Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TARCZYCA

Polecane posty

Gość gość

część . Mam pytanie . Mam 24 lata . Robiłam badanie tsh i wyszło mi 2.8 . Czy to niedoczynność ? Dodam że nie mam żadnych objawów Ale boję się ze nie będę mogła zajść w ciążę . Boję się też ze mam Hashimoto . Chociaż nie mam objawów to strasznie się boje

Gość gość
TSH to za mało. Zrób jeszcze T4 i T3. Niestety wynik jest za wysoki. Sama mam taki problem a nie mam czasu do lekarza pójść.

Gość gość
w Twoim weku tsh powinno wynosic ok 1. idz do endokrynologa, dostaniesz euthyrox i po sprawie

Gość gość
ja mam 7 i chuj

Gość hashimotka
A skąd obawy, że masz Hashimoto? Bo żeby stwierdzić tę chorobę, TSH to za mało. Trzeba jeszcze zbadać poziom hormonów T3 i T4 oraz obecność przeciwciał, antyTPO i antyTG. No i zrobić USG tarczycy. Przy Hashimoto, podwyższone jest TSH, T3 i T4 w normie, przeciwciała występują, bo ta choroba to przewlekłe zapalenie tarczycy.

Gość gość
A czy ja ma już podwyzszone czy ten wynik nie przeszkadza mi do normalnego funkcjonowania tylko powinno być niskie jak będę chciała zajść w ciążę

każdy przypadek jest tak naprawdę inny i dopiero jak będziesz miała komplet badań to lekarz odpowie na twoje pytania

Gość gość
Ja od jakiegoś czasu mam wole na tarczycy i musze je kontrolować ostatnio niemogłam sie zapisać na nfz to zapisałam się prywatnie do Med – Expert na prawdzę w warszawię i zapłaciłam o dziwno 80 zł. Jak za usg tarczycy i to w warszawie to mało.