Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE ŚMIECI W KOSMETYKACH......

Polecane posty

Gość gość

Kobiety czy wiecie, że badanie przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych na grupie kobiet stosujących „popularne” kosmetyki do pielęgnacji i makijażu wykazało, że po roku ich stosowania w organizmach badanych osób znajdowały się 2 kilogramy toksycznych związków chemicznych: parabenów, konserwantów, pochodnych ropy naftowej itd? Aż 2 kilogramy toksyn z samych tylko kosmetyków! MASAKRA!!!!!!

Gość gość
Dlatego już dawno temu zrezygnowałam z tych popularnych drogeryjnych kosmetyków. Nie dość że skórę niszczą to organizm zatruwaja.

Gość gość
Jedyne kosmetyki warte uwagi to te dla niemowląt, choć też nie wszystkie.

Gość gość
Większość dla niemowląt jest beznadziejna. Sls i parafiny tylko. Na szczęście ceny dobrych składowo kosmetyków są porównywalne teraz już do tych sredniopółkowych drogeryjnych. Od najtańszych są droższe zazwyczaj ale ceny są i tak dostępne dla przeciętnej Kowalskiej. To jest bardziej kwestia edukacji niż pieniędzy.

Gość gość
Zacznijcie sięgać na dolne półki po najtańsze kosmetyki, wbrew powszechnym opiniom bywają najlepsze bo najprostsze w składzie.

Gość gość
dlatego ja szukam bardziej naturalnych kosmetykow bo to co teraz jest w tych popularnych drogeriach to naprawde az szkoda wydawac pieniadze.. wchodze na przyklad na www.topdrogeria.pl i szukam po skladach co tam mi odpowiada, raz mniej raz bardziej sie sprawdza ale najwazniejsze ze sie nie truje;)