Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arturek30lll

ROBICIE sobie BADANIA lekarskie CZASAMI ???

Polecane posty

Gość arturek30lll

Wybrałem się ostatnio do dietetyka bo mam parę kilo za dużo. Myślałem, że przepisze mi dietę i po sprawie, zapłacę 100 zł i nara. Okazało się, że Pani wymaga różnych badań lekarskich. Jakieś nietolerancje pokarmowę, jakieś hormony tarczycy, zawartośc pierwiastków w organizmie, badanie krwi. Mam 30 lat ale do lekarza wcale nie chodzę. Ostatnio byłem jak sobie zwolnienie z roboty załatwiałem. Pokasłałem, posmarkałem i tydzień można było balowac :P To było chyba z 8 lat temu. A tak poza tym to tylko jakieś szczepionki ze szkoły pamiętam. A wy robicie sobie czasami jakieś badania ? Ciśnienie krwi mierzycie, może cukier we krwi badacie albo coś innego ? Bo jednak mam wrażenie, że dietetyczka była zaskoczona gdy mówiłem, że nigdy nic nie robiłem na włąsną rękę.

Gość gość
Ja robię regularnie co roku.

Gość gość
niestety mam taka sytuacje że w ost. rok wydałam na nie tyle co na nowe ps4

Gość arturek30lll
co roku ? Ile masz lat i co badasz ?

Gość arturek30lll
gosc Nie wiem co to jest PS4 ale popiszesz ze mną ? Co takiego badasz albo co ci dolega ? :(

Gość gość
czyli najnowsza konsola Play Station (ok. 1700zł). zaczęło sie 3 lata temu od tarczycy. z racji ze mam hashimoto, a wiec ch. autoimmunolgiczna (zapalenie tarczycy) powinnam robic bad. horm. tarczycy z krwi co miesiac, ale nie chce miec zrostów na żyłach, wiec jak samopoczucie nie jest tragiczne, to robie co 3 miesiace. a ze przy 1 hormonach reszta z nich tez lubi szwankowac, a mi zaczeły leciec włosy to bylam zmuszona do badania reszty wszelakich hormonów, minerałów, pierwiastków i kilku innych przeciwciał związanych z innymi ch. autoimmunologicznymi (bo te lubią chodzić w parach albo i w wiekszej ilosci). takze jeszcze mnie czeka kilka kosztownych badan. lekarze nie daja skierowań na darmowe, a próby wkręcenia sie do szpitala na kilka dni kończa się fiskiem. nie wspomniam juz o róznorakich usg, itd. pochlastać się idzie. głównie moja garderoba na tym leży, ale może kiedyś się jeszcze odkuje - pewnie na starość :D

Gość gość
Co dwa lata robię cytologię i usg piersi, co rok morfologia i ogólne badanie moczu, hormony robię co dwa lata, usg brzucha co dwa, prześwietlenie płuc robiłam 3 lata temu i wybieram się znów za rok. Moi rodzice zmarli na raka więc mam dużą świadomość tego, że dziadostwo wcześnie wykryte daje jakieś szanse.

Gość arturek30lll
A co to jest to hashimoto ? Kurcze, no to dobrze, że się badasz i wiesz gdzie jesteś. Chyba i ja pomyślę o sobie :P

Gość gość
Trzeba się badać ja mam juz 31 lat i jak słyszę od mojej znajomej że nigdy nie robila usg piersi to mi słabo. Ja Chodzę najczęsciej prywatnie ostatnio robiłam sobię usg tarczycy w Med – Expert na pradze w Wawie i zapłaciłam tylko 80 zł ,