Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

38 dzień cyklu i brak miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Co się za mną dzieje ? Jestem dzisiaj w 38 dniu cyklu i jeszcze nie pojawiła sie u mnie miesiączką. Moje cykle to od 25-30 dni. Mam śluz biały, kremowy ale czasem także zółtawo ciągnisty. Boje się ze to może być ciąża. Uprwaiałam z chłopakiem peeting i anal z tym, ze zawsze dochodził na zewnątrz nigdy w środku. Strasznie się tym stresuje. Niby przez taką aktywność seksualną nie może dojść do ciąży, ale mimo yo mam straszne obawy. Dodam, ze id około 2 tyg brzuch boli mnie jak podczas miesiączki, tylko słabiej i od przedwczoraj strasznie bola mnie piersi. Mam również wysyp trądziku- niby objawy okresu, ale on niestety się nie pojawia. Proszę, co mogę z robić w takiej sytuacji? Wystarczy czekać, czy może są jakieś sposoby na szybszy okres ?

Gość gość
pewnie miałaś dwa jajeczkowania w jednym cyklu i stąd śluz i opóźniona miesiączka :P poszukaj w necie wpisów kobiet, które piszą, że od wielu lat uprawiają stosunek przerywany i nigdy nie wpadły :P a dzieci mają planowane

Gość gość
Test ciążowy -tak trudno zrobić? Koszty to 10zl

Gość gośćA
Nie stresuj się, ponieważ wtedy miesiączka tym bardziej może się opóźniać. Podstawą jest zrobienie testu ciążowego. Jeżeli wynik wyjdzie negatywny, najlepiej udać się do ginekologa, a ten zapewne wypisze Ci Luteinę (progesteron) na wywołanie @. Według mnie to jest najlepsze rozwiązanie bo te wszystkie domowe sposoby na wywołanie @ są mało skuteczne... Pozdrawiam, A.

Gość gość
Nie mam możliwości zrobienia testu w obecnym czasie, ponieważ mieszkam na wsi, gdzie nie ma apteki, a dojazd do najbizszego miasta jest bardo utrudniony

Gość gość
Martwi mnie to, ze nie dość ze nie mam okresu, to jeszcze bardzo bola mnie piersi. Nie wiem co się ze mną dzieje

Gość gość
nie dwa jajeczkowania tylko co najwyżej jakieś nieudane podejście do jajeczkowania. To najczystsze przy takich spóźnieniach. Do lekarza nie ma co iśc wcześniej jak po min 3 tygodniach od spóźnienia, bo zazwyczaj te przypadki po takim czasie się rozwiązują i często lekarze sami odsyłają żeby się jeszcze wstrzymać z lekami. Chyba żeby dalej nie było miesiączki to wtedy.

Gość gość
Nie masz okresu i wmawiasz sobie objawy ciążowe. Normalka. Większość objawów ciążowych które kobiety wypisują to sa objawy które równie dobrze mogą nie mieć nic wspólnego z ciążą. A jeśli do lekarza pójdziesz to bądź pewna że cie najpierw zapyta o test, chyba że wykluczysz wszystkie mozliwości zajścia w ciążę.

Gość gość
Dziś juz 39 dzień, a miesiączki wcziąż nie ma. Jestem załamana. Strasznie mnie to martwi. Nie wiem co robić

Gość gość
W ciaze nie tak latwo zajsc a juz w ogole jesli nie bylo stosunku z finalem w pochwie. Ja odkad zaczelam wspolzyc mialam takie sytuacje ze mi sie spoznial okres i swirowalam chcialam zamawiac tabletki poronne. Wez sie opanuj. Pewnie stres moze choroba moze zmiana diety. Cokolwiek. Albo masz problemy hormonalne

Gość gość
Finał zawsze jest na zawnątrz, nigdy w środku, ale zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo, ze coś się dostało tam gdzie nie powinno. Mam nadzieję, że to tylko przez stres i że wszystko będzie dobrze

Gość gość
Okres ci się spóźnia pewnie przez jakieś przesunięcie jajeczkowania jak tu sugerowano wcześniej. Nowy pęcherzyk powinien dojrzeć przez około 2 tyg +/-. I o tyle zazwyczaj się przesuwa wtedy okres. Jeśli to jednorazowa sytuacja to powinnaś dostać okres za jakiś tydzień (chociaż niekoniecznie, czasami może to trwać krócej). Chyba że to sa jakies poważniejsze zaburzenia hormonalne ale wtedy to już do lekarza a nie na forum.

Gość gość
Kolejny dzień i wciąż brak okresu. Mam nadzieję ze przyjdzie niedlugo, chociaż cały czas sie martwie.

Gość gość
Wiem co czujesz.. mi się okres spóźnił bardzo długo ponad mies test zrobiłam wczoraj i pozytywny. Odrazu pojechalamwczoraj do ginekologa- potwierdził moje obawy- 5 tydzień. ... nie dociera to jeszcze do mnie.

Gość gość
Pytanko do odpowiedzi powyżej. Jakiś tosunek uprawiałaś ? Tradycyjny? Z prezerwatywa czy miałaś inny sposób antykoncepcji ?

Gość gość
Pytanko do odpowiedzi powyżej. Jakiś tosunek uprawiałaś ? Tradycyjny? Z prezerwatywa czy miałaś inny sposób antykoncepcji ?

Gość gość
My się w ogóle nie zabezpieczalismy. Rok czasu seks dzień w dzień wtrysk w środku. Także widzisz wcale nie tak łatwo zajść w ciążę

Gość gość
Ponoć seks codziennie to jedna z lepszych metod antykoncepcyjnych, bo plemniki nie zdążają dojrzeć.

Gość gość
Wystraszyłam sie ze w taki sposób jak ja Ale dzisiaj jest powód do świętowania! Miesiączka jest, jak co miesiąc boląca, ale jest. Dziękuje za pomoc

Gość gość
Zazdroszczę. ...

Gość gość
Jednak boje się, ponieważ nie jest ona normalna. Brzuch boli mnie tak jak zwykle, ale jej kolor jest inny. Bardziej przypomina plamkenie i jest brązowawy. Co to może oznaczać ?

Gość gość
brązowe plamienie to zwykle niedomaganie lutealne. Chociaż mogło sie przydarzyć tylko w tym cyklu bo ci się spóźniło. Ale jakby sie powtarzało to lepiej wspomnieć o tym leakarzowi.