Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Czesc wszystkim. W poniedziałek dowiedziałam sie , ze jestem w 5 tyg ciazy. Poszłam do ginekologa, który przyjmuje prywatnie. Kazał mi przyjsc za 2 tygodnie zeby skierowac mnie na dalsze badania. Dzis poszłam do niego ponownie,gdyz chciałam zeby wystawił mi zwolnienie lekarskie. pracuje na kuchni...co drugi dzien po 12h. Praca jest mega ciezka, nie ma czasu zjesc ani nawet usiasc wiec z tego powodu poszłam prosic o zwolnienie. Lekarz natomiast powiedział, ze nie moze dac mi zwolnienia poniewaz nie mam założonej karty ciąży i ze mam przyjsc za 2 tygodnie. Najgorsze jest to, ze szefowa nie jest niczego swiadoma i boje sie ze moze cos sie stac dziecku:( dodam jeszcze , ze umowa konczy mi sie teraz w sierpniu...dokładnie 31 sierpnia. Czy moge udac sie do lekarza rodzinnego po zwolnienie pod pretekstem osłabienia, wymiotów, bólów kregosłupa itp ? Powiedziec szefowej o ciazy ? Dac jej jakies zaswiadczenie? Moze mnie zwolnic? heeelp!

Gość gość
Powiedz o ciąży i idz do innego ginekologa, co to za kretyn że karte ciąży chce Ci zakładać za 2 tyg???? Teraz jesteś w ciąży a nie za 2 tyg... poza tym masz ogromne wskazania do L4 przy takiej pracy. Może Cię zwolić jezeli nie powiesz o ciązy, jeżeli powiesz nie ma prawa. Ale na Twoim miejscu załatwiłabym zwolnienie od razu u innego lekarza, ten to jakiś zwyczajny pajac.