Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariolka_20

Praca 3,5 godziny dziennie za 500 zł?

Polecane posty

Gość mariolka_20

Mam bardzo trudną sytuację rodzinną i finansową. Ostatnio straciłam pracę, nie mogłam znaleźć niczego lepszego, ponieważ jestem tylko po maturze i po miesiącu poszukiwań po prostu musiałam coś znaleźć, dłużej czekać nie mogłam. Zatrudniłam się w firmie sprzątającej. Sprzątam biura oraz wykonuje inne fizyczne prace na terenie tychże biur, od poniedziałku do piątku przez 3,5 godziny. Szef zaproponował mi za tę pracę wypłatę 500 zł netto miesięcznie. Czy wg Was to stawka ok. za tak niewiele godzin dziennie?

Gość gość
Jak się nie ma wykształcenia to dobra praca dla Ciebie. Mogłabys wybrzydzać, gdybyś była po studiach, a nie po maturze.

Gość gość
Lepsze to niż gdybyś miała stracić honor i zostać prostytutką, ale pensja żałosna, nawet jak na 3,5 h dziennie roboty. Znajdź drugą pracę dorywczą, jakieś zlecenia itd. to dorobisz do tego.

Gość gość
Ok. 7 z czymś na rękę za godzinę, mało, ale tak płacą niestety nawet w dużych miastach

Gość gość
Moim zdaniem nie masz co wybrzydzać. Ludzie po studiach zapieprzają po 8-10 godzin dziennie za 1200 - 1500zł miesięcznie

Gość gość
Ja pracuje po 2-3godz dziennie i zarabiam 850zl na reke tez sprzatam.

Gość gość
a ja po długich poszukiwaniach w końcu mam prace jako niania, 6zł/h i bardzo sie z tego ciesze

Gość gość
Nie ma co narzekać, to normalna płaca jak za taką małż ilość godzin w tygodniu. A jaka to umowa? Stała, czy zlecenie?

Gość gość
ja sprzatam biura , dzienie pracuje 4 h , sobota i niedziela mam wolne zarabiam na miesiac 700 zl z groszami , mam umowe i ubezpieczenie

Gość gość
Moim zdaniem to zenująco mała stawka, ja tez mam prace fizyczna, wprawdzie b ciezka, chodze na ok. 4,5 godziny przeciętnie, zarabiam 10 zł na godzine, na miesiąc wychodzi ok. 1000 zł , jeśli chodze od poniedziałku do piątku, i mi się wydaje, ze to absolutne minimum... przecież to nie opłaca się dojezdzac, jak się zarobi mniej niż 40 zł... ale to tez zależy od rejonu Polski, to jak, ty chodzisz do pracy żeby zarobić 25 zł???

Gość mariolka_20
Moja praca też jest cięzka, bo prócz sprzatania jeszcze inne prace na terenie biur wykonuję- ładuję ciężkie palety drewniane (takie sklepowe) na wózek i odwożę do magazynu, dbam o roślinnośc dookoła budynku, myję naczynia po obiedzie w kuchni oraz po przekąskach i kawach (mam do tego zmywarkę oczywiście). Pracuję na umowę zlecenie na czas nieokreslony.

Gość gość
e, to trochę za mało ci proponują Kible też masz przepychać i wymieniać żarówki?

Gość mariolka_20
Kible czyszczę, czasem zdarzy się przepychać, jak zapchają nadmiarem papieru. żarówki wymienia firma remontowa. Żeby było taniej, to chodzę na piechotę- 40 minut w jedną stronę spacerem, bo nie opłacałoby mi się wydawać na bilety przez cały miesiąc.

Gość gość
A ile byście chciały zarabiać? Praca jest bez odpowiedzialności, nie jest umysłowa, więc i zarobki są adekwatne do niej

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka?www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacjewww.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwaniawww.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl