Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sytuacja w PRZEDSZKOLU

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wracałam z jedną z mam, dużo razy się to zdarza, bo mieszkamy obok siebie. I ona nagle wystawiła do mnie rękę i powiedziała jaka ja pani, Ania miło mi. Zaskoczyło mnie to bo jest mlodsza o jakies 5-10 lat..... Nasze dzieci chodzą 3 rok do tej samej grupy. Poczulybyscie się glupio? Mąż się śmieje, ze gówniara pierwsza z inicjatywą wyleciała. Dziwne?

Gość gość
Nie masz prawdziwych problemów? Zajmij się czymś konstruktywnym. Widocznie głupio jej było, ze Stara baba mówi jej per Pani :P

Gość gość
Wracacie razem wiele razy i pasowalo byc Ci z nia na "Pani". O matko kobieto poco chcesz trzymac taki dystans. Masz sie za lepsza bo jestes starsza??!!

Gość gość
no i co? korona Ci z głowy spadła?

Gość gość
A ja myślę, że to bardzo miło z jej strony, bo widocznie wydałaś się jej interesującą osobą i chciała zmniejszyć dystans.

Gość gość
W tych czasach to naturalne,chociaż mi też jest głupio jestem najmłodsza matko w klasie córki nie mam 30 tam są matki po 30 lub 40

Gość gość
o matko straszne. Jak ona śmiała! A ty ile masz lat że tak strasznie cię to zdziwiło?

Gość gość
Po takim czasie to wydaje się być normalną koleją rzeczy!

Gość gość
No uważa się za lepszą. Samo określenie tamtej kobiety "gowniara" świadczy o tym.

Gość gośćbjvhfxgvk
Moze ona jest dla ciebie gowniara patrzac na twoj wiek stara ruro ale ty jestes gowniara emocjonalna! Puknij sie w kaczan ale mocno albo nie, niech maz ci pomoze! Moze wspolnymi silami wytluczecie sobie ze lbow poczucie wyzszosci, bo nie gorszej cechy charakteru niz! Ja mam 26l i sporo kolezanek po 30, po 40 a nawet sasiadke ktora sama mi powiedziala, ze mam mowic do niej na "ty" a ty robisz z siebie krolowa elzbiete!!!

Gość gośćbjvhfxgvk
Sasiadke 59l ktora kazala do siebie mowic na "ty" mialo byc, sie wkurzylam i zjadlam liczbe...

Gość gość
Nie robię z siebie dziewczyny królowej Elżbiety po prostu byłam nauczona ze starsi ludzie pierwsi podają rękę ! Dlatego się zdziwilam. Ja mam 35 lat, ona ok.25

Gość gość
No ona czekala i czekal az jej podasz reke i przestawisz ale sie nie doczekala wiec sama to zrobila. Jestes strsza ale rozumu nie masz za grosz.

Gość gość
Kurffa myślałam, ze to jakiś poważny temat, ze coś w przedszkolu nie gra a ta się burzy, ze dorosłą kobieta jej zaproponowała mówić sobie po imieniu. Autorko jesteś wstrętne zadufana snobka i tyle. To nie jest żadna gowniara dla Ciebie bo to tak samo dorosły człowiek, tak samo matka i tak samo kobieta jak Ty hrabianko z Bożej łaski...

Gość gość
może powinnaś potraktować to jako komplement :D tzn. młodo wyglądasz i znajoma uznała, że jesteś mniej więcej w jej wieku :P

Gość gość
jaka ona starsza? daj spokój! piszesz jakby miała 60 lat i stara babcią była. Macie dzieci w tym samym wieku, więc jesteście w tej samej grupie wiekowej mniej więcej. Mam syna w I klasie i z większością rodziców jestem na ty, jak i inni. Nikt nie wydziwia jak ty i stwarza sztucznych problemów. Moim zdaniem dziewczyna sie zachowała bardzo fajnie, na luzie, kulturalnie, jakby chciała pogłębić wasze relacje a ty wymyślasz.

Gość gość
Kutwa starsi pod warunkiem, ze ta różnica wieku jest na prawdę spora i widoczna gołym okiem. Różnica pokoleń i te pe :D Mój mąż jest ode mnie 10 lat starszy czyli, ze co? Że miałam na pierwszej randce mówić do niego PAN? I czekać aż wyciągnie rękę i powie mow mi Zdzichu? :D (imię zmienilam)

Gość gość
moja koleżanka z którą prowadze biznes jest 10 lat starsza i jak się poznawałyśmy to ja pierwsza podałam jej rekę mówiac "cześć Magda jestem". Po prostu poznałysmy się u koleżanki i ona już była jak przyszłam więc nie wypadało stać jak kołek czy gadac sobie na pani. Jesteś głupia autorko:D Dziewczyna podeszła do sprawy praktycznie, a ty szukasz dziury w całym. Jak widać dziewczyna pomyliła się się co do ciebie autorko:O

Gość gość
Bardzo fajnie się dziewczyna zachowała. Wzorowo. Mi by było miło.

Gość gość
A Tobie nie było głupio mówić tej dziewczynie Pani skoro znacie się kilka lat, wasze dzieci się lubią i mieszkacie obok siebie?

Gość gość
może powinna spytać, czy może do ciebie mówić hrabino ?

Gość gość
11:17 hahaha padłam;-)

Gość 33latka gość
Na miłość boską przecież w okresie 20-40 lat to ciężko poznać ile lat ma która kobieta. Dziewczyna doszła do wniosku że głupio się tak paniować skoro się tyle znacie. Trzeba było już dawno zaproponować tej dziewczynie przejście na "ty" Jak nie cierpię tego sztucznego snobizmu. ja jestem na "ty" z 20-latkami i 50-latkami i jest ok

Gość gość
Starszy mlodszemu proponuje przejście na Ty ,kobieta mężczyznie alw ty robisz z tego nie wiadomo co .

Gość gość
kolejny topik dowodzi ze w polsce to jednak panuje sredniowiecze. 5-10 lat roznicy to juz powod do focha, bo trzeba sie wywyzszyc. autorko, mamy rok 2016 nie 1816. wez sie ogarnij.

Gość dns dns
widać, że mentalnie to ty masz 55 lat a nie 35 :O ja nie jestem zbyt wylewną osobą, ale uważam, że przejście na ty "robi" lepiej dla znajomości. Może i jesteś od niej 10 lat starsza, ale to żadna różnica.. ona nie ma 15 lat i od dawna jest osobą dorosłą. Znacie się jakiś czas, rozmawiacie.. tu nie ma sensu sobie paniować. Matka koleżanki 20 parę lat starsza zaproponowała mi, żebym mówiła do niej na ty i chociaż czasem ciężko się przestawić, to jednak zaraz się czujemy lżej w rozmowie :)

Gość gość
Takie " problemy" na kafe mnie rozwalaja...

Gość gość
no tak, durny temat, mnóstwo odpowiedzi. Jak ktoś zadaje konkretne pytania to albo nikt nie odpowie, albo max 2-3 odp. Zajmujecie sie durnotami....

Gość gość
Po pierwsze- nie wiesz ile ma lat (skoro piszesz "około")- ja jestem pod trzydziestkę, a wyglądam nie tyle młodo, ile wręcz dziecinnie... byłam niedawno na kursie zawodowym, dziewczyny w moim wieku i starsze. Od początku ustaliłyśmy że mówimy sobie po imieniu. Chwila przerwy i jedna z koleżanek zaczęła mnie zagadywać, rozmawiamy coś o planach, a ona takim protekcjonalnym trochę tonem "ale to przecież masz czas jeszcze na to, młodziutka jesteś". Jak powiedziałam ile mam lat, to cały stół zaczął się na mnie gapić i wszystkie przyznały że myślały że co najwyżej licencjat skończyłam, nie więcej. Cięzko, jak ktoś wspomniał, oceniać wiek na oko. Po drugie, rąbnięta jesteś uważając że dziewczyna ledwie kilka lat młodsza od ciebie powinna c***aniować z racji twojego "starszeństwa" a propozycja przejścia na "ty" jest nietaktem. Co innego jakbyś do tego przedszkola wnuka przyprowadzała.