Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaES

Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość OnaES

Witam. Jestem po dwóch poronieniach. Pierwsze w 2014r (10tc), drugie w 2015 (7tc). W miesiąc po ostatnim z poronień zaczęłam przyjmować tabletki antykoncepcyjne. Odstawiłam je 16.04.2016. Dwa dni później (18.04) dostałam miesiączkę. Przed poronieniem moje cykle były 31dniowe. W tej chwili okres spóźnia mi się dziesiąty dzień. Mam mdłości, senność, wieczorami zgagę i zaburzenia snu. Problem tkwi w czym innym, a mianowicie... Pracuję cały tydzień poza niedzielą 24h/ dobę (opieka nad osobami starszymi). W ubiegłą niedzielę zrobiłam test- negatywny. Kolejny w poniedziałek z pierwszego moczu- negatywny, we wtorek to samo, w środę powtórka. Odpuściłam. Dziś jest sobota. Okresu brak. Jutro pojadę na badania beta hcG i usg. Zobaczymy... ale moje pytanie brzmi... czy któraś z Was tak miała?

Gość gość
To ile czasu je bralas?

Gość gość
Pierwsze dwie ciąże miałam wspomagane tabletkami bo nie mogłam zajść , więcej dzieci już nie chcieliśmy . Po kilku latach zaczęłam używać tabletek aby wyregulować cykl , bo ciągle były z nim problemy . Jakiś czas póżniej nie miałam recepty i zrobiłam sobie miesiąc przerwy . No i w tym miesiącu zaszłam w ciąże bez żadnych wspomagaczy :)

Gość gość
Po tabletkach bardzo latwo zajsc. Ale to czy ciaza sie utrzyma juz od tego nie zalezy.

Gość OnaES
Tabletki antykoncepcyjne brałam rok i trzy miesięce. Bardziej chodzi mi o to czy testy ciążowe mogą wychodzić negatywne (5 szt.) Podczas gdy faktycznie jestem w ciąży?

Gość gość
Jesli robisz za szybko to moga. Jesli uplynie od mozliwego zplodnienia 2 tyg I test wyjdzie neg to wtedy raczej nie jestes w ciazy. Po odstawieniu tabletek moga sie pojawic opoznienia I to normalne.

Gość OnaES
Byłam dziś zrobić beta hcG i jest zerowa