Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakim wieku pierwszy raz zostawilyscie wnuka lub wnuczke z babcia?

Polecane posty

Gość gość

Matka/tesciowa? Nie balyscie sie ze zrobia cos nie tak? Ja szczerze mowiac mam obawy co do zostawienia dziecka z ktoras z babc przynajmniej do czasu az na wlasnych nozkach bedzie moglo uciekac, moja matka zaglaskala by to biedne dziecko a tesciowa znow na odwrot, chwile pobawic a potem niech sie zajmie samo soba najlepiej do mojego przyjscia.

Gość gość
2 mc.

Gość gość
Córka miała 3 dni. Została z babcią (teściową) bo mąż odwiózł mnie na zabieg-poprawianie szwów założonych po nacięciu po porodzie. Wszystko trwało jakieś 4 godziny. Dziecko i babcia przeżyły ;)

Gość gość
Mój syn miał 4 dni jak pierwszy raz został z moja mama. Musiałam załatwić sprawy urzędowe. Babcia dziecku krzywdy nie zrobi. Skoro Ciebie wychowała i masz sie dobrze to czemu miałaby sobie nie poradzić z wnukiem? Chyba ze jest mocno stara albo jakaś upośledzona. Moja mama zostaje z synem od poczatku, Z teściami zostawiłam go pierwszy raz jak szlam na egzaminy, miał 7 miesięcy, ale oni sa pod 70 juz wiec troszkę sie obawiałam, ale zajęli sie nim bardzo dobrze:) z tym ze oni w ogień by za nim wskoczyli i nianicza go az za bardzo :)

Gość gość
Zaraz po szpitalu. Babcia i dziadek na zmianę tak sobie wnuczkę z rąk do rąk że kołyska łóżeczko nie były potrzebne. Tylko tira im z pieluchami zamówić i doskonale sobie radzili! Bo pielucha co 3minuty nowa:D

Gość gość
Miał z 7 dni ,moja mama została z małym ja pojechałam na zakupy .Na weekend został dopiero jak miał 8 mies z moją mama ,moja teściowa nigdy młodego do siebie nie zabrała na noc bo powiedziała że boi się że będzie płakał (wymówka) .Ale dobrze nikt jej nie prosił i nie wymagał od niej aby go zabierała a moja mama sama chciała go zabierac do siebie

Gość gość
A jeszcze wnusia dostawała ataku chichrania się na wskutek każdej wymiany suchej jeszcze pieluszki -to potęgowało i dopingowało dziadków do jeszcze częstszych zmian pieluszek-no niestety częściej juz się nie dało :D Byliśmy oszołomieni z mężem widząc jaką frajdę może dziecko sprawić dziadkom;) To prawdziwa terapia rodzina;)

Gość gość
To wam zazdroszcze. Ja niestety ani jednej ani drugiej babci nie ufam. Przypatrujac sie ich zachowaniu zastanawialam sie jak one swoje (w tym mnie) dzieci wychowaly? I cieszylam sie ze tego okresu nie pamietam serio. Nie wiem czy mozna zapomniec jak sie opiekuje dzieckiem ale one sprawiaja takie wrazenie, i zachowuja sie jakby dziecko mialo rok a nie 3 miesiace.

Gość gość
Bo swoje dziecko to inaczej. A inaczej wnuków. Podobno wnuki kocha się jeszcze bardziej niż własne dzieci.

Gość gość
Niecale 2 ms, pojechałam na konferencję.

Gość gość
Jak syn mial 6 miesiecy zawiezslimy go do moich rodzicow na 4 dni zeby mogli nacieszyc sie wnukiem sam na sam, a my zebysmy mogli spedzic pare dni tylko we dwoje, jak za dawnych czasow.

Gość gość
Z teściową zostawiłam córkę jak miała 2 miesiące na jakieś półtora godziny. Potem kilka raz zdarzyło się, że wzieła małą na spacer sama albo jak przyjechała do nas to ja wyskoczyłam na zakupy i córka też z nią została. Z moją mamą nie została jeszcze ani razu bo rzadko ją widzi i się jej trochę boi :) Córka ma 7 meisięcy.

Gość gość
Od urodzenia regularnie zostawiam małą raz z jedną babcią raz z drugą, od ukończenia 6 tygodnia, kiedy przestałam kp zdarza się też nocować raz z jednymi raz z drugimi. Ja też tak byłam wychowywana, że z babciami dużo czasu spędzałam i bardzo sobie to chwalę, bo mam super kontakt i z rodzicami i z dziadkami.

Jak syn miał 5 dni zostawiłam go z moją mamą, bo musiałam jechać załatwiać sprawy urzędowe (rejestracja dziecka, US, ZUS, itd, itd) ;) Dziecko przeżyło, bez obrażeń, babcia również dała radę.

Gość Lazagnia
W XXI wieku :)

Gość gość
Wy macie niepracujące babcie i dziadków?hmm,dzis się pracuje do 67.r.życia.

Gość gość
nie zawsze pracuje sie na etacie do 67 r. zycia. moja tesciowa i mama sa na wczesniejszych emeryturach nauczycielskich. tesc pracuje na uczelni jako wykladowca i kierownik laba i ma nienormowane godziny pracy. moj tata ma wlasna dzialalnosc i pracuje kiedy mu pasuje (chociaz w sumie ma juz 70 lat). roznie to bywa

Gość gość
Do 67 rz to my bedzoemy pracowac. Teraz na emeryture ida kobitki w wieku 6 2lat albo 63 (wiek jest stopniowo wydluzany). Ani moja mama ani tesciowa nie zostaly matkami zaraz po 20 urodzinach i obie sa na emeryturze.

Gość gość
Cóż, ja zostawiłam córkę z babcią jak miała ponad rok, wcześniej była na piersi i za dnia czasem jeszcze podjadała.

Gość gość
Jak miał trzy miesiące, tak na dłużej- tzn. na popołudnie i wieczór, bo mieliśmy z mężem rocznicę. Ale rzadko się zdarzały nam takie wyjścia, i przeważnie małego zostawiałam z mężem po prostu jak potrzebowałam wyjść. A tak na krótki czas, żeby mama wzięła na spacer albo my żebyśmy wyszli we dwójkę jak u rodziców byliśmy, to właściwie od pierwszych tygodni, ale to była tak godzina- półtorej max, między karmieniami.

Pierwszą córkę zostawiłam w ogóle z kimkolwiek jak miała półtora miesiąca :) Drugą - jak miała tydzień to zostawała choćby z babcią, ale tylko w czasie między karmieniami :) Tak na dłużej - dopiero jak wróciłam po 7 miesiącach do pracy.