Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak można nie być dziewicą do ślubu

Polecane posty

Gość pffff
gość dziś problem jest w tym, że ty i twój partner musicie być jedynymi partnerami seksualnymi i to po ślubie poznając swoje ciało a nie że jeden sypiał z wieloma a druga mało co. Takie związki się psują i jest brak szacunku do ciała bo widział partner twoje nagie ciało. xxx Aha to tu Cię boli? Że jedna osoba spała z większą liczbą osób niż ta druga? Haha, żałosny motyw. Już pisałem, chcesz poznawać swoje ciało i ciało partnera oraz wasze podejście do seksu po ślubie? Proszę bardzo tylko nie zdziw się gdy do siebie nie spasujecie i dojdzie do zdrady... xxxxxxxxxxxxx "W starym testamencie kamieniowano za cudzołóstwo = zdradę." haha... wiesz, niby jesteś taka wierząca i pobożna a widać, że popierasz zabijanie drugiego człowieka. Jesteś żałosna... i nie nazywaj się prawdziwą katoliczką bo ktoś taki nie dopuściłby się zabójstwa!!! I tak w ogóle to mylisz sytuacje - w starożytności kamieniowano za zdradę, ale w takim sensie, że ktoś kogoś zdradził, np. żona męża. Pytam się więc, raz jeszcze, gdy chłopak uprawia seks z dziewczyną to kogo oni zdradzają skoro są razem parą? Co ty pie/rdo/lisz w ogóle????? xxxxxxxxxxx "Młode dziewczyny obecnie się bzykają i stad problem" Cóż zgadzam się, że obecnie problemem jest to, że każdy chciałbym uprawiać seks w największych ilościach i z byle kim. To fakt. Ale gdy mówimy o jakimś związku, np. 5 letnim to chyba po takim czasie już wypadałoby się sprawdzić w łóżku, co nie? Przecież ja nie mówię, że do łóżka powinno się iść na pierwszej randce. Ja sam gdybym miał dziewczynę to czekałbym pewnie z rok zanim bym się zdecydował na seks, bo chciałbym ją najpierw poznać w innych kwestiach.

Gość gość
pffff dziś Nie jestem kobietą. Napisałem między innymi post . Nie promuję zabójstw, czytaj ze zrozumieniem. Przywołałem kamieniowanie, ponieważ w tym miejscu mowa o tym czym jest cudzołóstwo, a czym seks przedmałżeński. Różne czyny, różne środki zapobiegawcze stosowano. Nie oceniam czy coś jest dobre, czy złe, bo nie uznaję takich pojęć, stwierdzam, że biblia opisuje takie praktyki

Gość gość
dodane do dziś Seks przedmałżeński nie jest zdradą ani cudzołóstwem, w pierwszej wypowiedzi nie wyczułem pytania.

Gość gość
seks przedmałżeński to brak szacunki do ciała

Gość gość
gość dziś W jaki sposób ten brak szacunku się przejawia? Zgodnie z PWN szacunek to «stosunek do osób lub rzeczy uważanych za wartościowe i godne uznania» Czy fascynacja i miłość nie jest stosunkiem do rzeczy uważanej za wartościową? (W takiej sytuacji to czy dzieje sie to przed ślubem czy po nie ma znaczenia)

Gość gość
pffff dziś "zresztą cudzolostwo to ZDRADA a nie seks z partnerem" hahahaha... padłem... nie wiem czy się podniosę bo łzy ze śmiechu rozmazują mi obraz. Jesteś bystra jak woda w klozecie... według ciebie seks przed ślubem = cudzołóstwo? No ok to jeszcze zrozumiem. Ale cudzołóstwo = zdrada dla ciebie? A kogo się zdradza gdy się idzie do łóżka ze swoją dziewczyną? Swoją dziewczynę? buahahah... pozdro, za intelekt Komu chciałeś pojechać? Jeżeli chodzi o intelekt to chyba jednak nie ja mam z nim problem :D pozdrowienia dla kumatych

Gość gość
jak mozna interesowac sie czyjas du/pa ?

Gość gość
Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa” (Mt 5, 27-28)." x Cudzołóstwo – termin religijny oznaczający zdradę małżeńską, za którą uważany jest stosunek płciowy z cudzą żoną lub z cudzym mężem. Niekiedy definicja jest formułowana ogólniej – jako stosunek płciowy pomiędzy jednym z małżonków, a kimkolwiek oprócz własnego męża lub żony.