Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z zębem po plombowaniu

Polecane posty

Gość gość

Witam Wszystkich Mam taki problem, otóż 2 miesiące temu miałam plombowaną górną siódemkę. Następnego dnia czułam dziwny dyskomfort i uczucie jakby coś uciskało na dziąsło przy tym robionym zębie. Po kilku dniach okazało się, że ból ten wynika z tego, że dolny ząb pod tą siódemką wbija mi się w górne dziąsło. Poszłam na poprawkę ale dentystka coś tam podpiłowała i stwierdziła, że jest ok i ona nie wie dlaczego tak się dzieje. Szukałam pomocy u kolejnych dentystów (w sumie siedmiu) ale żaden nie umie tego zrobić. Czuję, że cała szczęka układa mi się jakoś inaczej. Rano czasem przeskakuje mi coś w stawie skroniowo-żuchwowym. Cała szczęka mnie boli i nie wiem kompletnie co robić. Przed plombowaniem było wszystko ok. Dodam, że ten ząb łączy się z tym dolnym tylko częściowo a pozostała część z niczym się nie łączy. Może to jest problemem. Jednak nie rozumiem jak to możliwe, że żaden dentysta nie potrafi lub nie chce pomóc. czy miał ktoś podobny przypadek???? CO ROBIĆ????

Gość gość
Jakim cudem dolny ząb może dotykac górnego dziąsła??? Przeciez zęby dolne stykają się z górnymi. Chyba musislabys miec połamaną żuchwe żeby cos takiego bylo możliwe.

Gość gość
Nic nie miałam połamane. Po prostu moje siódemki są bardzo małe, nie wiele wystają ponad dziąsło i przy zbyt wysokim wypełnieniu jest to możliwe.

Gość gość
Powinnaś sie zgłosić do dobrego stomatologa. Któryś na pewno wpadnie na pomysł co się dzieje w twojej jamie ustnej. Ja chodzę do http://przychodniadental.pl/ i zawsze mi pomagają. Nigdy nie miałam podobnych p[roblemów.

Gość gość
A moim zdaniem powinnaś znaleźć sobie dobrą przychodnię i tylko tam chodzić. Ja odkąd poszłam pierwszy raz do http://www.medidens.pl/ już nie poszłabym do innej, bo naprawdę jakość usług jest bardzo wysoka. I dentyści mają ogromną wiedzę, a jak jest jakaś kryzysowa sytuacja, nie wstydzą się skonsultować z innymi i szukać najlepszego rozwiazania.