Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olcia23101992

Wysypka u niemowlaka

Polecane posty

Witajcie. Mam problem. Mój syn ma 5 miesięcy przez 2 dni miał temp wyższa niż zawsze czyli 37,2 st wczoraj temp wróciła do normy a dzisiaj dostał wysypki na całej głowie twarzy szyji brzuchu plecach i trochę na rękach i pupie. do tego ma słaby apetyt. Co to może być

Gość gość
Może idź do lekarza z synem, a nie wypisuj tutaj, Boże...

Poprosiłam o radę a nie. Jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz. Po za tym jest piątek wieczór lekarza nie ma

Gość gość
Do ambulatorium powinnaś jechać... Napewno nie możesz czekać do poniedziałku.

Gość gość
To pewnie trzydniowka. Moja też miała tydzień temu. Jutro powinna wysypka zniknąć ;)

Gość gość
Alergia nie bardzo.

Gość gość
Trzydniowka na bank, moja przez kilka dni słabo jadła miała trzy dni temperaturę 37.8 potem na sam koniec ja wysypalo na brzuchu plecach i na głowie taką czerwoną pokrzywka. Pytałam tu na forum to każdy prognoziwal alergie. Zbadał ją na drugi dzień lekarz i mówi że wirusowka bo miała powiększone węzły chłonne na następny dzień wysypka zniknęła

Gość gość
No to piszę ze moja też miała tylko około 37 stopni widocznie nasze dzieci dużo lżej przechodziły. Mojej koleżanki córka miała przez trzy dni około 40 stopni i nie mogła zbić jej gorączki. Zobaczysz że jutro wysypka będzie dużo bledsza a pojutrze zniknie całkiem. ;) głowa do góry. Miałam identycznie

Tylko mnie jeszcze ten brak apetytu zastanawia. Zawsze jak budził się nad ranem to zjadal 150 ml mleka a teraz zje 30 i nie chce

Gość gość
Przecież przez internet nikt nie pomaca węzłów chłonnych ani nie obejrzy zmian na skórze, to nie dziwota, że większość stwierdzi, że wysypka to pewnie alergia. Po co pytać o takie rzeczy na forum? W piątek wieczorem, sobotę, niedzielę, Boże Narodzenie, Wielkanoc, Nowy Rok i wiele innych świąt człowiek nie jest pozbawiony opieki lekarskiej. Szczególnie jeśli dotyczy to dziecka, to nie można czekać do poniedziałku. Są też inne miejsca poza gabinetem lekarza rodzinnego, gdzie wykwalifikowany personel medyczny udzieli pomocy.

Gość gość
Bo przy trzydniowce boli gardło stąd mniejszy apetyt. Moja przez tydzień piła tylko mleko. Nic niechcuala jeść łyżeczka. Dopiero jak wysypka ustapila apetyt wrócił

Gość gość
Ale jeżeli masz wątpliwości to jedz do szpitala albo wezwij wizytę domową. Mojej lekarz nic nie przepisał kazał pić i podawać probiotyki. Na wirusa nie ma rady dziecko musi ptzechorowac

Gość gość
A które dziecko ma apetyt jak jest chore?? Zadno