Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biankabia

Kto dziedziczy i ma odszkodowanie

Polecane posty

Hej, dziewczyny, powiedzcie czy odszkodowanie po śmierci kogoś mogą mieć tylko członkowie rodziny czy pasierbi również? Jak to wygląda, niebiologiczne dziecko ale w związku małzeńskim jest uznawane za dziecko? Pozdrawiam!

Gość gość
tez, chyba ze sa wydziedziczeni

Gość gość
A jak wygląda walka o odszkodowanie w takiej sytuacji? lepiej z pozycji pasierba walczyć samemu czy udać się po pomoc do takich firm jak np. codex ( https://codex.org.pl/odszkodowania/ )? Co myślicie?

Gość gość
Według mnie najlepiej się zgłosić do specjalisty który się na tym zna i jest w stanie Ci powiedzieć co można zrobić lub jakie kroki podjąć. Ja skorzystałam z kancelarii prawnej Liderio która się zajmuje odszkodowaniami ii nie tylko. Bardzo jestem zadowolona z ich pracy i zakończenie mojej sprawy. Jeżeli ktoś z Was jest w potrzebie to gorąco polecam tym bardziej że sama sprawdziłam

Gość gość
Najlepszą kancelarią odszkodowawczą, jaką znam, jest Meritum. W mojej rodzinie mają na konto sprawnie przeprowadzoną do końca sprawę, dlatego nie wątpię w ich profesjonalizm i mogę spokojnie polecić. Zresztą kiedy napisze się na biuro@meritumodszkodowania, porada wstępna jest darmowa. Dlatego niczego się nie ryzykuje, sprawdzając ich.

Gość gość
no i reklamy kancelarii się zaczeły. Autorko olej te wpisy. Jeśli masz akt zgonu to go możesz złożyć w placówce ubezpieczyciela sama. No problem

Jeśli śmierć nastąpiła w wyniku wypadku (np. w pracy) to możesz ubiegać się o odszkodowanie. W tej sprawie skontaktuj się z doradcą z firmy http://www.kompensja.pl/ , która zajmuje się kwestią odszkodowań i pomaga w ich uzyskaniu, gdy polubowne metody zawodzą. Specjaliści pomogą w przygotowaniu ugody ze sprawcą wypadku, w którym zginął bliski z rodziny. Jako pasierbica możesz liczyć np. na comiesięczną rentę z tytułu utraty członka rodziny.