Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okropny ból zęba

Pomocy

Polecane posty

Gość Okropny ból zęba

Witam mam 14 lat i mam dziure w zebie jakiś rok temu może bylam u dentysty (bardzo się boję ) Ale włożyła coś białego i kazała przyjść za 3 msc Ale ja nie poszłam w ten weekend mocno mnie zacza boliec nie wiem co mam robić karza mi iść do dentysty a jeszcze jak ho dotyka to cholernie boli i mam po nocy lekko spuchnięte koło tego zęba mamnw nim duża dziure i wchodzi mi do niej jedzenie bardzo boję się iść do dentysty Pomocy

Gość gość
Musisz isc jak naszybciej do dentysty. Latwiej przezwyciezyc strach niz bol, bo ten zab sie sam nie zaleczy.

Gość gość
Mnie najbardziej ciekawi czy mam ropę a ja wiem bo mój ojciec miał ropę to miał rozciety policzek więc ja wolę już jechać

Gość gość
Masz zapalenie na 100 %, ale rzadko przecinaja dziasla. Rope mozna odciagnac. Najpierw dostaniesz jakis antybiotyk.

Gość bluebell6
Idź do dentysty jak najszybciej. Jeśli tego nie zrobisz ząb zacznie się psuć i bolec coraz mocniej aż w końcu wypadnie, a chyba nie chcesz być szczerbata w wieku 14 lat? Jak boisz się bólu to idź do gabinetu który stosuje znieczulenie gazem rozweselającym (sedacja wziewna albo tlenek wodoru). Tu znajdziesz kliniki które znieczulają gazem rozweselającym https://www.tourmedica.pl/kliniki/stomatologia-zachowawcza/