Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

usmiechnijsie4

ciaza i zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Czesc wszystkim. W poniedziałek dowiedziałam sie , ze jestem w 5 tyg ciazy. Poszłam do ginekologa, który przyjmuje prywatnie. Kazał mi przyjsc za 2 tygodnie zeby skierowac mnie na dalsze badania. Dzis poszłam do niego ponownie,gdyz chciałam zeby wystawił mi zwolnienie lekarskie. pracuje na kuchni...co drugi dzien po 12h. Praca jest mega ciezka, nie ma czasu zjesc ani nawet usiasc wiec z tego powodu poszłam prosic o zwolnienie. Lekarz natomiast powiedział, ze nie moze dac mi zwolnienia poniewaz nie mam założonej karty ciąży i ze mam przyjsc za 2 tygodnie. Najgorsze jest to, ze szefowa nie jest niczego swiadoma i boje sie ze moze cos sie stac dziecku:( dodam jeszcze , ze umowa konczy mi sie teraz w sierpniu...dokładnie 31 sierpnia. Czy moge udac sie do lekarza rodzinnego po zwolnienie pod pretekstem osłabienia, wymiotów, bólów kregosłupa itp ? Powiedziec szefowej o ciazy ? Dac jej jakies zaswiadczenie? Moze mnie zwolnic? heeelp!

Gość gość
Ja też nie miałam założonej od razu karty ciąży. Ale lekarz wydał mi zaświadczenie i powiedziałam w pracy ponieważ tez pracuję na kuchni. Szefowa zwolniła mnie z ciężkich prac typu dźwiganie czy stanie po 3 godz przy zmywarce. No a później to już w 8 tyg poszłam na zwolnienie. Uważam że też powinnaś powiedzieć, i tak tego nie ukryjesz a po co masz się narażać. Pozdrawiam.