Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina zamecza nas tematem dzieci.

Polecane posty

Gość gość

Dzieci swoich obecnie nie mamy, jesteśmy dwa lata po ślubie, nie planujemy w najbliższym czasie.Niestety, ale moi rodzice, teściowie, ciotrki, babki i wszyscy inni o niczym innym z nami nie rozmawiaja jak o dzieciach.Dzwoni ciotka relacja z przyjazdu/wyjazdu jej wnuków i zero innego tematu.Dzwoni moja matka relacja z wizyty dzieci brata i tak cały czas do porzygania. Ileż mozńa gadać do kogoś o dzieciach, kto nie jest jak ja zaintersowany tematem?Mnie dzieci w rodzinie ani ziębią, ani grzeją,maża tak samo. Po co wmawiać nam, jak to nie możemy mieć dzieci bo i takie akcje już były, po co tak dręczyć temat, nie ogarniam. Czy to tak trudni pojac ,ze moga żyć ludzie dwa lata po ślubie i nie mieć dzieci, ani ich w tej chwili nie planowac, czy to takie trudne? Ucinam juz te tamaty, to znowu jest opcja,że mi żal, bo nie mam dzieci, jak nie stanę, tak d/upa z tyłu i jedyne roziwązanie to robić dzieci, słuchać o dzieciach.Chyba się odetniemy od tych wariatów, bo ja mam już serdecznie dość, czy nie ma innego sposobu niż zerwanie kontaktów?

Gość gość
Ja jestem 5 lat po ślubie i nie mam dzieci. Może wcale nie będę mieć. Też mnie zamęczali ale już im przeszło, bo widzą, że to nic nie daje.

Gość gość
To jakaś paranoja i to oczekiwanie, że mnie te tematy będą pochłaniały, opowiadanie "śmiesznych" historyjek które śmieszą tylko babcie i rodziców, opowiadanie z detalami o danym dzieku, mnie to totalnie nie interesuje.Kulturalnie daję do zrozumienia, ale nie, beton dalej swoje. To staje się okropnie męczące, bo owszem rozumiem normalne rozmowy o dzieciach ale to jest dręczenie tematem dzieci.

Gość gość
Olej ich to jakieś wiesniaki.

Gość gość
olać ich ciepłym moczem !!!

Gość gość
To po co wysłuchujesz tych opowieści dziwnej treści. Zmieniaj temat, urywaj, nie bądź ich niewolnikiem. Jeśi nie chcesz słuchać nie słuchasz, to chyba proste.

Gość gość
To powiedz nie masz w zwyczaju publicznie omawiać swojego życia seksualnego ale jak oni chcą to z chęcią posłuchasz w jakich pozycjach najlepiej zajść w ciążę. Niech opowiedzą o sobie :-)

Gość gość
Wspólczuję. Ja mialam dzieci 11 lat po slubie i nikt sie mnie nie czepiał.

Gość gość
jestes za mało asertywna autorko

Gość gość
Zgadzam sie, brak asertywności, to ze babka czy matka gada nie zanaczy ze wy macie słuchać.

Gość gość
Też przez to przeszłam. Najpierw pytania, kiedy ślub. Potem, a kiedy dzieci? A tymczasem jesteśmy już ponad 20 lat razem bez ślubu, mamy dziecko. Nieochrzczone. Oczywiście były już pytania o następnego malucha. Jako że jesteśmy już wiekowi (po 40-tce), w końcu ustały. Jak widać, można żyć po swojemu. Nie twierdzę, że to recepta na szczęście, ale życie pod dyktando innych, bo "taka jest tradycja" lub "co ludzie powiedzą" jest strasznie męczące.

Gość gość
Bo polaczki takie sa! Sama jestem po ślubie dluuugie lata.dzieci nie mamy.na początku gadali ze sie pobieram y bo pewnie zaciazyla.potem pare lat gadali kiedy, no róbcie, dlaczego nie, a kto wam szklankę wody poda. A teraz komentują za plecami ze pewnie nie możemy . żałosne takie komentarze bo co kogo obchodzi to cxy ja mam cxy nie mam . najważniejsze to zyc tak jak się chce a nie tak jak chce społeczeństwo

Gość gość
Polandia inaczej nie potrafi, nie spotlałam się w żadnym cywilizowanym kraju z takim wścibstwem odności ciązy, dzieci jak w tym katolandzie.

Gość gość
Heh polandia...ludzie czemu krytykujecie sami swoich? W każdym kraju sa rasisci,wsibscy,nietolerancyjni ,zamknięci na innych i na nowości ludzie...nie tylko w Polsce jak sami sobie wmawiacie,z czym ja sie niespotkalam to z tym zeby własny naród tak bardzo krytykował swoich jak maja to w zwyczaju Polacy...za granica: Ukraińcy trzymają ze soba,pomagają a Polacy w ogole,zal patrzec

Gość gość
Dokładnie! Polska to jednak nadal straszny zaścianek mentalny.

Gość gość
Owszem w każdym kraju sa kudzie wścibscy, nietolerancyjni, ale to są wyjatki a w Polandii to jest większość, normane są jednostki.to jest widoczne wszedzie, an kazdym kroku, nie widzisz różnicy, zobac jak zachowują się np.Japończycy na wycieczce a jak Polacy, wtedy zrozumiesz co to Polandia i dlaczego o Polandi ludzie tak jadą.

Gość gość
w naszym pieprzonym kraju do tak jest, masz nawet szydłowa co odpieprzyła, daje za leżenie i pieprzenie się 500+ a za prace jałmużnę 1200 zl

Gość gość
co za cholerny rząd, za pracę jałmużna wynagrodzenie, jałmużna emerytura a za leżenie tysiące, tak popieprzonego kraju to chyba nie ma nigdzie, owszem w UE płacą na dzieci ale tam najniższa krajowa to ok. 6 tysięcy a nie 1850 zł