Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1996

Zespół Aspergera i Upośledzenie umysłowe.

Polecane posty

Gość gość1996

Czy osoba z upośledzeniem umysłowym i Zespołem Aspergera,może dać rade w życiu.Według wad taka osoba cieżko chora.

Gość gość1996
Taka osoba cieżko chora będzie dawała rade, w życiu?

Gość gość
tobie chyba o sawantów chodzi

Gość gość1996
Nie ja sie pytam czy taka osoba da radę, w życiu. Bo sam mam te dwie objawy co wymieniłem.

Gość gość1996
Pytam się tylko, bo sam jestem ciężko chory.

Gość gość
Myslisz sie. Wiele osob z zespolem Aspergera to swietni specjalisci w wybranch dziedzinach, czesto z tytulami profesora uniwersyckiego. Zespol Aspergera sprawia tylko, ze sa inni w kontaktach z ludzmi, ale ucza sie na szostke i koncza studia, sa swietni w swojej dziedzinie. Np. Mozart mogl miec ten zespol. Wiadomo ,ze byl 'trudny" w kontaktach, rownoczesnie byl wybitny. Co innego uposledzenie umyslowe jak np. zespol Downa.

Gość gość
Ludzie z zespołem Aspergera często są wybitnie inteligentni. Nie odnajdują się za to najlepiej w kontaktach międzyludzkich, ale nie musi to bardzo przeszkadzać w życiu

Gość gość
Aspagera zazwyczaj mają wybitni matematycy, np ludzie uzdolnieni wybitnie w przedmiotach ścisłych. Nie koniecznie muzycznych. Chociaż ogólnie ludzie inteligentni, czy to w matematyce uzdolnieni, czy w innych kierunkach, mają problemy w kontaktach z innymi.

Gość seba1996
Ale ja mam dwie choroby rozumicie nie tylko, Zespół Aspergera ale też do Upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim.U mnie jest gożej.

Gość gość1996
Nie wiecie przecież, że są osoby nawet z dwoma chorobami?

Gość gość
czym się interesujesz autorze ? Mi podejrzewano upośledzenie umysłowe w stopniu lekkim, ponieważ bardzo słabo wypadłem w teście iq w podstawówce. Obecnie mam IQ raczej przeciętne.

Gość gość1996
Pytam sie czy osoba , z dwoma chorobami może dać rade, w życiu

Gość gość1996
No jasna cholera mi będzie bardzo ciezko, w życiu. Wyladuje w ośrodku dla niepełnosprawnych. Mieć aspergera to nie tragedia. Ale aspergera wraz z upośledzeniem umysłowym to już dramat.

Gość gość
Jak masz papiery na to, ze jesteś upośledzony w stopniu lekkim, to może dostaniesz jakąś rentę.

Gość gość1996
Myślę, że powinienem dostać ale i tak wyląduje w ośrodku. Sorry,że się zbyt powtarzam ale już tak mam.A czy ZUS powinnienen, mi uzać, bo ZUS mało któremu przyznaje ręte.

Gość gość
Tak bardzo dobrze cię rozumiem bo mój syn tak ma ma 16 lat i martwię się.Myślęże trzeba mieć osobę asystenta do którego można przyjść że wszystkim.Jeśli podejmiesz pracę wynajmiesz kawalerkę i sobie poradzisz bo ta osoba pomoże ci w codziennym załatwianiu spraw.Nie zrobi za ciebie a powie co masz zrobić.

Gość Anna

Z tego co się orientuje zespół Aspergera to nie choroba. Jeśli jest ktoś wybitnie uzdolniony to jest upośledzony?Ludzie co wy tu piszecie?

Gość Zosia (córka psychologa)

Nawet nie czytajcie Wikipedii aspergera, bo są tam same bzdury. To ani nie jest chorobą, ani upośledzeniem, a poza tym nie można mieć i Z. A. i upośledzenia umysłowego, więc nie piszcie pierdół.