Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sianie w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Mój trzylatek od września idzie do przedszkola. Mam z nim kłopot... nie chce sikac na kibel tylko na nocnik. W przedszkolu nie ma nocnikow to będzie lał w majty? Nie jestem w stanie go przekonać na ten kibel i koniec. Placze ze wpadnie do dziury. Kurde gdyby nie to przedszkole nie naciskalabym, a tak aż mi się płakać już chcę..

Gość gość
Oczywiście w tytule miało być SIKANIE. Dodam, że jeszcze w zimie sikac na kibelek a później z dnia na dzień nie i koniec

Gość gość
To może jak zobaczy w przedszkolu małą muszlę to się przekona? Nie będzie strachu że "wpadnie". W domu ma nakładkę? I mimo to się boi?

Gość gość
nakładka grosze kosztuje !

Gość gość
Spokojnie, do wrzesnia jest troche czasu. W przedszk sa male ubikacje, moze postaraj sie wkrecic na jakis dzien otwarty i pokaz dziecku. Powidzenia

Gość gość
Trzylatek to chlopak. Nie sika na stojaco????????????

Gość gość
I dokładnie, jak się boi to najwyżej naucz sikać na stojąco i tyle.

Gość gość
A czy chłopak musi sikać na stojąco? To mój mąż chyba jest bazą, bo choć poza domem woli na stojąco, to w domu wygodniej mu usiąść na kibelku. Mnie też to pasuje, bo przynajmniej nie ma odprysków moczu wokół klopa.

Gość gość
Chłop siada na kubek jak leje. Ludzie trzymajcie mnie bo jeb/ne ze śmiechu :-D haha.

Gość gość
Tyle że to sikanie na stojąco ma być jakimś wyjściem jeśli dziecko boi się siadać na muszli. Ale to i tak tylko tymczasowe rozwiązanie- w końcu grubszej potrzeby na stojąco nie załatwi, a nocnika nie będzie w nieskończoność używał. Są nocniki imitujące muszlę, również z "deskami" które potem mogą służyć jako nakładka na dużą w toalecie, więc da się w końcu dziecko przyzwyczaić.

Gość gość
Ma nakładkę ale i tak się boi siadać. Na stojąco też się boi.

Też miałam ten sam problem, ale jak mała poszła do przedszkola to dosłownie w 2 dni nauczyła się od innych dzieci także nie ma się co martwić. Dodam jeszcze, że chodzimy do przedszkola w Łodzi dla zainteresowanych podaję link http://www.przedszkolealbercik.com.pl/. Przedszkole jest naprawdę świetne

Gość gość
Autorko ja miałam z córką dokładnie taki sam problem identyczny, sikała na nakładkę zimą a potem nagle jej się odwidziało , bała się na nakładkę na kibel sikać , chciała tylko do nocnika , w końcu posadziłam ją dla zabawy na chwilkę , potem nagradzałam i udało nam się , nocnik schowałam

Gość gość
Ale kibelki w przedszkolach są malutkie,więc strachu być nie powinno.Nie martw się na zapas ;)

Gość gość
dokładnie da sobie rade

Pozostaje nakładka na toaletę, na siusianie na stojąc jest chyba za mały:) Nie ma co martwić się na zapas.

Gość gość
trza bylo zaczynac nocnikowanie jak mial pol roku/rok a nie teraz beczeć na forum. poza tym kiepskie prowo.