Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćnieprawiczek

Czy 30 letnia kobieta może jeszcze być dziewicą ?

Polecane posty

Gość gość
To o czym piszesz to kwestia wychowania i moralności co nie ma nic wspólnego z rozumem. Dla jednej osoby wiara, moralność będą ważnym piortytetem w życiu dla innej nie, duży wpływ ma to jak zostaliśmy wychowani, jakie wzorce mieliśmy. Gdybyś urodziła się w komunie gdzie ludzie żyją w miłości bez ślubów uprawiając wolny seks widzialabys to inaczej.

Gość gość
To o czym piszę dotyczy jak najbardziej rozumu, a nie tylko moralności, po prostu nie chcę pisać jeszcze dłuższych postów. 1. Nie tylko moralność, religia i wychowanie wpływa na zachowania, ale również rozum. 2. Rozum to odpowiedzialność i zdolność do przewidywania skutków swoich zachowań. 3. Przykład: liczba ciąż gimnazjalistek i dziewczyn w szkole średniej rośnie. Jeśli chodzi o starsze kobiety - samotnych matek też nie brakuje, ludzi zarażonych chorobami wenerycznymi, wirusem HIV, brodawczakiem i innymi też nie brakuje. Można tak wymieniać.....tylko po co ? Każdy widzi to inaczej. Ale też każdy z nas ponosi odpowiedzialność w razie nieprzyjemnych konsekwencji. Jak ktoś jest odważny, no to Wielkie Gratulacje :) Ja wolę być z tych bardziej bojących się.

Gość gość
samotne matki są bo kobiety i dziewczyny się puszczają

Gość gośćnieprawiczek
Dobra, zakończmy te socjo-społeczno-filozoficzne rozważania. Nie takie jest pytanie w tytule. Może odezwie się jakaś żona/partnerka która czekała na tego odpowiedniego a teraz on jest dla niej pierwszym a ona dla niego x-nastą. Jak się z tym czujecie ?

Gość gość
1. Nie tylko moralność, religia i wychowanie wpływa na zachowania, ale również rozum. x Gdy człowiek zabija w obronie własnej używa rozumu czy instynktu? Czy żołnierz zabijając na wojnie używa rozumu czy instynktu? x 2. Rozum to odpowiedzialność i zdolność do przewidywania skutków swoich zachowań. x Jaka odpowiedzialność ponoszą żołnierze zabijając na wojnie? x 3. Przykład: liczba ciąż gimnazjalistek i dziewczyn w szkole średniej rośnie. Jeśli chodzi o starsze kobiety - samotnych matek też nie brakuje, ludzi zarażonych chorobami wenerycznymi, wirusem HIV, brodawczakiem i innymi też nie brakuje. Można tak wymieniać.....tylko po co ? x Brak dostateczniej edukacji seksualnej i zakaz aborcji. Brak wiedzy co za tym idzie niemożliwość prawidłowej analizy. x Każdy widzi to inaczej. x Dokładnie. x Ale też każdy z nas ponosi odpowiedzialność w razie nieprzyjemnych konsekwencji. x Nie każdy ponosi odpowiedzialność. x Jak ktoś jest odważny, no to Wielkie Gratulacje usmiech.gif Ja wolę być z tych bardziej bojących się. x Twój wybór inni są odważni.

Gość gość
Myślę, ze najlepsza odpowiedz dostaniesz od niej. Rozmawiacie na dość intymne tematy to możesz ja spytać czy ten jej jedyny na którego czeka mógłby być mężczyzną bardzo doświadczonym :)

Gość gośćnieprawiczek
Tak, dzisiaj to ona mi powiem całkiem co innego, bo jeszcze nic nie było. Chodzi mi o to, czy mi później nie będzie robić wyrzutów, czy nie będzie miała żalu, że ona się nie wyżyła.

Gość gość
Pytasz bo planujesz ja rozdziewiczyc czy ożenić się z nią?

Gość gość
Chodzi mi o to, czy mi później nie będzie robić wyrzutów, czy nie będzie miała żalu, że ona się nie wyżyła. X Bardzo możliwe, że tak będzie, albo Cie zdradzi z ciekawości. Będzie chciała sprawdzić jak jest z innym.

Gość gość
Ciężko powiedzieć, zazwyczaj kobietom nie przeszkadza bujna przeszłość seksualna partnera, za to w drugą stronę juz jest gorzej. Jeżeli trzymała dziewictwo bo jest bardzo wierząca to nie będzie chciała sprawdzać z innymi, no chyba, że nie docenisz jej poświęcenia to jest prawdopodobienstwo.

Gość gośćnieprawiczek
Nic nie planuję, widzę tylko, co się dzieje. Skromnie ujmując, ona się bardzo angażuje a ja nie mam nic przeciwko, nie wykluczam niczego.

Gość gość
Wielu kobietom b.przeszkadza bujna przeszłość seksualna partnera. Ale skoro ona z Tobą jest, to zapewne nie zalicza się do tej w/w grupy kobiet.

Gość gość
Myślę, że zgrzyt może być w waszym innym światopoglądzie. Dla Ciebie błona dziewicza nie przedstawia wartosci samej w sobie dla niej może być to wartość najwyższa.

Gość gośćnieprawiczek
Ona dobrze wie, czym dla mnie jest seks. Spędziłem kilka lat za granicą i nauczyłem się traktować to tak samo, jak konsumpcję papierosów, alkoholu czy trawki. Przecież wszyscy to robią, chodzi tylko o to, żeby nie nadużywać.

Gość gość
A co jeżeli będziesz musiał czekać z seksem do ślubu?

Gość gośćnieprawiczek
Do ślubu ? A co to jest ? Myślałem, że żyjemy w XXI wieku. Nie, nie ma takiej opcji, za bardzo cenimy sobie naszą wolność. Jedyną pokusą byłyby odpowiednie przepisy podatkowe, ale Polsce jeszcze daleko do tego.

Gość gość
za bardzo cenimy sobie naszą wolność. x Czyli ona też o ślubie nie myśli?

Gość gośćnieprawiczek
Nie, nie chce zostać niewolnicą. To jej słowa.

Gość gość
Wiesz jak ma taki pogląd na ślub to myślę, że Twoja przeszłość nie będzie dla niej problemem. Jeżeli zakocha się w Tobie to będzie seks.

Gość gość
Pewnie cierpi na zespol MRKH.

Gość gość
Cnota przysycha do macicy

Gość gość
"Cnota przysycha do macicy " - niezle. A swoja droga tak dluga "abstynencja" nie odbija sie na zdrowiu fizycznym czy psychicznym ?