Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nauczyciel może zabronić uczniowi pisania matury?

Polecane posty

Gość gość

Moja koleżanka chciała pisać rozszerzoną matematykę na maturze, ale szkoła nie chciała, bo pozwalają tylko ją pisać uczniom, którzy mieli co najmniej 4 z matmy, żeby nie zaniżać średniej.

Gość gość
Pierwsze słyszę,że szkoła może zabronić, to jest decyzja ucznia, nie SZKOŁY.

Gość gość
tak szkoła może zabronić oczywiście nie oficjalnie mojej znajomej też tak nauczycielka zabroniła a nie uczyła się źle bo na 4 po prostu nauczycielka powiedziała że jak pójdzie to jej wstawi na koniec jedynkę z przedmiotu i nie zaliczy problem polega na tym że w tym momencie nie udowodnisz nic nauczycielowi

Gość gość
Szkoła ma prawo zabronić, mojemu koledze z innej szkoły też zabronili pisać rozszerzenia na maturze. Miał 3 z angielskiego więc nie pozwolili mu pisać matury rozszerzonej z anglika

Gość gość
Belfry to jednak niezłe ku*wy są.

Gość gość
tak szkoła może zabronić oczywiście nie oficjalnie X No właśnie, nie oficjalnie. Ale zgodnie z prawem, nie wolno im zabraniać, tak?

Gość gość
a coś za to grozi? np jakby się miało nagranie jak nauczyciel tak grozi to nauczyciel może dostać jakąś karę?

Gość gość
nawet jak nie zdasz to znaczy masz mniej niż 30 z rozszerzenia to i tak zdajesz problem jest w tym że belfry chcą kasę jakieś premie i jak statystyki mają kiepskie to nie dostają to najgorszy sort człowieka

Gość gość
" gość dziś a coś za to grozi? np jakby się miało nagranie jak nauczyciel tak grozi to nauczyciel może dostać jakąś karę? " x jak pójdziesz do tv i jak oczywiście tv się tym zajmie to może da się ukarać a tak dyrektor sam na statystyki patrzy zresztą to kumple są kuratorium to samo kumple to tak jak cię nauczyciel molestuje szkoła się wypiera tylko policja a co do matury to chyba to mała szkodliwość więc policja raczej to oleje chyba że pozew cywilny zostaje a na to trzeba mieć kasę a jak dzieciak kasiasty to belfry liżą mu dupę więc do takiej sytuacji nie dochodzi

Gość gość
gość dziś Jesli masz dowody, to ja próbowałabym to zgłosić do Kuratorium Oświaty, albo najlepiej zadzwonić tam i się zapytać, czy szkoła może zabronić pisania matury na poziomie rozszerzonym. Ja byłam dobra z angielskiego, ale nie na tyle dobra, żeby pisać rozszerzenie, a mimo to, nikt mi nie zabronił pisać rozszerzenia, wręcz przeciwnie.

Gość gość
jeden nauczyciel wyszedł niedawno na wolność i teraz gwałci małe dzieci

Gość gość
gość dziś x pustaku a wiesz co to punkty na studia

Gość gość
gość dziś Ale mnie nie obchodzi średnia. Matura to MOJA decyzja, MOJA sprawa.

Gość gość
ktoś, kto przez całą szkołę leciał na "dostatecznych", nie wyciągnie nagle rewelacyjnego wyniku na egzaminie dla uczniów dobrych i wybitnych x U mnie 3 to najlepsza ocena w klasie z matmy. Około 85% osób ma 2.

Gość gość
może , ale tlyko szatanżem tzn .. byli u mnie uczniowie ktorym grozila jedynka z matematyki i mieli wybór zdadzą , ale nie pisza matury z tego przedmiotu albo nie zdadzą

Gość gość
Nie moze w zadnym wypadku ani jak ma mierne oceny ani jak 3.4 itp. Z matura jest tak ze ktos moze byc zdolny ale...leniwy lub nauczyviel zle wyklada stad slabe oceny. Jsk uczen chce cos zdawac to logiczne ze bedzie mial korki z tego. I innego nauczyciela. Ma spory szmat czasu aby to ogarnac. Niektirzy ucza sie sami o tez maja wyzsze noty. U mnie chlopak z bioli mial 2.3 a mature napisal na 4.0 Babka nie wierzyla w niego i go pochwalila potem. A ilu jest uczni z 4.5 na koncie a mature zdaja ns 3 czy 2.

Gość gość
Jakbyście mieli piątki to nikt by wam nie zabraniał pisać matury, obiboki!

Gość gość
to nauczyciel powinien decydować czy uczeń może pisać maturę czy nie

Gość gość
U mnie ucxnioeie z ocenami 3.0 zdawalo chemie na 5.0

Gość gość
To tak jakby ktos nie wlazl na 3 pagorki male i nie mogl startowac na monte everest. Moze. Ma wiecej lat zebral sily i moze. To samo z matura.

Gość gość
Ja miałam z fizyki dwóję bo tak mnie nękała a maturę napisałam na 90%. Zaraz skończę studia. Dziękuję, dobranoc.

Gość gość
gość dziś x Moja nauczycielka mówiła, że wyniki z matur niewiele odzwierciedlają w wiedzy ucznia.

Gość gość
może wstawi c***ałę na koniec roku i nie dopuści do matury, jasne?