Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jakiś pracodawca się na to zgodzi?

Polecane posty

Gość gość

Przedwczoraj dowiedziałam się ze jestem w ciąży.mam23 lata i jakiś miesiąc temu zamknięto zakład pracy w którym pracowałam ( restauracja). Obecnie jestem zarejestrowana w urzędzie pracy bez prawa do zasiłku. Chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli poprpsze jakiegoś pracodawcę i powiem prawdę ze jestem w ciazy to czy mnie zatrudni bo z tego co sie orientuje to jest tak,że pierwszy miesiąc pracodawca płaci l4 i ZUS A później wszyatjo płaci ZUS tak więc pracodawca jest zwolniony od opłat i myślałam aby zrobić tak ze ja sobie zapłacę ten pierwszy miesiąc aby ten potencjalny pravodwca nie był stratny.. nie mogę sobie pozwolić na ciążę i brak srodkow do życia ; (

Gość gość
mysle ze sie nie zgodzi

Gość gość
Niby nie będzie nic stratny ale co mu z tego ze Cię zatrudni jak Cię fizycznie nie będzie.

Gość gość
Do tego potem bedzie musial ci zapewnic zatrudnienie. No nie, raczej nikt sie na taki przekret nie zgodzi

Gość gość
Co za moralna ohyda, przyznajcie się, ze stanów nadajecie!

Gość gość
dziwne pracowałaś i nie masz prawa do zasiłku , ?? nie rozumiem

Gość gość
Żeby mieć prawo do zasiłku trzeba przepracować określoną ilość czasu (pół roku, chyba, że się coś zmieniło) i mieć umowę. Swoją drogą zaciążyłaś, mimo że nie masz z czego dziecka utrzymać? Trzeba było d**y nie nadstawiać. Gratuluję głupoty.

Gość gość
Aby dostać zasiłek trzeba mieć przepracowany rok bez zadnej przerwy ja miałam 7,5 miesiaca. Tak wiem ze musiałby mi później zagwarantować zatrudnienie ale przecież mogłabym mi dac wypowiedzenie. Ojciec dziecka bardzo mnie wspiera ale też zarabia ledwo 2,5 tyś i nie wystarczy nam na opłacenie mieszkania, rachunków i życie w 3 ; (

Gość gość
Po co wypluwasz na swiat bachora skoro go nawet nie możesz utrzymać ?

Gość gość
Żaden pracodawca cie nie zatrudni ale nie martw się, po porodzie przez rok będziesz dostawać 1000 zł co miesiąc, od stycznia 2016 weszła taka ustawa, ze kobiety nie zatrudnione nigdzie w czasie ciąży dostają taki zasiłek, nie wiem czemu tak mało się o tym mówi, poczytaj w necie bo to prawda

Gość gość
nie mam pojęcia,jak poprosisz pracodawce to sie dowiesz..