Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszyscy mnie krytykują że jestem niska, chuda, nieśmiała, spokojna, ehh

Polecane posty

Gość gość

czy zagranicą ludzie są tacy sami ? :( w polsce to jakis koszmar, wszyscy sie mnie czepiają, krytykują, nieraz obrazają, nawet rodzina, ciotki, kuzynki... - mowią ze jestem taka niska, mała, drobna (jakby to byla moja wina) - dogryzają mi ze jestem za chuda, powinnam przytyc, co ze mnie za ''kobita'' zaden facet cie nie zechce ! :O - jesteś zbyt nieśmiała, musisz się więcej odzywać a nie siedzisz cicho - ubierz sie jak kobieta a nie jak dziecko wyglądasz, ZADEN FACET CIE NIE ZECHCE, zobacz jak inne dziewczyny wyglądają ! Kiedyś chciałam ubrać się elegancko, troche wyzywająco...to uslyszalam od kuzynki ze wygladałam na łatwą, ze to stroj na dyskoteke, na plaże. Moja samoocena wynosi 0, unikam ludzi, rodzina mnie niszczy od dziecka, nawet własni rodzice, ciągle wymagania, krytyka, porównywanie do innych i czuje sie jak g****o

Gość prawik29
ja Cię chcę :)

Gość gość
Ja Ci powiem jak było ze mną, miałam z rodziną identycznie jak Ty wszystko takie i owakie za grube za chude za duże za małe odkąd się wyprowadziłam mam spokój poznałam super faceta przystojny wysportowany no wszytsko a sama miałam wtedy ponad 10 kg nadwagi i się zastanawiałam jak to jest możliwe ze ktoś się mną interesuje. Teraz schudłam nie dla niego ale dla siebie czuje się świetnie dalej jesteśmy razem i odkąd odcielam się od toksycznych ludzi i wyprowadziłam jestem spokojna i żyje własnym życiem i mam wszytsko w dooopie. Życzę szczęścia i więcej wiary w siebie.

Gość gość
Pewnie mieszkasz z rodziną ? wyprowadz się jak najszybciej i zacznij zyc tak jak chcesz, w ogole nie pytaj ich o zdanie bo lata miną a ty skonczysz jako sfrustrowana kobieta w średnim wieku u psychiatry ,uzalezniona od xanaxu i/lub alkoholu

Gość gość
ja po latach już olewam takie gadanie choć to bywa drażniące mnie ostatnio wkurzyła babcia jak spytała,czy się kiedyś doczeka prawnuków :P z takim wyrzutem,jakby to moja wina była,że mi sie nie poukładało w życiu uczuciowym i jestem sama :P

Gość gość
Autorko, nie wątpię, że jak się zepniesz, to potrafisz grzecznie ale stanowczo się odgryźć. Czemu nie bronisz siebie, tylko żalisz się jak ...pipa?? Ile masz lat? 10? Wiesz, czemu Cię krytykują?? BO POZWALASZ NA TO. Wzrostu i drobnej figury nie zmienisz, ale możesz zmienić swoje nastawienie do samej siebie. Według powiedzenia- chcesz szacunku od innych, uszanuj się sama. Pozdrawiam.

Gość gość
rodziny bywają toksyczne bo myślą że im wolno :-) najlepiej ich unikać ,jak się nie potrafią ogarnąć to niech spływają

Gość gość
Też bym cie chciał :-)

Gość gość
mam dokładnie to samo. w zależności od tego, czy w danej chwili moja matka ma fazę odchudzania czy obżarstwa mogę usłyszeć, że jestem za gruba albo za chuda. a moja waga waha się od kilkunastu lat zaledwie o parę kilo i zupełnie w nieadekwatnym kierunku do jej szanownej oceny

Gość gość
albo jesteś nastolatką, masz nadprodukcję łoju i matka nie pozwala ci myć głowy częściej niż 2x w tygodniu, a potem wyśmiewa od tłustych strąków. to normalne? :)

Gość gość
Rozumiem Cie autorko, u mnie w rodzinie tez wszyscy mnie krytykowali, do dzisiaj mój brat (183cm/120kg) potrafi powiedzieć ,ze jestem za niska i za chuda (166cm/54kg) a mamy już dobrze po 40-ce. Zawsze było coś nie tak , nigdy mnie za nic nie pochwalili zawsze tylko krytykowali. Uciekłam od nich jak najdalej, nabrałam pewności siebie i już mam gdzieś ich krytykę.

Gość gość
Nabierz trochę dystansu do siebie, ludzie nie przeżyją życia za ciebie. Jak chcesz żeby ich słowa dyktowaly to co myślisz to jest to słabe.

Gość gość
ja bym Cię chciał

Gość gość
Nawet nie wyobrażacie sobie jak ciezko jest nabrać do siebie dystansu gdy przez całe życie słyszało się samą krytykę. Jak ciężko jest uwierzyć gdy inni mówią Ci,że jesteś piękna, inteligentną. To wymaga czasu, całkowitej zmiany otoczenia i ciężkiej pracy nad sobą. Mówicie, że takie osoby jak autorka są słabe bo są bo gdyby były silne to zbuntowały się. Mnie udało się i nie udało, uciekłam, zerwałam kontakty ale nadal w środku jestem małą wystraszoną dziewczynką z kompleksami, która ufa tylko sobie.

Gość gość
Olewaj krytykę, a najlepiej unikaj ludzi którzy cię dołują i podcinają ci skrzydła... ocenianie innych to największa wada Polaków, a jak ktoś osiągnie sukces i wiedzie mu się lepiej niż innym, to już w ogóle przechodzi przez piekło. Dlatego ważne jest znalezienie sobie kogoś, kto będzie obok, kogoś kto doceni, będzie szanował i wspierał... wtedy resztę otoczenia i ich opinie ma się głęboko w poważaniu.

Gość gość
Pewnie Ci bardzo przykro :( Przytulam :) Ludzie potrafią ranić i nawet nie wiedzą o tym... Najgorsze jest to że to Ci których kochasz, którzy są twoimi bliskimi... Jak to mówię ludzie sa głupi. I nie dawaj sobie wmówić że jesteś brzydka! Na pewno jesteś ładna, zawsze potrafisz ubrać się do danej sytuacji. Jesteś cudowna i nigdy nie myśl inaczej ;) Trzymaj się dziewczyno :) PS: Ja bym chciał właśnie taką dziewczynę ;) Spokojna i inteligentna to najlepsze polaczenie :)