Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie stopni w nocy w domu i w czym spia wasze male dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 23 stopnie, nie idzie zbic. Corka spi w pajacu z dlugimi rekawami i nogawkami lub w body z dlugim i polspiochy. Ocziwsice jest spocona na poczatku, ale w nocy zawsze bardzo sie odkrywa i jak spi w czyms lzejszym to ciagle sie budze, zeby ja przykrywac, bo jest zimna jak lód mimo temp w pomieszczeniu.

Gość gość
W rampersie śpi. Temp nie wiem jaka, bo nie sprawdzam, ale okno jest całą noc uchylone (i cały dzień).

Gość gość
W specjalnym śpiworku, który zapobiega odkrywaniu się dziecka, jestem samotnym facetem, Małżonka zmarła podczas porodu. :(

Gość gość
okolo 19-20, nigdy nie wiecej czasem mniej

Gość gość
Jak to robisz, ze masz 19-20?

Gość gość
ok 21 stopni. Spi normalnie. Za dużo tych ciuchow do spania zakladasz. Ja zakładam dziecku tylko lekka bluzke z krótkim rękawem i cienkie spodnie. Ubierz się w dlugi rękaw i rajstopy i sprobuj spac :(

Gość gość
W domach które są nieocieplone z zewnątrz jest około 20 stopni. Też tak mam w domu

Gość gość
No mi mimo 23 stopni w domu jest w nocy zimno i nakrywam się grubszą kołdrą w nocy

Gość gość
23-24 stopnie. córka śpi w koszulce i majteczkach.

Gość gość
Za dużo ciuchów? Przecież pisałam, że śpi w jednej warstwie

Gość gość
Moje na czas letni w wieku niemowlęcym miały nieco ponad pół roku i spały w piżamie z krótkim rękawem i krótkimi spodenkami lub w body z krótkim rękawem. Nie latałam specjalnie przykrywać co godzinę, tylko jak ja sama się przebudziłam lub one. Jakoś to przeżyły :P W tym co opisałaś autorko nie dziwi mnie, że dziecko się odkrywa, bo mu zwyczajnie za ciepło.

Gość gość
Tak, jak pisalam, odkrywa sie bez wzgledu na ubior, w cienszej pizamie rowniez, zima rowniez

Gość gość
Mój ma 9 mies. Śpi w body z krótkim rękawem i spodenkach długich. Ubranka z cienkiej bawełny. Na to kołderka letnia. W dzień w ostatnie upały miałam nawet 25 st. w dzień, ale przed nocą po wywietrzeniu temp. spadała. Nie sprawdzałam, do ilu, ale obstawiam ok. 22. W nocy okno zostawiam rozszczelnione. Na czas upałów zamykam. Przy takiej pogodzie jak dziś, kiedy jest poniżej 20, okno mam rozszczelnione cały czas, a jak uznam, że to mało, to na chwilę otwieram. Poniżej 21 st. w sypialni mi jest zimno.

Gość gość
nie wiem ile stopni, ale jest ciepło - całą noc otwarte okno + body z krótkim rękawem, przykryta kocykiem (córka ma 9 msc)

Gość gość
Autorko, a próbowałaś śpiworka? Mój mały, zanim zaczął być bardziej mobilny, to spał początkowo w śpiworku, bo też skopywał kocyk czy kołderkę jako małe niemowlę. Odkąd zaczął pełzać, zaczęłam używać kołderki, bo wyłaził ze śpiworka, ale już się przestał skopywać. Do kołderki chyba dziecko musi dorosnąć, dojrzeć.

Gość gość
O matko, 23 stopnie w pokoju a dziecko w dlugich spodniach i w dlugim rekawie. Ale przegrzewanie! Tu gdzie mieszkam temperatura w nocy spada do 13 stopni teraz i ubieram dziecko na noc tak jak ty.

Gość gość
O rahy, u mnie dzisiaj 24 stopnie, choc caly dzien pada. Spiworek odpada, corka ma 1,5 roku. Bede ja ubierac w rampersa, moze bedzie lepiej

Gość gość
Corka 3 tygodnie syn 4 lata. Cora w body z krotkim przykryta poszewka syn w bluzce z krotkim i spodenkach tez przykryty poszewka. Mam 22 st i okno otwarte na oscie

ja mam stala temperatutrę w domu, ok. 20 stopni, syn śpi albo w bodach z dlugim rekawem, albo w pizamie, przykrywam go lekka kołdrą, ma dwa lata, wiec jak mu za goraco to sobie odkrywa

Gość cieplocieplny
odpowiednia temperatura w pokoju, szczególnie w nocy, jest bardzo ważna dla zdrowia i prawidłowego rozwoju dziecka jeżeli mamy problem ze zbyt niską temperaturą w mieszkaniu może być potrzebna pomoc fachowca i regulacja okien, bo to nimi zazwyczaj ucieka najwięcej ciepła, jeżeli to nie pomoże jest jeszcze sporo czynników, o których możecie przeczytać tutaj: www.amazonkakrystyna.waw.pl/co-zrobic-aby-dom-byl-cieply/