Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

robione gałki na grzybice pomóżcie może ktoś wie

Polecane posty

Gość gość

Lekarka mi przypisała zrobią mi na dziś i mam pytanie- czy mam brać 12 dni? Bo gałek ma być 12. I jeszcze pytanie -czy jeśli wzięłam 2 czopki clotrimazolum (juz nie mogłam wytrzymać tego swędzenia a wczoraj święto i lek dopiero na dziś ) to teraz mogę wziąć te robione? Zbliża mi się okres boje się ze clotrimazolum nie wystarczy i to świństwo w czasie okresu mnie będzie męczyć a mam wyjazd

Gość gość
a nic do lykania ci nie zapisala ?

Gość gość
mi ginekolog zawsze zapisuje do lykania i galki dopochwowe , juz po 2 tabletkach do lykania czuje poprawe

Gość gość
Nie liczę ze te gałki pomogą

Gość gość
Ale chodzi mi o to czy te gałki wziąść wszystkie 12? Bo to dużo bardzo

Gość gość
Nikt nie wie?

Gość gośćBetisia
Koniecznie wszystkie bo mnie też się kiedyś wydawało że to dużo , doprowadziłam do tego że przerywając terapię leczyłam grzybicę pół roku , bo tylko skończył się okres problem wracał. Do tego partner też dostał maść choć nie miał objawów.

Gość gość
Tak, masz wykorzystać wszystkie 12 gałek. Stosowanie zapewne raz dziennie, więc na noc, to lepiej zadziała, bo nie wypłynie od razu. Pamiętaj, żeby przed aplikacją dokładnie umyć okolice intymne i ręce. Po aplikacji też umyć ręce i od razu się położyć, żeby globulka została na miejscu. Przypuszczam, że masz gałki z nystatyną w składzie, żółte, więc nie zapomnij o wkładce zabezpieczającej bieliznę przed zabrudzeniem. W żadnym wypadku nie przerywaj terapii przed skończeniem się gałek, bo możesz sobie tylko pogorszyć sprawę. Tu trzeba jak z antybiotykami. Dokończyć kurację, żeby nie wzmacniać pategenu tylko wybić go do końca.

Gość gość
Autorko, tak na marginesie, nie ma w języku polskim słowa "wziąść". Mówi się "wziąć". Sorki, ale aż razi.