Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dodatek mieszkaniowy a zatajenie zarobków POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość gość

Tutaj pewnie nie jedna osoba korzysta z dodatku mieszkaniowego, więc mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Powiedzcie czy jeżeli we wniosku o dodatek mieszkaniowy, jedna osoba z rodziny nie napisze, że pracuje, mimo że pracuje (choć wcześniej nigdy nie pracowała) i normalnie odprowadza składki od stycznia, to połapią się? Czy nie sprawdzą tego? Ktoś się orientuje? (Nie chce mi się tłumaczyć całej sytuacji, ale nie chodzi tu o świadome zatajenie zarobków, po prostu zaszła pewna pomyłka - najemca mieszkania myślał, że ta osoba pracuje na "czarno", a to zawsze on wypełnia wniosek) Bo jeśli nie to nie chce mi się jeżdzić na drugi koniec miasta i odwracać tego eh i tak mam dużo na głowie. Po prostu kolejny wniosek wypełnimy prawidłowo. Natomiast co innego jeśli mogą to sprawdzić... No więc? A może ktoś był w takiej sytuacji? Bo wiadomo, że wiele osób świadomie oszukuje, tylko ciekawi mnie właśnie jakie są konsekwencje tego.

Gość gość
mogą sprawdzić... ja myśle że jest duża szansa ze to wyjdzie, gdyby tak łatwo było napisać że się nie pracuje i dostać dodatek to wszyscy by tak robili.

Gość gość
jeżeli to wyjdzie będziesz musiała oddać podwójną kwotę.

Gość gość
w nastepnym wniosku i tak bedziesz pisac,ze praca od stycznia to sie wyda ze teraz oszukalas w tym wniosku.pozatym jesli bierzesz rodzinne to jak skladasz wniosek to ze skarbowki tez sa dochody.ja bym sie bala.

Gość gość
Wyjdzie to wyjdzie, sama dobrze wiem. Potem będziesz oddawać.

Gość gość
Ok, dzięki. Więc jednak będzie trzeba to wyjaśnić.

Gość Zarządca nieruchomości
Dodatek mieszkaniowy musi być wypełniony bez kłamstw.Na pewno wyjdzie że kombinujesz!Sprawdzą i będziesz musiała wszystko zwrócić.Zarządzam budynkiem i wiem coś na ten temat.