Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak mało ludzi ma dobry gust

Polecane posty

Gość gość

Niestety, to rzadkość

Gość maczu piczu
Nie kazdy mnie lubi bo nie kazdy ma dobry gust :D

Gość gość
Tylko stwierdzam fakt, 95% ludzi go nie posiada, nie czytają dobrych książek, nie sluchaja dobrej muzyki, nie preferują ambitnych rozrywek. Ubierają się w sieciowkach i niewiele wiedzą o świecie. Robią to co wszyscy bo nie potrafią żyć w zgodzie ze sobą.

Gość gość
Ja słucham muzyki klasycznej, klasycznego rocka, dobrego popu, czasami lubię posłuchać hip hopu, ale nie polskiego. Lubię muzykę lat 60 tych, 70 tych, 90 tych, po 2000 roku to już kicz raczej. Lubię kino psychologiczne, kino ambitne, również i stare, polskie, francuskie, włoskie, niemieskie. Czytam książki filozoficzne, naukowe, historyczne, ezoteryczne, literaturę nieraz klasyczną. Widzisz, mam dobry gust.

Gość gość
17:58 i chodzącym ideałem i wg Ciebie wszyscy inni to chłam.

Gość gość
Ja to od dziecka mam dobry gust. Czytałam komiksy z batmanem bo Bruce Wayne był przystojny, bogaty, mający analityczny umysł i Spider-mana, bo Peter Parker, to mądry i wysportowany gość. Kaczora Donalda przeglądałam ze względu na obecność wujka Sknerusa, który do wszystkiego doszedł ciężką pracą, a to tego nosił zelówki na płetwach i to był jego styl a nie jak reszta Kaczogrodu.

Gość gość
Posiadam raczej starą duszę, może w tym tkwi sekret, że mam taki, a nie inny gust. Szanuje ludzi i ich gusta, ale jednak większość słucha papki, i nie ma dobrego gustu i smaku.

Kiedyś, kiedy jeszcze byłem małolatem, pewna nauczycielka nauczyła mnie, że o gustach się nie dyskutuje, bo każdy ma swój. Dla kogoś kicz a dla innego arcydzieło. Tak po mojemu, wysokie mniemanie osobie trąci snobizmem :P

Gość gość
hehe. No tak, kicz można nazwać ardzyciełem, np disco polo :D czy inne 50 twarzy greya, bo o gustach się nie dyskutuje. Sęk w tym, że ludzie o wiele bardziej rozwinięci będą lepiej pojmować sztukę, czy np będą miały bardziej rozwinięty ten gust i tylko oni będą widzieć przepaść. Ci o mniejszym polu percepcji nie będą widzieć tego, co ci wyżej i dla nich kicz będzie arcydziełem :D

Gość gość
mieli, ... sory za błędy ;)

Nie mniej jednak miłośnik Disco Polo będzie twierdził, że ten rodzaj muzyki jest najpiękniejszy na świecie i co najciekawsze - ma do tego prawo :P A najfajniejsze, że tzw muzyka poważna (bo klasyczna to również The Beatles )powstała jako rozrywkowa :classic_cool: Szkoda, że nie mam czasu na dalsze zgłębianie tego tematu

Gość gość
Z tym kiczem i arcydziełem to akurat muzyka disco polo nie jest najlepszym przykładem, chociaż na pewne okazje jest najlepszym rodzajem muzyki i w tym też tkwi jakiś pierwiastek geniuszu twórców ;) Nie wszystkich twórców oczywiście, bo można wskazać kicze,kiczyska i podkicze :D

Gość gość
Ktoś o mniej dojrzalszej duszy, będzie się zachwycał kiczem, i nic tego nie zmieni. Nie będzie wiedział, albo jego świadomość nie dostrzeże tego, ze istnieje coś lepszego i wznioślejszego. Nie ukrywajmy. Większość ludzi ma niestety kiepski ten gust. Oglądają i słuchają to co modne akurat.

Gość gość
Świadomość istnienia czegoś wznioślejszego nie wyklucza zainteresowania kiczem.

Gość gość
Jednak ta świadomość nie jest jednak na tyle rozwinięta i dojrzała, zwaną duszą, że zachwyca się gównem.

Gość gość
W kwestii muzyki czy filmów ostatecznie i tak chodzi o rozrywkę.

Gość gość
chuj wam w d**e. Jestem gustowna?!

Gość gość
jesteś, stara lampucero.