Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAPUTEK077

Jaką PAPUŻKĘ polecicie? Ważne by jak najmniej ćwierkała

Polecane posty

Gość PAPUTEK077

Jak w temacie - może być para jeśli nie mogą żyć w pojedynkę, ważne by były to sympatyczne papużki i jak najrzadziej ćwierkały, nie "śpiewały" od rana do wieczora ;)

Gość gość
Jak ma nie ćwierkać, to polecam pluszową. Niestety wszystkie papugi są dość hałaśliwe.

Gość gość
Masz papuzke? Super;)

Gość PAPUTEK077
Nie ma nie ćwierkać tylko ćwierkać jak najmniej - widzisz różnicę? Przecież są różnice w ćwierkaniu u poszczególnych gatunków, a nie wszystkie drą dzioby jak jeden mąż... Pytam o wasze doświadczenia :)

Gość zjefan
tutaj sie nie dowiesz bieda w kraju az piszczy polacy zjadaja papużki a nie tryzmaja w domach

Gość PAPUTEK077
up

Gość gość
Wg mnie nimfy są dość w porządku, gwiżdżą zamiast takiego wkurzającego świergolenia jak u papużek falistych np.

Gość PAPUTEK077
dzięki za odpowiedź, poczytam więcej o tej nimfie :) Czytałam, że samiczki nimf są ciche, a samce śpiewają ;)

ja bym powiedziała, że papugi nie ćwierkają, tylko się drą i to od świtu, jak tylko usłyszą ćwierkanie ptaków za oknem, czyli teraz ok. 4.00-4.30 nic nie daje zakrywanie ciemnym materiałem, zamykanie okien itp miałam papużki nierozłączki, piękne, wytrzymałam 3 dni, a raczej 3 poranki i odniosłam je z powrotem do sklepu nie dało się z nimi żyć w jednym pokoju

Gość prawictwo pospolite 152
jesli ma mało cwierkać to nie papuga .. raczej Ryżowiec

Gość prawictwo pospolite 152
wszyskie papugi sa głosne

Gość gość
kup sobie żako to ludzkim głosem będzie z tobą dyskutować :)

Gość sportsmenka54
A co taka papużka musi mieć w klatce? Chodzi mi o takie podstawowe wyposażenie. Przypuszczam, że jakiś piasek na podłoże, zabawki. Czytałam też o poidełkach i karmidełkach: http://www.pupilo.pl/wiadomosc/jak-wybrac-karmidelka-i-poidelka-dla-ptakow-jakie-dla-papug-i-kanarkow/3571/ . Mniej więcej wiem już, co powinnam kupić w pierwszej kolejności. Dodacie do tego coś jeszcze z własnego doświadczenia? Z góry dzięki za wskazówki :)