Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam się zwracać do matki mojego narzeczonego ?

Polecane posty

Gość gość

Poznałyśmy się w październiku tamtego roku, przedstawiłyśmy się sobie z imienia i nazwiska. Potem widziałyśmy się jeszcze na święta - spędziłyśmy u niej ponad tydzień, potem jego rodzice byli u nas na wielkanoc, też tydzień, poznali moich rodziców (zwracają się do siebie na ty ) no i dotychczas zwracałam się do niej bezosobowo, ale teraz ma przylecieć do nas na kilka dni (mieszkamy za granicą) i z racji tego, że mój chłopak pracuje to ja będę z nią spędzać większość czasu i nie ukrywam, że chciałabym się już przestać pilnować aby ciągle mówić do niej bezosobowo. Dziwnie mi jest do niej mówić na 'pani' bo to po pierwsze matka mojego narzeczonego a po drugie bardzo wyluzowana kobieta. No ale z drugiej strony jednak 30 lat starsza, więc na 'ty' też trochę dziwnie... A 'mamo' to dla będzie dziwna, wymuszona forma, poza tym też troche niezręcznie.. Jak myślicie ?

Gość gość
Myślę że na razie powinnaś mówić: pani. Jeśli będzie chciała to sama powie byś zwracała się na ty.

Gość gość
nie "spędziłyśmy" tylko "spędziliśmy" skoro piszesz o sobie i swoim chłopaku.

Gość gość
a skąd wiesz że pisze o sobie i swoim chłopaku, może o sobie i swojej mamie?

Gość gość
Mama to bedzie po ślubie a nie teraz.To że mieszkasz ze swoim narzeczonym to jeszcze nie znaczy że na 100 % będziesz jego żoną.Ludzie razstaja sie na dzien przed ślubem. Po prostu pani/ imię/ .

Gość gość
a po ślubie mam mówić 'mamo' ?