Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tomsia

Okropny ból zęba !!!

Polecane posty

Ok. 3 lata temu miałam leczoną 6-kę kanałowo. Niedawno odebrałam ruchomy aparat, co może mieć tu znaczenie. Jakieś 5 dni temu ząb zaczął pobolewać. Brałam wtedy tabletkę i zapominałam o bólu. Jednak ok. 3 dni temu ból stał się nie do wytrzyania. dosłownie zwijam się z bólu. 2 razy byłam na zastrzyku, ketonal 50mg oraz 100mg, pomogło na 3-4 godziny, potem znów zaczynała się tortura. Jeździłam wczoraj po wszystkich stomatologach i pogotowiach stomatologicznych, nikt oprócz przemiłego pana doktora nie chciał mnie przyjąć. Otworzył on zęba i udrożnił 1 kanał, pozostałe 2 były za mocno zalepione. Stwierdził, że ten kanałbył zaleczony nieprawidłowo i zaczął się psuć. Włożył do zęba watę nasączoną lekarstwem i kazał wrócić o poniedziałek. W nocy kiedy puściło mnie znieczulenie znów zaczęłam wyć dosłownie z bólu. Dodam, że w marcu miałam robione zdjęcie zębów i wszystko jest ok, w srodę również robiłam zdj i wszystko w porządku. co jest powodem takiego potwornego, pulsującego bólu?

Gość gość
może masz torbiel przy korzeniu? konieczne prześwietlenie, a teraz ratuj się tabletkami do rozpuszczenia solphadeine ( bez recepty). Rozpuszczasz jednorazowo 2 sztuki tabletek i po 15 minutach ból przechodzi.

Właśnie wróciłam od dentysty, ropa w podniebiennym korzeniu.

Gość gość
Kurcze, brzmi strasznie :// Mam nadzieje ze mnie nigdy nie spotka podoba sytuacja. Staram się regularnie chodzic na wizyty kontrolne do kliniki http://dens.com.pl/ aby uniknąć nieprzyjemnych zabiegow