Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strajk pielęgniarek

Polecane posty

Gość gość
Nie ma nic gorszego niż te s****wa pielęgniarki. Nic , kompletnie nic nie robia, sa niemile, nieżyczliwe, sa jakby za kare, jak się nie da czegos w lape to się nie zajma pacjentem. Pamietacie ta dziewczynke z domu dziecka która lezala na oddziale pediatrycznym obsrana po pachy. :( Rodzice innych dzieci ja sfotografowali i zrobila się afera. Polozne następne które maja zle tylko żadna nie liczy lapowki które trzeba dawac przed porodem żeby laskawa pani robila to co do niej należy.

Gość gość
do gość dziś - wszyscy pracujący bałwanie winniśmy zarabiać 6 tys. , bo jak pieprzony cholerny wredny rząd rozdaje po 500 zł od zrobienia jednego bachora to za pracę łachy nie robi jak będzie godnie płacił, bo zgroza, żeby za leżenie i rozmnażanie się tyle dostawać za darmo. każdy pracujący winien być godnie wynagradzany, z niewolnika nie ma pracownika, ja wykonuje swoją pracę i rzygać mi się na nią chce, by to wuj trafił ten kraj. Ludzie pracy, emeryci, pobierający świadczenia przedemerytalne w kwocie 900 zł za pracę niejednokrotnie po ok. 30- 40 latach pracy dostają jałmużnę. Także ludzie pracy źle opłacani wykonują swoją prace z wielkim obrzydzeniem, niech to dotrze do pracodawców

Gość gość
do gość dziś - to niech ci dupę podcierają ci co dostają za darmo 500+

Gość gość
Ja bym wolała, żeby w CZD, gdzie z całego kraju trafiają najcięższe przypadki pracowały osoby, które nie tylko mają powołanie, ale i są odpowiednio wynagradzane, tak żeby nie musiały brać dodatkowych dyżurów, żeby jakoś związać koniec z końcem. Co innego pracować za 2300 w Pcimiu Dolnym, a co innego w Warszawie, gdzie koszty życia są o wiele wyższe.

Gość gość
Przesada z tymi "dużo wyższymi" kosztami utrzymania w warszawie. Zwłaszcza kiedy 40% tych pań ma pobory 6-8 tys złotych! Dla mnie absolutnym skandalem jest że owe najcięższe przypadki w Polsce zostały bez pomocy I naprawdę nie życzę wam być rodzicem dziecka, z ciężką zagrażającą życiu wadą serca, które NIE BĘDZIE OPEROWANE bo ktoś strajkuje. Takie dziecko i wiele innych zostało WYPISANE do domu. Mało tego, nawet nie zostało zapisane na kolejny termin "bo nie wiadomo ile to potrwa"

Gość gość
mnie zastanawia jedno gdzie ci wszyscy strajkujący byli przez ostatnie 7 lat ! brakowało im odwagi ? reżim nie pozwalał ? bali się pałowania zamykania na ulicach? czy też wiedzieli ,że partia PO - nie ulegnie ich prośbom ? Czyli co ? Wychodzi na to, że panował totalitaryzm i nikt nie miał odwagi gęby otworzyć ! Natomiast teraz ...PiS dał palec a hołota chce całej ręki !

Gość gość
ŚREDNIA PRACY PIELĘGNIARKI W CDZ to 4940 ZŁ!!!!!!! Prawie 5 tys, a 40% z nich zarabia od 6-8 tys!!!!! Mam wielką nadzieję że dyrekcja się nie ugnie i po prostu pozwalania osoby które odpowiadają za ten zamęt. DZIECI SĄ ZAKŁADNIKAMI!!!!!!!

Gość gość
do gość dziś - pretensję miej do rzadu i 500+, niech oni zajmują się dziećmi bo dostają masę pieniędzy za darmo i niech odrabiają,

Gość gość
nie, nie mam pretensji do rządu. Tzn mam ale nie w tej sprawie. Tutaj winne są tylko pielęgniarki i nikt wiecej

Gość gość
do gość dziś - bo teraz nie opłaci się strajkować, i co byłam kilka lat temu na strajku w warszawie, duda organizował i nawet grosza podwyżki wszyscy pracownicy nie dostali z tego powodu, teraz nie ma co strajkować, tylko do razu trzeba by było robić krwawą jatkę, bo rząd od lat odkąd solidaruchy objęły władzę ma w d***e strajki, możecie sobie strajkować do woli i tak mają gdzieś, jedynie górnikom liżą tyłki i dają to co oni chą

Gość gość
Skoro im tam tak źle to niech idą pracować na linię produkcyjna za 1500 zl z umową zlecenie... Wtedy sie dowiedzą co to ciężka praca. Albo niech idą do prywatnej klinki to sie dowiedzą co to znaczy praca pielęgniarki!!! A tam dziećmi zajmują sie rodzice-od karmienia do podania leków które owa "zapracowana"piguła poda w przerwie między piciem kawusi a obrabianiem d**y sowim koleżankom z pracy(sama byłam świadkiem)... Aaaa i najlepsze. Leżąc z dzieckiem w szpitalu(zapalenie płuc)z nami na sali było dziecko co wiecznie płakało. Bało sie szpitala, obcych ludzi. Pani dr zaleciła środek uspokajający aby dziecko nie dostawało dusznosci(RSV). Dawka 2,5 ml. Pielęgniarka przynosiła 5 ml. Matka zapytała co to syrop dla dziecka. Biedna myślała ze to Gastrotuss na refluks a owa pani zostawiła, każą podać i poszła. Potem okazało sie ze to było na uspokojenie dziecka i kto.winny??? No MATKA bo podała. No szlak mnie chciał wtedy trafić. Inny na patolgii ciąży leżała ze mną w sali kobieta która miała takie samo imię i nazwisko jak ja. Z tym ze ona miała mieć wywoływany poród ja zatrzymany. I nauczona tamtym doświadczeniem zawsze.pytalam co to za lek-jakie ma działanie. Patrzyły na mnie jak na wariatkę i parę"miłych"komentarzy usłyszałam..I co??? Okazało sie ze raz jak zapytałam to najpierw mina byla typu"po huj sie pytasz a potem obróciła sie na piecie i poszła leki wymienić :P Tyle w temacie ;)

Gość gość
Dokładnie! Akurat w szpitalach pediatrycznych wszystko robią wokół dzieci rodzice. I tylko oni. Jak rodzica nie ma to dziecko obsrane po głowę będzie, a jedna z drugą palcem nie kiwną... To na c***a one w ogóle są? Wyciągnąć lek z szafki to można każdego nauczyć,a one próbują tutaj kalać nas swoim magystrem. Żenada!

Gość gość
No proszę nie piszcie ze w takiej Biedronce czy Tesco ceny w Warszawie są większe jak np na zadupiu w Pcimiu.:D no chyba ze panie pielęgniarki z CZD to maja inne żołądki od tych z zadupia i zakupy robią w markowych "Delikatesach":P 500 + wg mnie nie jest pretekstem do takich strajków. Wszak owe pani pielęgniarki mające dzieci tez dostają. No a skoro urzędasy dostają 13 i 14 pensje to.dlaczego ja nie moge dostać 500 . W czym jestem gorsza ze w sklepie na kasie tyram ???

Gość gość
do gość dziś - a jak ktoś nie ma dziecka, ty myślisz, ze tak każdy się p******i i rozmnaża jak ty, płaca winna być godnaaaaa za pracę, precz z 500+, zlikwidować i dać za to pracującym

Gość gość
a jak są pielęgniarki mając ponad 50 lat, one nie mają już małych dzieci i nie dostają 500+ i pieprzony rzad nie chce puścić na emeryturę tak jak było w wieku 55 lat jak było tylko karzą orać do 67 lat za jałmużnę po 30-40 latach pracy.

Gość gość
gość dziś święta prawda, przez 3 dni pobytu z dzieckiem w szpitalu założono wenflon, pobrano krew do badań i wyjęto wenflon, strasznie się narobiły, do tego zero podejścia do dzieci, a szpital z nazwy dziecięcy...

Gość gość
do gość dziś - weź sobie niech ci te 500+ leczą

Gość gość
Nie wiem skad to przekonanie że warszawa taka droższa. Jedzenie, ubranie w sieciówkach ceny takie same. Wynajem mieszkania naprawdę niewiele droższy niż w innych większych miastach. Za to komunikacja miejska tańsza. To naprawdę nie tłumaczy że średnia pielęgniarki ma wynosić prawie 5 tys złotych i jeszcze jej mało do tego stopnia że naraża życie drugiego, niewinnego nic człowieka

Gość gość
Gość 22:08 Oczywiscie wszyscy sie zachwycają tzw.socjalami np w UK i wyjeżdżają bo tam się"lepiej żyje"a w Pl to masakra. A jak już rząd robi cos w kierunku tym żeby na starość tobie który"nie płodzi" w domu spokojnej starości miał tyłek podetrzeć a ze swojej pensji zapłacić podatek i składki które otrzymasz Ty w formie emertury to jest zły. Ludzie opamiętajcie sie nie każdy człowiek który posiada dzieci to patologia.

Gość gość
Osobiście dałabym podwyżki młodym lekarzom, którzy zarabiają 2200 i ani trochę więcej bo tyle stanowi ustawa. Żeby oni nie wyjezali, bo stanowią rzeczywistą wartość dla kraju. Spotkałam ostatnio mnóstwo młodych lekarzy i każdy był fantastyczny- kompetentny, uczciwy i zaangażowany Za to pigułom nie dałabym ani grosza więcej. A jak rzeczywiście zarabiają 5 tys to jeszcze połowę zabrała! A jak się nie podoba- to won do Anglii! Niby tak piguł brakuje w u mnie w 4 szpitalach zabijają się o etaty!!!!

Gość gość
22:13 święta prawda. Jak moja babcia leżała na geriatrii byłam świadkiem jak szacowna pani mgr pielęgniarstwa powiedziała:nie po to magistra robiłam żeby teraz komuś tyłek wycierać. I zawołała stażystkę czy praktykantkę. A potem taka strajkuje-żal.pl I tak się zastanawiałam jakby tej młodziutkiej dziewczyny nie było to kto tej babci by zmienił bieliznę?

Gość gość
jak to kto? Nikt. Jeśli babcia byłaby sama mogłaby być po uszy umazana. Jeśli upomniałaby się rodzina- owa pani magyster od 7 boleśni musiałaby pampersa zmienić

Gość gość
Naprawdę jesteście tak głupi że wierzycie w te 5-6 tysięcy pensji podstawowej? Chodziłam prywatnie do ginekolog - owszem, zarabiała w sumie pewnie z 10 tys. wizyta kosztowała 200 zł, ale uwaga - pracowała na 3 etatach - w szpitalu, przychodni, a prywatne pacjentki przyjmowała 20-22. Chciałybyście tak zasuwać? i chciałybyście być pod opieką kogoś, kto tyle pracuje i siłą rzeczy nosem się podpiera?

Gość gość
No jakby była sama to poczekała by starowinka na dzień gdy przybędzie jakaś uczennica. No a jak ma rodzinę to magiczna "biała koperta" i nawet mgr d**e wytrze.:D

Gość gość
do gość ziś mnie się w głowie nie mieści jak rodziny z dziećmi mogą być nazywane patologią ?!!! ludzie ogarnijcie się ! gdzie jakieś wartości ? gdzie podstawowa rodzina jako komórka społeczna ?! nie łykajcie jak pelikany syfu napływającego z zachodu bo wam ktoś bajek naopowiadał a media zrobiły papkę z mózgu ! na zachodzie więcej rodzi się dzieci jak obecnie w Polsce ! dobra opieka socjalna sprzyja temu a do tego wszelakie dodatki na dziecko ! Rodzina z dziećmi to nie patologia !!!! To ludzie którzy są normalniejsi od tych całe życie zabieganych za kasą którzy zapominają o tym co w życiu najważniejsze ! A codo patologii uwierzcie mi te zdarzają się w krajach najlepiej uprzemysłowionych stojących wysoko gospodarczo ! Szanujcie siebie wzajemnie , szanujcie wartości i żyjcie bez dupościsku zawiści.... bo to i tak nic nie da :)

Gość gość
e, te mądre rozmnażające się królice dlaczego nie zostałyście pielęgniarkami jak tak uważacie, że mają dobrze, uważam, że nie nalezą się pieniądze za pieprzenie się i rozmnażanie 500+ tylko za pracę bez względu kto jaki zawód wykonuje. PRECZ Z 500+, ZLIKWIDOWAĆ

Gość gość
Te 5-6 tys to pensja podstawowa z przerównymi dodatkami na etacie. Tak, wierzę w nią, bo mam znajomą pielęgniarkę która zarabiała tyle rok temu, a teraz zarabia 3 tys więcej na kontrakcie, tylko że sama musi sobie zus odprowadzić

Gość gość
do gość dziś zap*****l pozostawiamy takim frajerom jak ty ;) pracuj pracuj aż ci garb sam wyrośnie :D

Gość gość
do gość dziś - no jak ZUS i inne opłaty sama odprowadza to tak, a 500+ dostają za darmooooooo, bez ZUS-u i to nawet nie jest wykazywane jako dochód gdzie niejednokrotnie to jest tyle co wynagrodzenie tych pielęgniarek

Gość gość
Dajecie się zmanipulować jak dzieci w PRL. Takich pensji jak podaje dyrekcja CZD - a jestem wręcz pewna, że robi to pod dyktando rządu - nie ma nigdzie w Polsce. Typowe zagranie rządzących - storpedować postulaty pokazując jak bardzo "roszczeniowa" są protestujący. Obrzydliwa manipulacja. Dam sobie ręce obciąć, ze te "oszałamiająco wysokie" kwoty wzięły się stąd, że doliczono pielęgniarki kontraktowe, które od "zarobków" same opłacają ZUS i podatki - a to robi z tych kwot połowę i to jest wiarygodne, bo w pensje pielęgniarek 6 tysi nie uwierzę w państwowej służbie zdrowia.