Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiek z usg to wiek zaplodnieniowy?prosze o odp

Polecane posty

Gość gość

Pisze jeszcze raz bo na poprzedniego posta nikt mi nie odp a wiec crl 8mm wyszlo 6tydz i5dni usg pokazuje wiek od zaplodnienia czy om??bo gdyby pokazywal z om ciaza by miala 8tyd i 2 dni a nie 6 tyg i 5 o co tu chodzi??

Gość gość
Tu tez nikt nie odpisze??

Gość gość
Wiek z usg oznacza wiek z usg, jak szybko dziecko się rozwija. Zobaczysz później, że ten wiek z usg jest ruchomy np. OM to 8dni2 tc a z USG 5 dni 3, a np na kolejnym USG wyniki te mogą się zbliżyć do siebie itd. Może też tak się zdarzyć, że np długość główki będzie 12d3, a np długość nóżki 12d7 itd. A na kolejnym USG inaczej.

Gość gość
przeważnie wiek z usg pokrywa się z wiekiem z om. jeśli u ciebie jest taka różnica to znaczy że do zapłodnienia doszło później. skoro wyszło że to 6t5d to znaczy że zaszłaś w ciążę 4t5d temu. Owulacja się opóźniła.

Gość gość
Dzięki sliczne za odp

Gość gość
gość dziś nie masz racji. Przykładowo u mnie termin z OM to 20.06, a terminy z USG to 18.06, z kolejnego 9.06, z następnego 17.06, więc wg Twojego rozumowania mój termin zapłodnienia byłby inny za każdym razem :D Dodatkowo tak jak wspomniane wyżej - na USG często wychodzi, że różne pomiary to różne dni, więc znowu Twoja teria jest blędna.