Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Salon z piecem typu Koza, któraś ma? Jak stworzyć ciepły i przytulny klimat?

Polecane posty

Gość gość

Mam salon z piecem koza w rogu pokoju i nie mam pomysłu jak urządzić. Chciałam w ciepłym przytulnym klimacie, bez nowoczesnych mebli na wysoki pomysł. Jak macie urządzone salony z takim piecem kozą?

Gość gość
koza w salonie,będzie przytulnie jak w wiejskiej chałupie na zapadłym wschodzie Polski:-D

Gość gość
Co to za "salon" :( z piecem koza ? Jakiś barak czy co ?

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=salon+z+piec%C4%85+koz%C4%85&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiY6OONvoTNAhUGkCwKHaqTCdsQ7AkIKA&biw=1440&bih=775#imgrc=5WniFE6S_oi2ZM%3A

Gość gość
Jeszcze coś wam dam -parę lat temu kilku Cyganów w okolicy pobudowało sobie z odpadów taki "apartamentowiec" :D Na bazie porzuconej budy ogrodowej -mieli tam salon z piecem koza zrobionym z beczki :D .

Gość gość
wklep sobie ten link to zaobaczysz jak piekne są piece kozy i jak ładnie wyglądają salony z nimi nie zapadła wieś, centralna Polska :P

Gość gość
ja mam żeliwną ciężką kozę z płaszczem wodnym za 3 tys , a nie z puszek po piwie :P

Gość gość
Link -error403:(

Gość gość
noooo,za/j/ebiscie to wygląda,szpan jak ch/o/l/e/r/a, tak rasowo,po bogatemu,łał

Gość gość
czym mam szpanować i po co? wszyscy znajomi mają kominki, a ja mam kozę i zapytal czy ktos z was urządzał salon z kozą? w czym masz problem, że mi jedzieśz?

Gość gość
KOZA kojarzy sie z : SYFEM -BIEDĄ -ZACOFANIEM - CYGANAMI- NĘDZĄ- już kojarzysz coś ? To coś jakby gumofilce czy kufajka !! I nawet jak tą koze kupisz za 5000 pln to i tak ludziom nie zaimponujesz -kumasz już cos ?

Gość gość
Ja mam. Do tego sciana za kozą z cegly (prawdziwej, nie tego sztucznego kamienia) pomalowana na bialo, kilka bialych regalow na ksiazki, komoda, kanapa, fotel, stolik kawowy, loftowy/reflektorowy zyrandol, na scianach duzo ramek, polka z surowego dębu, zegar. Jasna podloga, zadnych zaslon czy rolet. Jest jasno, minimalistycznie, moim zdaniem ladnie :)

Gość gość
17:24 Ja nie mam takich skojarzeń, nigdy nie miałam do czynienia z patologiaą i cyganami, widać znasz to z autopsji. A i zaimponować nie mam potrzeby, w nosie mam modę na marmurowe kominki i nurt postaw się, a zastaw się. Idę pod prąd, bo z prądem każde goowno płynie :-) W domku letniskowym mamy koze i jest super, klimatyczna i oddaje dużo ciepła, dlatego też chciałam ją mieć u siebie w salonie.

Gość gość
17:36 Dzięki za podpowiedzi ;-) nawet mam podobną koze jak na zdjęciu, troszkę vintage styl. Tak myślałam o drewnianych bielonych meblach albo starociach antykach tez bielonych po renowacji i dużo ramek na jednej ścianie, wielki metalowy zegar vintage tez mam ;-)

Gość gość
Popieram, koza lubi cegły i drewno, a do tego jasne kolory ;)

Gość gość
Makabra :( A propos a drożny komin jest ? Koza to onowizkowy przegląd kominnairski co roku 1

Gość gość
dobra,już dobra wstaw sobie i dwie kozy jak ci takie klimaty pasują ale po co od razu temat o tym zakładać?

Gość gość
Po to samo, po co tutaj tematy w stylu: ile kosztuje budowa, jakie meble do kuchni, jakie ogrzewanie, jaki kolor ścian do pokoju etc.

Gość gość
Jeszcze kup mężowi berecik z antenką ::::::::::::::D sobie gumiaki Tapczanik postaw na cegły :::::) na dach papa żadna "nowobogacka " blacha :D wyklej ściany starymi gazetami a stoły i krzesła zbijcie z palet :::::::::::::::::::::D .Będzie loftowo vinage'owo ,cool i trendy :D. W tym otoczeniu koza naprawdę godnie sie zaprezentuje .

Gość gość
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d koza,koza,koza:-d:-d:-d:-d:-d:-d, a te loftowe,fabryczne klimaty super

Gość gość
18:51 Poziom intelektu gimbazy. Dom jest nowy z dachówką ceramiczną i płytkami gresowymi polerowanego, na ścianach gładzie, ale widzę ty wyniosłas z domu inny obraz wystroju wnętrz :-)

Gość gość
Ja tez mam koze w salonie. Jasnozolte sciany i brazowa kanapke. Do tego stare debowe meble. Ale ja lubie styl rustykalny i starocie.

Gość gość
super klimat z ta koza, sciana z cegly na bialo, bielone meble. mi to wszystko sie podoba. smiejcie sie i juz i tak jestem z polud.-wschodniej polski.

Gość gość
Ja mam taką koze w salonie i gdyby nie to, że daje niesamowite ciepło zimą( kaloryfer może się schować) to juz dawno bym ja wypiertoliła na złom, bo estetycznie to średnio wygląda, a jest z nami bo mąz chciał, więc się zgodziłam. Sufit nad kozą jest szary jak cholera, firanka co chwilę do prania przez sadzę i popiół. I nie dlatego, że komin zapchany czy coś, tylko dlatego, że gdy w bezwietrzny dzień nie ma cugu, to trzeba rozdmuchiwac przy rozpalaniu i wszystko fruwa po salonie. Nie wspomnę o smrodzie dymu..jak w wędzarni:O A idź z tym w cholerę.

Gość gość
U mnie nie ma czarnego sufitu.a ba LK agan jest glownie z drewna. Sadzy zéro.

Gość gość
2219 Racja! widocznie autorka wychowała się w takiej kurnej chacie i teraz atawizmy wracaja:D Ludzie powyżej obśmiali już te jej pomysły ale ona dalej chce :). Dodam jeszcze że jak są szczelne okna to takim kopciuchem można się zaczadzić . Koza w XXI wieku to jakaś perwersja . To tak jakby prać w balii i chodzić do kibla w drewnianej rustykalnej wygódce w podwórku. Albo spać w barłogu ze słomy :D .

Gość gość
niektórzy po prostu przeginają z tą tzw. oryginalnością,piec-koza w salonie to WIOCHA,ileby nie kosztował,i jak by to wnętrze nie wyglądało,koniec,kropka...ale,jak to mawiają...człowiek ze wsi wyjdzie-wieś z człowieka nigdy

Gość gość
22:20 Pisz sobie dziewko co tam chcesz, tak cię boli ta ma moja koza, że aż mam ubaw z tego twojego niezdrowego podniecenia i ścisku warg :-) Mam od 6 lat w domku letniskowym tez kozę, dosyć często było w niej palone, bo jeździmy tez tam wczesna wiosną i jesienią, praktycznie co 2 weekendu a czasem co tydzień, nie ma smrodu dymu z wędzarni a i sufit tez jest czysty, wiec nie wiem, co to za koza u koleżanki, że takie utrapieniem.