Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam bardzo rozgarniete dzieci

Polecane posty

Gość gość

i jest to oczywiście moja, nieobiektywna ocena, ale takze każdej osoby ktora poznala lub spotkala moje dzieci. Na tle innych są madrzejsze, odwazniejsze, ciekawsze zycia i swiata. Wiem, ze mnie zaraz zmieszacie z błotem , że sie chwale itd. A ja zastanawiam sie jak im pomoc, jak wykorzystac te atuty?

Gość gość
Pójdą do szkoły, to im przejdzie ;-)

Gość gość
tu autorka o wlasnie, obawiam sie szkoły! straszy syn idzie w tym roku do 1 klasy. Boje sie, ze zamije w nim ta ciekawość swiata.

Gość gość
Czego oczekujesz? Może podaj jakieś przykłady? Skąd mamy wiedzieć w jakim kierunku są uzdolnione twoje dzieci?

Gość gość
Irytują mnie takie określenie że ktoś jest lub nie jest "rozgarnięty"

Gość gość
a co w tym irytujacego?

Gość Jsjdnzn
A mnie to zastanawia.. ja mam wrażenie że moje dziecko jest nierozgarniete, zarazem inteligentne, jakim szokiem było dla mnie usłyszeć od wychowawcy że jest to jedno z najzdolniejszych i ogolnie rozgarnietych dzieci w klasie. Nie wiem jak nerwowo wytrzymuja rodzice tych pozostalych dzieci, to niemożliwe.

Gość gość
a co to znaczy że jest rozgarnięte? ciekawa jestem.

Gość gość
A wiecie, że to niemały problem? Bo szkoły to lubią przecietniakow, a dziecko nad poziom rozwinięte, ciekawe, a jeszcze do tego elokwentne ma w szkole przechlapane... I nie chodzi mi o przemadrzale cwane czy bezczelne. Tylko takie właśnie bystre, ciekawe... W wielu dzieciakach ta ciekawość została zabita bezpowrotnie. A martwię się również, bo też mam pięciolatka, który przewyższa intelektem dzieci w grupie... Teraz super, panie nachwalic się nie mogą... A ja z obawą wielką patrzę w przyszłość i co go czeka w szkole :-(