Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres spóźnia mi się 2 dzień! Mogę być w ciąży??

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Panie! Już drugi dzień nie mam okresu, a dostawalam to raczej regularnie. Co więcej, nie czuję objawów zwiastujacych miesiączkę jak zwykle. Nic mnie nie boli, czasem jedynie poczuje "ścisk" tam na dole. Normalnie nie przejmowałabym się tym tak bardzo, jednak tydzień temu dałam się namówić na "kilka włożen" bez zabezpieczenia. Chłopak wyjął członka w ostatniej chwili. Jestem na siebie wściekła. Teraz biegam po suficie i zastanawiam się czy moje objawy są słuszne.. co myślicie?

Gość gość
moga byc sluszne ... wiesz co to jest test ciazowy ?

Gość gość
prawdopodobienstwo zajscia w ciąze w tym wypadku to nawet 99 %. Gratulacje mamusiu

Gość gość
my tak z mezem juz 6 lat robimy i nic.dziecko planowane.moim zdaniem nie.

Gość gość
Jak się ruchoałas to nie pytałaś

Gość gość
Jeśli to ciąża to na pewno nie od tych "włożeń" tydzień temu. Chyba że to było trochę dłużej niż tydzień temu i tylko ładnie zaokrągliłaś. Dlaczego? już nie chodzi o to że nie było wytrysku w pochwie. Ale prosta biologia. Po pierwsze do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji. A po drugie, między owulacją a miesiączką jest tzw faza lutealna i naprawdę ciężko by było zajść w ciążę mając tą fazę krótszą niż 12 dni (a poniżej 10 to wręcz niemożliwe). Nie bez powodu testy ciążowe się robi min 10 dni po stosunku a najlepiej jeszcze później. Tak więc nawet jakby doszło do zagnieżdżenia tą najkrótszą droga u ciebie to faza lutealna też musi mieć swój czas. Okres ci się spóźnia bo albo zaciążyłaś bo gdzieś wcześniej zabezpieczenie zawiodło, albo dni płodne się przesunęły i razem z nimi okres się przesunął. Stawiam na to drugie. Oczywiście trzeba brac pod uwagę że skoro dni płodne sie przesunęły to do ciązy może dojść w późniejszym terminie ale na pewno nie dowiesz się tego po tygodniu.

Gość kasiamis1
Witam, mam cykle co 28 dni, cykl monitorowany w 13 dniu 2 pecherzyki jeden 26 drugi 28 mm, dzisiaj jest 25dc, zrobiłam bete 41,5 mlU/ml, 2 testy ciążowe z 2 kreskami w tym jedna bladsza. Czy to może być ciaza? Staram się od 1,5 roku i nic a miałam mieć 2 inseminacje i uciekliśmy z niej z mezem  może to dobry objaw.

Gość kasiamis1
Pomozecie

Gość gość
kasiamis1 skoro 2 testy i beta potwierdzają ciążę, to to jest ciąża. chwilowo z lekarzem nie ma się co spieszyć bo przed 6- 8 tygodniem raczej się nic więcej nie dowiesz. No chyba żeby się działo coś niepokojącego jak krwawienia albo bóle. albo jak miałaś wcześniej problemy z progesteronem to też lepiej zgłosić (ja miałam małe problemy ale w ciąży się nic nie działo). Badania tez raczej lekarze wolą robić po tym 8 tygodniu dopiero. Co najwyżej możesz sprawdzić czy beta się dobrze rozwija. Ja starłam się dłużej od ciebie. Powiedzmy że kilka lat dłuższej i też byłam totalnie zaskoczona jak w końcu sie udało. nie mogłam uwierzyć a jak uwierzyłam to się zaczynałam martwić że coś może być nie tak. Ale jest ok.

Gość kasiamis1
Ja miałam 1 poronienie w 2013 i teraz miałam jednak na inseminacje po której była miesiączka i teraz 22 mają miałam mieć druga ale mąż się wkurza że nie da rady ze to głupota i kochałam się w domu i może się udało bardzo chcemy mieć dzidzila

Gość kasiamis1
a czy to ze teraz boli mnie brzuch takie ciagniecie kłócie to jest normalne bo ja wszystkim sie przejmuje i teraz tez i martwie sie ze nic z tego nie bedzie

Gość gość
kasiamis1 dziś a czy to ze teraz boli mnie brzuch takie ciagniecie kłócie to jest normalne bo ja wszystkim sie przejmuje i teraz tez i martwie sie ze nic z tego nie bedzie Ja miałam w ciąży takie bóle jakie ma się czesto podczas okresu i to zdarzały sie do końca trzeciego trymestru. A ciąza cały czas rozwija się prawidłowo.

Gość gość
być może spóźniła Ci się owulacja. Powinnaś ją sobie wyznaczać na bieżąco, dzięki szybciej zauważysz jakieś zmiany w cyklu.

Gość kasiamis1
Dzięki za radę. Chyba tak zrobię. Są jakieś specjalne testy, które ułatwiają interpretację?

Gość gość
pewnie ze są. Bardzo dobre są te na ślinę, bo są wielokrotnego użytku.

Gość gość
pierwszy raz spotykam się z testerem na ślinę. Możesz wyjaśnić zasadę jego działania?

Gość gość
Najlepiej będzie jak wejdziesz sobie na stronę dystrybutora i sama poczytasz. Tutaj masz link: www.testerafrodyta.pl