Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miluuunia

Dlaczego ciągle tyje ??!

Polecane posty

Gość Miluuunia

Mam 16 lat. Zaczne od poczatku . Okolo rok temu zaczelam sie odchudzac. Wazylam wtedy ok 56 kg przy wzroscie 155cm Na poczatku postanowilam nic nie jesc . Pozniej jadlam ale wymiotowalam. Lecz pozniej na poczatku wakacji sie opamietalam jadlam ale zdrowo i tak dosyc malo ok 1200 kcal.Chcialam schudnąć do końca wakacji . I udało mi się. Schudłam do 45 kg. Lecz pózniej na poczatku września uwazalam ze ciagle za duzo jem i coraz bardziej ograniczalam jedzenie. Potem bylo mi strasznie zimno, wlosy mi wypadaly, na calym ciele mialam siniaki i wgl. Az na poczatku pazdziernika mama znalazla pojemnik z jedzeniem w ktorym chowalam wszystko co mi wciskiwala do jedzenia . Nastepnego dnia poszla ze mna do lekarza rodzinnego . wazylam wtedy 35 kg. Lekarz skierowal mnie do zwyklego szpitala bo niby trzeba ale sie dobrze czulam. W tym szpitalu bylam troche ponad tydzien. Zdiagnozowano tam u mnie anoreksje. Chcieli mnie skierowac do szpitala psychiatrycznego ale jednak nie pojechalam bo bylo wolne miejsce tylko na drugim koncu polski. Wiec wrocilam do domu . dostalam skierowanie na terapie u psychoterapeuty i psychiatry , tyle ze ani razu nie bylam ani na tym ani na tym, bo mieszkamy na wiosce i nie mialabym jak tam dojechac. Wiec zaczelam wychodzic z tego sama. Zadnego dnia nie opuscilam posilku ani nic. I od tamtej pory jem ok 1500kcal. Tyle ze teraz jest problem bo wgl nie tykam slodyczy ,jem same zdrowe rzeczy , a ciale tyje . Juz jestem strasznie gruba !! Teraz przez pol miesiaca przytylam 3kg a teraz waze 50 kg !!! Dlaczego ja tak tyje ??! Przeciez ludzie w taki sposob jak ja jem chudna a nie tyja!! Czy ja juz wiecznie bede tyla?? Chcem schudnac tylko z 3 kg jak to zrobic ? Juz mam mysli zeby znowu przestac normalnie jesc ale nie chcem sobie marnowac przyszlosci bo mama powiedziala ze jak zaczne znowu sie odchudzac to nie pusci mnie do internatu a ja chcem sie wyrwac z domu. Tak mocno czuje sie gruba a zwlaszcza w nogach !!! Dlaczego kolezanki sa chudziutkie a jedza ile chca ? A ja musze jesc tylko te fit rzeczy i tyje ?

Gość gość
Dziewczyno masz 16 lat, jezcze sie rozwijasz, nie rob drakonskich diet bo zle na tym wyjdziesz. Zacznij zdrowo ie odzywiac i minimum 3 razy w tygodniu sport. Na sniadanie mozesz jesc np.platki z woda (mleko odradzam) i owocami, albo 2 kromki ciemnego pieczywa z pomidorem, odtluszczona wedlina, serkiem wiejskim itp. Pij smoothies, na obiad rybe pieczona bez tluszczu z warzywami, itp. Na kolacje cos lekkeigo. I schudniesz!

Gość Miluuunia
Tylko w tym problem ze ja tak wlasnie jem .

Gość monia590
Ja też mało jadałam i tyłam, mama umówiłam mnie do lekarza ale wszystko było w porządku... I tak zaproponowałam mamie,że poszukam sobie jakiegoś suplementu i może pomoże;) Mama jakoś nie była zadowolona ale w końcu się zgodziła bo chciała mi pomóc i bym w końcu się uśmiechała.... I tak zamówiłam African Mango http://szczupla-kobieta.pl i odkąd stosuję kurację z suplementem i regularne posiłki w końcu waga spada a ja wcześniej tak się męczyłam by coś zgubić... W 2 miesiące spadło mi 14kg ;)