Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bebilon a uczulenie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie od ok miesiaca moja córka je bebilon plus moja pierś. I od jakiegoś czasu zaczęło ją obsypywać po buzi oraz brzuszku czymś podobnym do grysiku tak jest na twarzy natomiast na brzuszku sa to małe czerwone kropki. Jak smaruje ciało,to czuję że skóra jest chropowata. Czy to uczulenie na bebilon? Dodatkowo zaobserwowałam suche plamki za uszami, brzuchu, łokciach czy to skaza? Dodam tylko ze córka ma 5 msc.

Gość gość
Takie naderwane ucho to uczulenie.

Gość gość
To uczulenie ale może być uczulenie na coś co ty jesz niekoniecznie bebilon

Gość gość
W jaki sposób to sprawdzic czy to bebilon? Odlozyc i podac inne mleko czy obserwowac dalej co się będzie dalej działo??

Gość gość
Odstaw bebilon na kilka dni i dawaj sama pierś zobaczysz czy przejdzie

Gość gość
A może to sucha skóra albo proszek do prania lub płyn do kąpieli? Bo u mnie tsk było i ja bym nie odstawiala bebilonu .w ogole to najlepiej do lekarza idź w czym pierzecie rzeczy dzieciaczka?

Gość gość
Bylam powiedziala mi ze moze to skaza ale to przy takim dziecku mozna zgadywać co to może być. Piorę rzeczy w dzidziusiu. Najgorsze jest to ze np enfamil jej nie podszedł.

Gość gość
Sucha skóra raczej, to nie jest bo używam do kąpieli do skóry atopowej i codziennie smaruje. Martwi mnie najbardziej ten grysik na twarzy, szyji i brzuchu. A jakby wyglądało jakby dziecku byłoby za gorąco? To moje pierwsze dziecko i dopiero się uczę :(

Gość gość
Spróbuj może mleko hipp albo nan też są ponoć dobre. Znajome je chwalą. Chociaż moja np pije enfamil bo po hippie mieliśmy krew i śluz w kupie. Ale twojej może przypasowax. Albo jakieś hipoalergiczne np typu HA

Gość ulka262
Nam skaza wyszla tak gdzies na 3-4 miesiace. Jeszcze w osrodku wowczas mialam taka glupia babe (na szczescie wywalili). Poszlam prywatnie. Dostalam masci a oprocz tego dokladnie dr wytlumaczyla mi diete eliminacyjna. Reasumujac mleko bebilon dalismy sasiadom, dostalismy recepty na mleko bebilon hipoalergiczne. Ja przestalam jesc calkowicie nabial bo nawet po zoltym serze czy masle obsypywalo go. Ps. Dobra wiadomosc: na niecale 3 lata dkaza minela :-)

Gość gość
Bebilon HA nie jest na receptev:O to mleko można normalnie w markecie kupić jak i inne HA :O ostrzegam mleka ha sa lekko gorzkawe. Na receptę jest pepti i nutramigen :)

Gość gość
Najbardziej boje sie tego ze nie bedzie chciala mi ich jesc a co gorsze wracam do pracy i musi cos innego jesc. Co zrobic podawac dalej czy odlozyc i probowac inne mleko?bo jej buzia szczegolnie do slonca jest obsypana tym grysikiem malymi kropkami koloru skory.

Gość ulka262
Ok, w takim razie to było pepti. Nie ważne, w każdym razie na receptę. Odstaw to mleko na 2 tygodnie, i po 2 tygodniach znów włącz. Sprawa Ci się wyjaśni. Jeśli nic to nie da to znów ty odstaw nabiał. No tak to musisz robić, innej opcji nie ma. PS. tak to mleko nie jest atrakcyjne i jest do niego do wyboru mało kaszek :( ale nie martw się na zapas. Będzie dzidziuś jadł. Powodzenia

Gość gość
Tylko jak mleko odstawic jak od jutra wracam do pracy na 8h i swojego mleka tyle nie odciagne :(