Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gryph

Konflikty w rodzinie

Polecane posty

Gość Gryph

W mojej rodzinie sytuacja wygląda tak: mam wszystkich dziadków (i rodzice ojca, i rodzice matki) oraz jedną ciotkę (siostra matki) wraz z mężem, czyli moim wujkiem. Moja matka nie rozmawia ze swoimi rodzicami, ojciec nie rozmawia ze swoimi, moja matka nie rozmawia ze swoją siostrą. Kiedy zwracam rodzicom uwagę, że powinni rozmawiać ze swoimi rodzicami, moja matka na to mówi "Moje relacje z moimi rodzicami to jest moja sprawa." Nienawidzę tego określenie-"moja sprawa". Ja mieszkam od kilku lat u tych znienawidzonych dziadków-rodziców ojca, rodzice mają do mnie o to pretensje, bo "dziadkowie są naszymi największymi wrogami, a ty zadarłaś z naszymi wrogami."Moja matka uważa, że dziadkowie to nie rodzina, bo "twoja rodzina to tata i mama, nikt inny." Jeżeli z rodzicami mi się nie układa, to ja wolę dziadków. Co o tej sytuacji myślicie?

Gość Gryph
Był ktoś kiedyś w podobnej sytuacji?

Gość gość
A jak ty oceniasz dziadków, co oni mówią o tym, że dzieci nie odzywaja się do nich.

Gość gość
U mnie jest bardzo podobnie z tym że mama ze swoją mama (czyli moją babcią) miała dobry kontakt ale poza tym jest identycznie dodam że ja swoją siostre nie widuje od pieciu lat i tak pewnie już zostanie na zawsze.