Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się odważyć? pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Jak się odważyć i stać się bardziej otwartą w stosunku do ludzi, na tyle, żeby móc swobodnie z nimi rozmawiać i wypowiadać się przed większa, grupą? Kurczę, tak chciałabym robić tyle rzeczy, a to mnie ciągle blokuje... występowałam do liceum w przedstawieniach, pracuję jako hostessa, ale nadal się tego nie pozbyłam.. wszystko zależy od sytuacji, a wygłaszanie czegoś przed kimś ... ogromna blokada. Nawet na studiach się nie wypowiadam, wolę wycofać się do mentalnego kącika :( teraz są wybory do radu studentów i chciałabym spróbować.. to będzie publiczny nabór (wydziałowa rada wybiera sama), nie mam pojęcia, na czym będzie polegał... Ale zawsze lubiłam takie rzeczy, pomoc w organizacji, wymyślanie nowych pomysłów... Na swoim kierunku jestem starościną, ale akurat akurat mam bardzo mało do załatwiania. Też musiałam się przełamywać, żeby przed wszystkimi powiedzieć jakiś komunikat, ale akurat "renomy "sobie do końca nie wyrobiłam takiej jakbym chciała..Nie mam posłuchu w grupie, inni mają większy.

Gość gość
Czego się obawiam -nawet tonu swojego głosu.. ja od razu wychodzę z założenia, że ludzie będą mnie traktować średnio poważnie i faktycznie często w codziennych kontaktach lekko pobłażliwie/ignorująco mnie traktują. Ale to jest chyba wypadkowa tego myślenia, bo miewałam momenty, kiedy byłam sobą, byłam zebrana w garść i wtedy odbiór był pozytywny. Myślenie wpływa na moje zachowanie.. Więc muszę je jakoś zresetować, tylko jak? Powiedzmy wybory do tej rady.. nie wiem, na jakiej zasadzie będą się odbywały, ale powiedzmy, że będę musiała przed kimś przemawiać. Jak przełamać ten lęk?

Gość gość
nikt nie pomoże?

Gość gość
po prostu idz i to zrob

Gość gość
a ladna trakcyjna jestes?

Gość gość
a co to ma do rzeczy? w tej sferze nie mam większych problemów. gorzej z charakterem...

Gość gość
a ubierasz sie wyzywajaco?

Gość gość
JAKIS NAPALONY PRAWICZEK TU ZAWEDROWAL

Gość Turkuć
Myślałaś może o uczęszczaniu na zajęcia z emisji głosu? Znajomej z grupy to pomogło.

Gość gość
no moze ubior ci doda pewnosci?

Gość gość
Jaki ubiór? od lat się ładnie ubieram i maluję... poza tym ciekawe jak wyzywający ubiór ma wzbudzić szacunek u innych ludzi. Chyba inne są jego cele :P oj ludzie, gdyby to się dało zwalczyć prostymi środkami, nie jojczyłabym tutaj Turkuć, a wiesz że to dobry pomysł? Z tym, że dalej musiałabym do tego dorzucić cwiczenie wystąpień publicznych

Gość gość
a w zwiazkach jak sobie radzisz?

Gość gość
A może byś odpowiedział na pytanie zadane w wątku?

Gość gość
ale jeszcze to mnie bardzo ciekawi...

Gość gość
Dlaczego?

Gość gość
czy z facetami tez masz problem

Gość gość
To oni mają ze mną :D

Gość gość
czyli tez z nimi nie gaasz,nie bylas w zwiazku?

Gość gość
Byłam w jednym związku, ale powiedz, co cię tak to interesuje? A zero odpowiedzi na pytanie postawione w wątku...

Gość gość
To o co pytam jest dla mnie o wiele ważniejsze niż związki. Jeśli dla ciebie związki są tak istotne, to okej, ale to jest mój wątek i mam inny problem :)