Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skunks

do Polaków będących na obczyźnie mam pytanie

Polecane posty

Gość skunks

tu w Polsce oprócz wykształcenia technicznego typu elektryk, mechanik, elektromechanik , robotyk, informatyk , elektronik a nawet jako murarz na budowie lub cieśla i zbrojarz zdobyłem doświadczenie zawodowe pracując w wielu dziedzinach technicznych i teraz mając papiery SEP , czyli bezpieczna praca pod napięciem powyżej 1 kV i papiery na obsługę wózka widłowego oraz mając papiery na spawanie mig-mag metali kolorowych w otoce, metali aluminiowych , metali ocynkowanych oraz spawania stali , posiadam również tak zwaną Książeczkę Sanepid i z tymi papierami przetłumaczonymi na język angielski oraz wieloletnią praktyką zawodową zgłaszam się do pośrednika pracy powiedzmy w Londynie albo w Berlinie ale nie znam dobrze języka angielskiego , jestem tak zwany techniczny , znam rysunek techniczny i umiem czytać schematy elektryczne, elektroniczne , znam język techniczny i co dalej , czy w londyńskim biurze do spraw zatrudnienia wystarczy pokazać przetłumaczone na język angielski moje uprawnienia do pracy i powiedzieć , że posiadam wieloletnią praktykę zawodową ? Gdy wejdę do biura pośrednictwa pracy w Londynie to 'wydukam' zaledwie, że Im from Poland , I looking for a job , my name is A. R. help me please ! kilka porad poproszę i dzięki z góry

Gość gość
To szukasz pracy w Anglii czy w Niemczech?

Gość gość
w Niemczech bedziesz tzw. überqualifiziert i bedzie ci ciezko chcac cie zakwalifikowac do konkretnej roboty. Szukaj pracy nie poprzez Arbeitsamt, a u konkretnych pracodawcow czy to w branzy budowlanej, czy metalowej.Pozdrawiam

Gość skunks
Londyn trochę poznałem , piękne miasto , Berlina nie znam wcale , Niemcy są najlepsi technicznie i pięknie rysują schematy elektryczne, elektroniczne, robotyczne, mechaniczne , schematy niemieckie są piękne i myśl techniczna niemiecka ale na podstawie niemieckich schematów lepiej będę się czuł pracując dla Angoli w UK , więc , gdzie się zgłosić w Londynie , do jakiego biura obsługi osób poszukujących pracy w Londynie i w UK , czy zechcą ze mną rozmawiać w języku polskim , ponieważ mój angielski jest słaby ?

Gość gość
Popieram powyzsza wypowiedz, w biurach posrednictwa pracy dostaniesz polowe stawki, lepiej bezsposrednio u firm

Gość skunks
uprzejmie proszę , podajcie namiary do agencji pośrednictwa pracy w Londynie , znam Londyn , poradzę sobie geograficznie , wskoczę do auta i za dobę będę w Londynie ale nie mam namiarów do Agencji Pracy w Londynie , poproszę o aktualne namiary , dzięki

Gość gość
Zle rozumiesz szukanie pracy. Myslisz ze pojdziesz do takiej agencji np. w Londynie przedstawisz sie i po klopocie?:D Nie, czasami musisz wypelnic tam jakas ankiete i do widzenia. I co chcesz w tym czasie robic? Wracac do pl czy wynajac pokoj (ktory kosztuje - szczegolnie w Londynie). Prace musisz miec wyjezdzajac do Anglii.

Gość m ądralIa
szukaj firm. Skoro masz taki zawód, któy może być przydatny w praktycznie każdej firmie, to nie robi Ci różnicy jaka to firma. Robi różnicę dojazd, ale ze sowim autem może hulać

Gość gość
wyjedź do UK i doucz się angielskiego, prace jako elektryk znajdziesz bez problemu