to troszkę się pomęczę ;) A mały jak się uprze to na wrzesen wyjdzie...a tak liczyłam że będzie Lewkiem a nie Panną...ale tro bzdury :) bardziej chcialam by po prostu w sierpniu juz byl obok :)

A ja wg OM termin na 3 wrzesnia a USG na 28.08 wiec zobaczymy wydaje mi sie ze szybciej to nastapi:)

Gość gość
U mnie termin z om 16.08 pierwsze usg 14.08 z połówkowego 18.08 niby nie duza rozbieżność ale zawsze pierwsze dziecko urodziłam z terminu om dokladnie ciekawe jak bedzie teraz

Gość gość
pierwsza ciąża: termin z OM 12 września,z USG nie pamiętam-urodziłam 21 września,poród wywoływany,skończyło się cc. druga ciąża: termin z OM 15 września,z USG 20 września-urodziłam sn 23 września-poród sam się zaczął. obie ciąże przenoszone. Aczkolwiek moja bratowa miała termin na 18 lipca i właśnie w tym dniu urodziła-terminowo:) każda ciąża jest indywidualna