Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nasz nowy dom w jakiej części Polski bieda i syf

Polecane posty

Gość gość

Program " nasz nowy dom " . JAk zapewne zauwazyliscie najwieksza bieda jest w czesci południowej , wschodniej i środkowej . Bieda i patologia . WSTYD !!!!!

Gość gość
mASZ RACJE , najwieksza bieda to wschód , mazowsze i mazury

Gość gość
W tym programie rzeczywiscie pokazuja ludzi biednych ale na pewno nie patologie.

Gość gość
Sama się WSTYDŹ autorko bo taki wpis to też patologia, nie wszyscy mają w Polsce równe szansę i każdy normalnie myślący o tym wie a TY się WSTYDŹ bo tak prostej rzeczy nie wiesz.

Gość gość
Ludzie z roznych powodow sa biedni. Bieda nie oznacza, ze rodzina jest patologiczna. powodem do wstydu jest Twoje myslenie o ludziach biedniejszych.

Gość gość
może nie patologia, ale ludzie niezaradni życiowo. W ostatnim odcinku ojciec i 3 córki , jedna dorosła i 2 nastolatki, jak zobaczyłam drzwi do domu to się przeżegnałam! Ja do komórki mam 100 razy lepsze. Wystarczyło chociaż je umyć i dziury załatać. Łazienka czarna od brudu, ile to wapnem pomalować, albo brak kranu - chłop w domu i nie może kranu przykręcić. To ja baba kran potrafię przykręcić i syfon wyczyścić. Proste rzeczy nie wymagające nakładów finansowych. Dlatego jak patrzę na tych ludzi to wiem, ze im to by się jakaś pomoc z gopsu przydała ale psychologiczna, jak sobie radzić w życiu. Wątpię, czy po programie i odebraniu kluczy do wyremontowanych domów, będą w stanie utrzymać taki stan dłużej niż 3 miesiące. Po pół roku wróżę im powrót do "syfu", bo nie potrafią nawet zadbać o to co mają.

Gość ula gość
Południe?? No nie wiem, zapraszam na południe (np w Beskid Wyspowy) Dookoła fajne wypasione domki. Ciężko by było znaleźć taki rozwalający się. To raz, a dwa to uważaj z tą patologią. Wqrwia mnie ostatnio nadużywanie tego słowa. Biedny - patologia, nie może znaleźć roboty - patologia, ma więcej niż jedno dziecko - patologia, nie ma wypas gadżetów - patologia, jeździ starym autem- patologia. No na miłość boską różnie się ludziom życie układa. To chyba nie powód żeby kogoś wyzywać od patoli. Droga autorko - życie przed tobą i nie wiesz jak może ułożyć się twoje życie. W razie wpadki, chciałabyś, aby nazywano cię patologią??

Gość gość
Wydaje mi sie ze malowanie tak zgrzybialych ścian nie ma sensu, a w takich warunkach jakie pokazują w tym programie i tak wszystko wyglada na.brudne zaniedbane. Co z tego że bedzie poukładane w półce jak sciana ma 3kolory obdrapania na podłodze podziurawiona gumówka.

Gość gość
Nie wszystkie rodziny z tego programu to patologia ale jednak moim zdaniem niektórym bym nie pomogła. Ostatnio oglądałam powtórkę i była kobieta chyba z trójką (albo czwórką nie pamiętam) dzieci mieszkająca w jakimś tam przerobionym budynku gosp bez wody itd. Jedno dziecko było niepełnosprawne. No ok rozumiem że to jest tragedia, że brak środków i warunków na rehabilitacje ale w tym wszystkim najstarsza córeczka tej Pani 18lat sama już miała 7 miesięczną córkę...h**j że nie było warunków ale córeczka dziecko sobie zrobiła. A takie coś już mnie wkurza - nie masz warunków to myśl mózgiem a nie dupą. A potem lament bo nie mają się gdzie podziać.

Gość gość
Trzeba mieć talent do sprzątania, jak i do wszystkiego innego. Warto będzie się zatem przekonać i pochwalić efektami przed i po na www.utalentowani.pl

Gość gość
Bieda upokarza i deprymuje a to prosta droga to patologi. Największa bieda jest na górnym śląsku

Gość gość
Ci ludzie robiący te nowe mieszkania to w ogóle nie mają gustu. Okropne to jest. To za połowę ceny mogliby zrobić coś naprawdę modnego i dobrze wyglądającego, zamiast tego pstrokatego cyrku. Tam w ogóle pracuje architekt? Jeśli tak to nie wiem co kończył i gdzie się szkolił, ale chyba w Karaczi.

Gość gość
Rozumiem ,że ty masz wszystko białe jak w psychiatryku.

Gość gość
Ja się tez zgodze, ze te nowe mieszkania sa marne, tzn wszystkie kolory tęczy, bez zadnego gustu... nieraz już mi się b podobaly te ich stare wersje, fakt ze biednie, ale przy najmniej jakos przytulniej było

Gość gość
Pamietam ta baba taka gruba miala 5 dzieci i mieszkali w przerobionym kurniku a jej coreczka tez z dzieckiem Niby taka bieda ale ****** sie chce :o

Gość gość
Na górnym śląsku ludzie mają średnie dochody zaraz po warszawce, biedy to tam na pewno nie ma

Gość gość
bieda i syf jest wszedzie czasami pokazuja patologie a czasami naprawde biednych ludzi bieda to nie patologia ale klepanie sobie np 7 bachorow wiedzac ze mieszka sie w kurniku to jest patologia

Gość geg
Mając na uwadze własne dobro, podczas planowania budowy warto rozważnie wybierać usługi z zakresu budowy domów Warszawa. Powinny być one profesjonalne. http://roslandomdesign.pl/