Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 11Czekająca1

Czekam na oświadczyny...

Polecane posty

Gość 11Czekająca1

Ja i mój chłopak mamy po 21 lat, jesteśmy razem już od 5 lat i od października będziemy razem mieszkać. Mnie jednak martwi kwestia oświadczyn. Czy nie wydaje Wam się że 5 lat związku to już czas najwyższy? Dużo słyszałam o tzw przechodzonych związkach i nie chcę żeby mój taki był... Co możecie mi doradzić?

Gość gość
Z jednej strony 5 lat zwiazku a z drugiej spojrz na to inaczej, jestescie jeszcze bardzo mlodzi i nie powinno wam sie nigdzie spieszyc. Rozumiem gdybys dobiegala 30stki i bala sie ze nie zdazysz zostac zona, matka itd, ale w wieku 21lat nie miej jeszcze takich obaw

Gość gość
Pozatym mysle ze w wieku 21lat nie jestescie jeszcze ustabilizowani a oswiadczyny wiaza sie jednak ze slubem za jakis czas i z zalozeniem rodziny.

Gość 11Czekająca1
Nie mówię, że ślub miałby być już zaraz, za kilka miesięcy czy rok. Mogła bym poczekać na ślub nawet 3-4 lata aż skończymy oboje studia. Ale żeby chociaż się zadeklarował... że chce ze mną spędzić resztę życia. A tak to ja w sumie nie wiem. Niby mówi jakieś "kocham", kupuje kwiaty, ale czy jemu naprawdę zależy?

Gość gość
dziewczyno, chłopak w wieku 21 lat ma siano w głowie. Skoro chce z Tobą mieszkać, dba o Ciebie pozówl mu to dalej robić, ale nie wymuszaj na nim tak poważnej decyzji, Wy oboje nie jesteście jeszcze w pełni ukształtowani.. zaręczyny, sluby w tak młodym wieku często w okolicahc 35 lat kończą się rozwodami, bo wtedy człowiek zdaje sobie sprawę z tego jaki jest, jakie ma oczekiwania od drugiego, zna siebie. Wy się jeszcze zmienicie i mówię Ci to z doświadczenia, to że teraz jest Wam dobrze, nie znaczy ze za dłuższą chwilę bedzie tak samo, istotne jest aby się zniemiać w tym samym kierunku, a tego już nie przewidzisz... Nie naciskaj na niego i sama odpuść, ciesz się z tego co jest. Jeżeli będziecie mieli być razem to się oświadczy i będzie Twoim mężem.

Gość gość
jak już razem zamieszkacie to oświadczyn nie będzie i ślubu też. Będzie mu wygodnie be ślubu - po co ma sobie zakładać kajdanki, jak wszystko będzie miał pod nosem bez zobowiązań. To wygląda tak, jakby pracownik wykonywał pracę na czarno przez wiele lat i nagle zażądał umowy o pracę :D Z drugiej strony patrząc, po co Ci te oświadczyny ? Jeżeli Wam jest fajnie razem , to nie ma co tego psuć niepotrzebnymi naciskami na niego. PResja zniechęca.