Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel, chrząkanie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam bardzo uciazliwy problem. Od kilku lat kaszle, glosno i bez przerwy (srednio 2-3 razy na 5 min). Kiedy ze zlosci juz staram sie przetrzymac kaszel dluzej niz 10 min czuje jakbym w gardle miala wielka gule ktora musze odkaszlec, gdyz kiedy zaczynam mowic mam strasznie zachryply glos, bardzo nieczysty. W ostatnim czasie kaszel stal sie czestszy jak i ostrzejszy, wieczorami od tego dychania mialam az odruchy wymiotne. Mama, ktora faszeruje mnie bez przerwy jakimis durnymi lekami, ktorych nie pomagaja wiec nie chce ich brac, krzyczy ze w koncu wyrzuca mnie o kaszel ze studiow bo bez przerwy dycham na zajeciach, a dodatkowo ona ma tak tego dosyc ze chce bym sie wyprowadzila. Bylam raz u laryngologa, nie osmielil sie wydac jakiejkolwiek diagnozy. Juz nie wiem co robic, to mi tak utrudnia zycie.

Gość gość
mozliwe przyczyny to -alargia -problemy z tarczyca( szczegolnie chrzakanie i uczucie guli w gardle),zbadaj tsh,powinno byc najwyzej 1,mimo ze normy w pl dopuszczaja 4.2 dobry endo zacznie cie nawet od poltora leczyc -nerwica,chzakanie i kaszel na tle nerwicowym,lub pochodnej nerwicy natrectw x z przyczyn fizycznych jakies anomalie w obrebie nosowo-gardlowym typu np polipy,ale skoro laryngolog jeden niczego nie stwierdzil,radze sie wybrac do jeszcze przynaniej dwoch

Gość gość
no i pytanie jeszcze mam,czy laryngolog zrobil ci rtg?,albo jak napisalam czy mialas badanie tsh? x z opisu u ciebie to stawialabym na powtarzalnosc i natrectwo na tle nerwowym,ale wykonaj te badania co ci polecilam,bo w sumie wysokie tsh tez daje takie objawy nosowo-gardlowe jak chrzakanie i kaszel

Gość gość
Może nerwica

Gość gość
up

Gość gość
Nerwica

Gość renia53
Czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego laryngologa na terenie Wrocławia? Od stycznia towarzyszy mi uporczywy kaszel. Jest to bardzo uciążliwe. Nie umiem tego w żaden sposób wyleczyć.

Gość Medicus DCL
Jeśli przez dłuższy czas towarzyszy Pani uporczywy kaszel, rekomendujemy konsultacje ze specjalistą. W Medicus DCL we Wrocławiu podchodzimy indywidualnie do każdego Pacjenta, dzięki temu możemy postawić trafną diagnozę i zaproponować odpowiednią metodę leczenia. Zapraszam na naszą stronę internetową www.medicusdcl.pl po więcej informacji oraz na nasz profil na Facebooku, gdzie przeczyta Pani opinię naszych zadowolonych Pacjentów https://www.facebook.com/medicusdcl/