Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego wyrzucacie dobre meble bo dziecko narodzone musi mieć nówki?

Polecane posty

Gość gość

Dobrobyt w tej Polsce jak nie wiem ;) Kilka par takich znam co powywalały spoko meble które raptem parę lat mają, bo to trzeba dziecku zrobić na biało czy jakośtam. Kurczę, jakoś my mamy kasę na meble ale nie dajemy się zwariować....po co zmieniać jak było dobrze to nie wiem...

Gość gość
Ale dlaczego piszesz "wyrzucacie"? Skąd takie założenie? Kto wyrzuca ten wyrzuca, ale ja osobiście nikogo takiego nie znam.

Gość gość
no ok niepotrzebnie tak napisałam. Znam dwie pary co tak zrobiły. Ale tak to jest jak się ciągnie kase od wuja proboszcza dobrodzieja, co śpi na pieniądzach. My z męzem wolimy kasę przeznaczać na wycieczki i rozwój dziecka a nie nowe meble, telewizory i kolejne auto

Gość gość
Tez tego nie rozumem. I ja i maz dobrze zarabiamy, w sumie kilka srednich krajowych. Dzieci jeszcze nie mamy, ale planujemy w ciagu kilku lat. I nie rozumiem skad boom na urzadzanie pokoiku dziecka. My mamy w domu na górze dwa pokoje. Jeden to nasza sypialnia a drugi obecnie pelni role goscinnego. Jest tam rozkladana kanapa i tapczan. Sa jakies safy na graty itp. Generalnie wystrczy jakas komode na ubranka i zabawki dokupic, jak dziecko wyrosnie z lozeczka to bedzie mialo tapczan. Co to za pomysly kupowac lozko dlugosci 1,6m? Nam to szkoda kasy na takie d**erelki, pokoj w stylu takim a takim. Nie myslcie, ze mamy dom bez gustu, akurat styl mamy dosc sprecyzowany i tak tez dom urzadzamy, tylko po co p*****lki dla dziecka? A szczytem jest dla mnie babka ktorw kiedys na kafe pisała ze planuje z mezem dzieci, w zwiazku z czym w jednej lazience zrobia taki maly kibelek jak w przedszkolach i niziutka umywalke...

Gość gość
A ja lubię mieć ładnie w mieszkaniu i córki pokój też jest fajnie urządzony. Akurat niedawno się przeprowadziliśmy i trzeba było jej kupić nowe łóżko i biurko więc siłą rzeczy regał i komodę też wymieniłam na nowe chociaż poprzednie miały niecałe 2 lata ale nie pasowały by kolorystycznie do nowego pokoju. Meble których nie potrzebowaliśmy wydaliśmy znajomym którym się akurat przydały.

Gość gość
20:06 a na kij wam sypialnia. Przeciez mozecie na tapczanie w salonie spac...

Gość gość
Zebys autorko miala o czym pisac.

Gość gość
Autorko, ale co Ci do tego, co kto robi ze SWOIMI rzeczami? Sami na to zarobili i jak mają ochotę, to kto im zabroni wyrzucić, spalić czy porąbać?

Gość gość
właśnie nie zarobili SAMI, ksiądz im daje, wiem bo się chwalą. niec dalej te stare klempy rzucają po 50 zł na tacę, pasie sie rodzina księdza co nowe meble wyrzuca bo nie ma co z pieniedzmi robic. a ty człowiieku zapiertalaj na to godzinami by miec cos.

Gość gość
widac strasznie ci to przeszkadza.... nie masz wiekszych problemow?:O

Gość gość
tak ci tylko powiedzieli, ze ksiadz im daje. Bo jesteś wsc****a i zazdrosna! za twoje pieniądze nie kupuja to co się ich czepiasz, zazdrość cie zżera autorko...

Gość gość
do 20:06. hehe kobieto wklej sobie ten post gdzieś na pamiątkę. Jak zajdziesz w ciążę i poczujesz odpowiednie hormony to nie bedziesz chciała starych kanap i mebli. Wtedy myśli się inaczej.

Gość gość
I wszystkim tym kilku znajomym parom ksiądz daje na nowe meble? Czy tylko tej jednej i to cię tak gryzie? Bo chyba do jest sedno tematu- to że kogoś dofinansowuje wujek-ksiądz, a oni mają tyle że wywalają dobre rzeczy? Jesteś wścibską babą, po prostu, po pierwsze nie twoja sprawa skąd ktoś dostaje pieniądze i w jakiej kwocie, po drugie- jak rozporządza swoimi finansami, po trzecie- co robi ze zbędnymi sprzętami. Nie mówiąc już o tym że jakoś wątpię że te kilka znajomych par wprost powiedziało ci że wyrzuca na śmietnik porządne meble. U nas z takich drobnych, a sprawnych- typu szafka nocna, regalik, krzesła, robi się zwykle wystawki pod śmietnikiem- znika w moment, a większe jeżeli nie trzymane na strychu czy w piwnicy, albo się sprzedajemy, albo- jeśli w marnym stanie- oddajemy za darmo. A pokoik dla dziecka to już inna sprawa, trudno żeby kupować dwulatkowi łóżko 140x200, dębowe biurko i fotel obrotowy tapicerowany skórą. Mój jako maluch miał tylko komodę i łóżeczko, potem doszło większe, ale dalej dziecięce łóżko, stolik, krzesełka i skrzynia na zabawki, potem zamiast stolika z krzesełkami biurko z fotelem. Od razu z góry też oceniasz kogoś po tym jakie robi zakupy. Bo ty wydajesz na wycieczki i rozwój dziecka (moje tam się dobrze rozwija bez szczególnego dofinansowania), a ktoś kupi meble- więc twoim zdaniem jest pusty i wydaje tylko na rzeczy które nic głębszego ze sobą nie niosą? Ja z kolei na wycieczki wydaję tyle co kot napłakał, kiedy to się opłaca to korzystamy z komunikacji zbiorowej, gdzie się da jeździmy pod namiot, nie nocujemy po hotelach, na jednodniową wycieczkę spakuję bułkę z kotletem i domowe drożdżówki zamiast jadać w restauracji dla turystów. Ale w domu lubię mieć ładnie. Wprawdzie mebli nie zmieniam często bo mam uniwersalne, a do naszego mieszkania nie wszystko pasuje, ale lubię zmienić zasłonki, poduszki, rolety, dodatki w łazience, kolory ścian, pościel. W dobrze urządzonym wnętrzu po prostu dobrze się czuję, miło mi się tam przebywa, i nie wyobrażam sobie myśleć o wycieczkach wpatrując się w sfatygowany tapczan i obłażącą z okleiny szafkę.

Gość gość
gość wczoraj właśnie nie zarobili SAMI, ksiądz im daje, wiem bo się chwalą. niec dalej te stare klempy rzucają po 50 zł na tacę, pasie sie rodzina księdza co nowe meble wyrzuca bo nie ma co z pieniedzmi robic. a ty człowiieku zapiertalaj na to godzinami by miec cos. xxxx Nie, moja droga, skoro nawet ktoś im te pieniądze dał, nawet za darmo, to od tego momentu są to już ICH pieniądze. Tak jak z prezentem. Raz dany, staje się własnością obdarowanego. I obradowany może ten prezent używać, może go zepsuć, może go sprzedać i nic do tego komukolwiek. Boli Cię, że ksiądz im daje? A jakby dawała ciotka z Radomia, też byś miała jakieś pretensje? Jesteś wredną i wścibską babą. W dodatku zżera cię zawiść, bo musisz więcej pracować. To już twój problem. Trzeba było skończyć lepszą szkołę, znaleźć lepiej płatną pracę albo znaleźć sobie frajera, który będzie ci od tak dawał kasę za ładne oczy. Widocznie twoi znajomi są bardziej sprytni życiowo i to cię drażni. Idź zjeść tabliczkę czekolady na poprawę humoru, bo cię żółć zaleje.

Gość gość
00:35 nie ob**sraj sie bo nas tu twój kał zaleje

Gość gość
23:05 bo dla plebsu z polski takiego jak ty nowa szafka ma wieksza wartosc niż odłożyć i pojechać gdzies, cos zobaczyc. PLEBSIE :D popieram autorke

Urządzasz pokoik swojego wymarzonego dziecka! Koniecznie musisz odwiedzić sklep internetowy CoZaCena - www.cozacena.pl . Mnóstwo przydatnych przedmiotów w bardzo niskich cenach. Polecam wszystkim rodzicom!