Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadreczanie rodzinnymi problemami

Polecane posty

Gość gość

Bylam z moim chlopakiem rok w belgii. W sumie jednym z powodow wyjazdu byla jego rodzina : Siostra ciagle podrzucala dziecko , ojciec klocil sie z matka i nocowal u nas po 2 tygodnie , brat klocil sie z zona i przychodzil na flaszke jak do baru ( kiedy bylo spoko nie odberal telefonu). Ja wrocilam on zostal jeszcze 2 miesace czyli po roku i 2 miesiacach wrocil. Odrazu cala rodzina zaczela go zadreczac. Przez tydzien nie bylo innego tematu jak problemy w rodzinie. Czekalam 2 miesace az przyjedzie a on ciagle pocieszal brata , ktory AKURAT jak wroclismy odszedl od zony ( bo ma kompana do zabicia czasu ). Przez tydzien urlopu ciagle chodzi z nami wszedzie a ma 28 lat i zone , ktora zdradza go od roku. Moim zdaniem on powenien sam ta sprawe dawno zakonczyc a nie ciagle obarcza tym mojego chlopaka ktory ma dobre serce. Potrafi dzwonic kiedy jestesmy w kinie po 5 razy ze znow go zdradzila . Dzis czara goryczy sie przelala. Dzis mielismy spedzic ostatni dzien razem bo jutro jedzie na 2 miesace . Brat wpadl o 23 z informacja ze kiedy przyszedl do domu ona ZNOW po raz setny go zdradzila. Zj***l nam caly wieczor , poszedl spac do auta a moj chlopak dotrzymuje mu towarzystwa. Klne , placze , wkurzam sie. Bo dorosly facet niszczy nam zycie. Skoro ciagle go zdradza czemu od roku nie odszedl tylko czekal na niego zeby przelac na niego ten syf!

Gość gość
Dodam , ze pozwalalam na te ciagle spotkania , piwka zalenie sie przez caly tydzien jjego urlopu. Dzis mielismy miec noc dla siebie . On sprowokowal awanture , spakowal sie i siedzi przy bracie. Czy to jest normalne? Szlag mnie trafia. Mam wrazenie ze on zniza sie do jego sytuacji , zeby bylo mu lepiej.

Gość gość
Do tego jego brat wymyslil , ze jak procenty po wyptym piwe wyjada na zero to pojada razem , wtuc temu kochankowi :s Moj chlopak nigdy sie tak w to nie angazowal . Teraz po kazdej takiej akcji denerwuje sie i rzuca. Ciagle patrzy za okno czy jedzie jego brat bo moze znow se poklocili. Tkwie w chorym zwiazku..... Za 4 godziny pojedzie i to bedzie koniec naszego zwiazku. Napisalam do jego brata co czuje , po raz pierwszy . Ze niszczy nasz zwiazek swoimi problemami. Ze jak chce to niech zerwie z nia raz na zawsze a nie wraca po kazdej zdradze.

Gość gość
Nie z jego bratem tylko ze swoim facetem pogadaj i powiedz mu, że jest skończonym idiotą, skoro wiecznie żyje cudzymi sprawami, a ciebie ma gdzieś.

Gość gość
Jakiemu kochamkowi s o czym ty pisesz ,na tym forum tez jest jedna s a w ten sposob tylko powstaje ferment .

Gość gość
To prawda bo mąż forumowej s nie ma 28 lat tylko 41.

Gość gość
on musi żonę swoją ratować od zdrady , a ty co byś czuła gdyby to była twoja córka ? serce twoje dopiero by bolało, chyba że nie masz serca .

Gość gość
I ta forumową on zdradza a nie ona jego.

Gość gość
Jego brat odpisal mi , ze wyrzucilam faceta z domu , ze on sie nie miesza w zadne nasze sprawy. Moj do tej pory nie wrocil , siedza razem u ich siostry a ja mniej wiecej co 2 godziny dostaje smsa ze '' patrz co zrobilas , zniszczylas nam wieczor ''. Ja? To on CODZIENNIE przychodzil , lazil wszedzie za nami , nie dal nam spokoju przez tydzien a wczoraj przyszedl w ostatnia noc o 23 niby na chwile , zatrul atmosfere i poszedl spac do auta przed MOJ blok. zebym miala wyrzuty sumienia razem z moim chlopakiem. A teraz magiczne dalo sie spac u siostry? Czemu odrazu do niej nie poszedl? Do tego nagle wpadli na pomysl , ze on przyjedzie do niego i beda sobie tam razem mieszkac w Belgii.A ja jak chce to moge mieszkac z NIMI . Ze on musi mu pomoc bo zyce mu sie zawalilo. Koncze ten zwazek bo nigdy nie doznalam az takiego wpieprzania sie ze strony rodziny. A co najlepsze wszystko zwalaja na mnie.

Gość gość
Ile on ma lat?

Gość gość
25

Gość gość
To jak moze byc kochankiem s ?jak po pierwsze ona nie ma zadnego kochanka a po drugie ona ma grubo po trzydziestce.

Gość gość
Kiedy wrocil po tym roku caly nasz zwiazek zniszczyl sie przez jego rodzine . Owszem powiedzialam mu idz do brata ale prosze was.. Brat wyszedl bo nie bedzie nam przeszkadzal a on siedzial , ziewal , ciagle mowil ze zycie mu sie wali , ze musi mu pomoc . Jestem ja - zwieszka , jest brat - radosc , usmiech. Brat jakby czekal przed moim blokiem w aucie - i doczekal sie . Moja mama wyjechala na tydzien i przyjechal moj chlopak do mnie na tydzien akurat tak sie zgralo. I co mialam wolne mieszkanie ( bo tymczasowo mieszkam u niej az moj za 6 miesiecy mial wrocic na stale ale i tak juz pozamiatane) i on zrobil sobie u nas punkt wypadowy. Wedzial ze ma sie gdzie wbc i ciagle dzwonil. Nie bylo dnia bez spotkania , ktore trwaly ne raz 8 godzin . Kazda proba uswiadomienia mojego chlopaka ze to chore konczyla sie straszna awantura ktora finalnie konczyla wizyta u brata i zaleniem sie. A ten bezczelny typ napisal jeszcze ze to ja jestem ta zla zagarnal mojego chlopaka i wszyscy teraz siedza i obgaduja mnie i jego zone. Brak mi slow , pisze tu bo nawet nie mam z kim porozmawiac.

Gość gość
Zostalam postawiona na rowni z nia , zdradzajaca , przyprowadzajaca kochanka do ich wspolnego domu.Jak w ogole moga mowic ze maja taka sama sytuacje? I to tylko dlatego ze nie spedzilismy dnia razem co kiedys nigdy sie nie zdarzalo i smialam zwrocic uwage ze brat bierze go na litosc i ciagle '' wymusza '' na nim przejmowanie sie , szantazuje emocjonalnie. Niby poszedl a jednak czekal w aucie na zewnatrz , jakby wiedzial ze przyjdzie. Zadnej proby pogodzena nas , naprawienia tego co spieprzyl , jeszcze triumfuje bo ma w koncu go , doprowadzil do naszego rozstania. A dodam ze nigdy tak sie nie zachowywal ani my nigdy tak sie nie klocilismy.

Gość gość
No tak to niestety bywa.

Gość gość
W rodzinach jest roznie, nie zawsze idealnie, ale czlonkowie rodziny jakos sobie z tym radza. Natromiast bardzo dziwie sie tobie. Oni sa dla ciebie obcymi ludzi, ktorzy cie wkurzaja, lacznie z twoim facetem. Powiedz, po kiego z nim jestes? Masochostka jestes, czy co?

Gość gość
Chce sie uwolnic od tego zwiazku. Bo ile mozna sluchac o sobie , ze zniszczylam ostatni dzien jego pobytu, ze przeze mnie sie nie wyspal ze wyrzucilam go z domu . To chore , mysle ze on strasznie mna manipuluje. Ale czemu wczesniej tego nie widzialam? Byl taki dobry , uczynny , kochal mnie a teraz nie poznaje go, to az nieprawdopodobne ze ktos moze sie tak zmienic w miesiac.

Gość gość
nigdy cię nie kochał - nie myl bzykania z miłością!

Gość gość
Rozne sa relacje rodzinne. On swietnie czuje sie w towarzystwie brata i niestety ty jestes na 2 miejscu. Skoro tak sie angazuje w prywatne sprawy brata to po prostu go kocha i czuje jego bol. Brat natomiast chce byc ciagle w centrum uwagi, zamiast rozwiazac problem z zona w cztery oczy to wciaga w to cala rodzine. Ja widze wine po stronie brata twojego chlopaka. Jesli chcesz z nim byc to postaw mu jasne ultimatum, zeby ograniczyl udzial brata w waszym zyciu, a jak nie to sie rozstaniecie.

Gość gość
Tak postawilam mu takie ultimatum. Nie zerwanie kontaktu ale powiedzenie mu prosto w oczy , zeby sam sprobowal sie uporac ze swoim zyciem. Tylko ze on przyszedl godzine przed wyjazdem na 10 minut i mialam wiele zwazkow i nie dalam sie zwiesc temu uczuciu ze przed wyjazdem trzeba dac sobie spokoj i wszystko zazegnac . Powiedzialam mu twardo , ze jego brat jest zazdrosny i wciaga go w swoje problemy i ze nie pogodzimy sie bo pamietam dobrze jak wygladal caly tydzien a w szczegolnosci ostatnia noc. On chcial zebym szukala dla nas mieszkania powedzialam ze narazie napewno nie. Mam okazje jechac do swojej przyjaciolki do holandii , ciagle mysle o tym , moze to dobre wyjscie bo cholernie sie boje , ze bede czekac , wynajme mieszkanie , nie pojade , ne zarobie i zostane z gola dupa a mieszkanie przejmie jego rodzina.

Gość gość
A brat? Nagle dostal olsnienia i jedzie do rodzicow .Jakby nie mogl wczesniej. Zaloze sie , ze jak odetnie sie doplyw zywiciela emocjonalnego czyli mojego chlopaka to wroci do zonki a przy kolejnym wyjezdzie znow bedzie to samo.

Gość gość
Jesteś współuzależniona, zatruta ich głupotą. Oczyść umysł, wyrzuć to bagno z głowy, zajmij się sobą. Widocznie chłopak ma kompleksy i "pomaganie" bratu jakoś go podnosi, nobilituje. A ty już przejrzałaś na oczy. Odetnij się, bo bagno wciąga.

Gość mielony gołąb
Takie niepotrzebne pierdzielenie o Szopenie. Kija ci da wariatko że będziesz sie nad sobą użalać. Tylko po co sie wyżalasz i spamisz tym Kafeterie!? I tak ci to g***o da! Daj sobie spokój histeryczko. Twój były ma swoje życie, swoje sprawy i problemy, ty też i praktycznie każdy czlowiek na Ziemi ma swoje kłopoty. Lepiej wyjdz z Kafe, zamknij komputer i zajmij sie swoim zyciem póki je masz i jestes młoda. Wyjdz na miasto, spotkaj sie ze znajomymi, znajdz sobie chłopaka i ułóż se życie!