Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depilacja bikini.proszę o porady.

Polecane posty

Gość gość

Sorki ze tutaj ale tu chyba jest najwięcej kobiet. Niedługo jadę na 2 tyg.wakacje nad morze i głowę zaprzata mi depilacja. Czy włosy gole maszynka czy kremem veet 2-3 dni później mam krostki. Nie wiem co zrobić żeby ich nie było. Ostatnio próbowałam depilacje depilatorem ale straszny bol i nie dam rady z bikini. Ścieżka jakieś sprawdzone sposoby?

Gość gość
maszynka ale taka elektryczna nie podrażnia

Gość Onaaaaaa852
Też mam ten problem. Po wakacjach chcę zastosować depilację laserową. Czy któraś z was miała? Jak wygląda taki zabieg i czy efekt rzeczywiści jest dobry?

Gość gość
13:29 taka jak używają mężczyźni do golenia?

Gość gość
kup sobie golarkę elektryczną z trymerem, szybko, bezbolesnie i bez podrażnień mozna sobie ogolić to co trzeba, nawet przed samym wyjściem na plażę

Gość gość
Skranie boskie z tym depilowaniem się .... ja zdecydowałam się na depilację woskiem w saonie kosmetycznym Maniqu we Wrocławiu.... npierwszy raz trochę bolało ale potem jż było lepiej

Gość gość
Ja mam ten sam problem. Proponuje zebys zapuscila wloski chociaz na 1 cm i poszla a wosk do kosmetyczki. Raczej nie wytrzymasz depilacji brazylijskiej ale chociaz okolice sobie zrob. Na 2 tyg styknie. Pojedyncze odrastajace wloski wyrwiesz penseta. A jesienia lec na laser. Ja wlasnie sie wybieram bo juz nie moge. Nastepnego dnia juz widac odrastajace wloski.. i jak chce zgolic je maszynka to wyglada jeszcze gorzej bo robia sie krostki i strupki. ://

Gość gość
Jestem obecnie w 35 tc i samo golenie przysparza mi nie lada problemu no ale chce być gotowa na poród i jakoś mi tak lepiej :-) oczywiście ktostki są.. moja rada? - sudocream.

Gość gość
Pewnie używacie najtańszych maszynek i żeli. Też tak kiedyś miałam

Gość gość
Ja sie nie gole i mam swiety spokoj. Wloski przycinam maszynka do wlosow na rozne dlugosci, zazwyczaj 5, 7 9 mm. Okolice bikini usuwam woskiem na zimno ( zwykle plastry z drogerii).

Gość gość
Moim zdaniem najlepsza jest maszynka elektryczna, ale damska. A na krostki pilorix

popieram koleżankę w ciąży. Sudocrem po depilacji, wysmarować grubą warstwą i poczekać aż się wchłonie. Do tego przewiewna bielizna

Gość gość
Mozna przetrzec wacikiem nasaczonym spirytusem salicynowym i krosty tez się nie pojawia.

Gość kominkowa
Jeśli masz podrażnienia to wg mnie tylko depilacja laserowa.

Gość gość
Ja wytrzymałam depilację woskiem opcja bikini brazylijskie w 36tc:P

Gość pomaziana
Szalona jesteś! Ja bym nigdy się nie zdecydowała bo wychodzę z założenia, że jak nie trzeba to po co się męczyć! Nie wiem czy słyszałaś ale Braun Silk-expert IPL to rewelacyjne urządzenie. Okolice bikini tez można nim depilować .

Gość katosu88
pomaziana a na jak długo wystarcza taka depilacja? Nie uczula Cię nic? No i powiedz mi jak jest z bólem bo okolice bikini są bardzo wrażliwe jak wiadomo.

Gość gość
Najlepiej przed ciążą wydepilować laserem.Jest z włosami spokój na stałe.

Gość gość
Mialam identyczny problem , wszytsko mnie podraznialo i miałam te ohydne krostki. Kupilam depilator z funkcja golenia ( tak jak normalna maszynka) tylko taki depilator goli "na sucho" i nie ma ostrzy tylko takie jakby 2 rzedy ostrych zebow które tra się o siebie i przez to scinaja wlosy. Nie mam rzadnych uczulen , krostek, swędzenia itd. Depilator z Brown sil-epil za prawie 1oo euro. Drogo ale mam go już 15 lat i dalej chodzi.

Gość gość
to wyprobuj krem vanity z bielendy do skory wrazliwej.tez mam skore podatna na podraznienia itd. a po nim nie mam z tym problemu

obecnie na topie jest depilacja epilfree - bez żadnych krost i bólu a do tego mega skuteczna bez względu na kolor włosków

Gość gość
Polecam zamiast pianki do golenia czy tam kremu zwykła odżywkę do włosów,odkąd się tak depiluje skóra gladziutka. P,S dowiedziałam się o tym na kosmetologii.

Gość gość
Moim zdaniem lepiej iśc do salonu na depilację laserową. Zabieg nie jest bardzo drogi, a masz spokój na długo. :) ja chodzę do http://maestriaklinikaurody.com/ i jestem naprawdę zadowolona.

Gość gość
Super sprawa to taka elektryczna maszynka do całego ciała. Bezboleśnie, łapie każdą długość i nie podrażnia. Mnie wszystko inne podrażniało, poza kremem, ale to strasznie upierdliwe jest. Ja mam phillips bodygroom tt2040 i w końcu bezproblemowo się golę jak często chcę.

Gość gość
Najlepiej zdecydować się na depilację laserową. Masz spokój z odrastaniem włosków na długi czas no i krostki w ogóle się nie pojawiają. :) Ja robię depilację w http://www.kn-estetic.pl , efekt jest naprawdę super.

Gość gość
Na ile ta laserowa depilacja ci wystarcza i czy jest 100%

Polecam zabieg depilacji laserowej w Klinice Bona Dea w Krakowie. maja najbardziej skuteczny i najnowszy laser, wystarcza 3 zabiegi a nie tak jak gdzie indziej ze nawet 10. Laser diodowy Light Sheer amerykańskiej firmy Lumenis posiada certyfikat bezpieczeństwa i jakości wydany przez amerykański urząd ds. Żywności i Leków FDA, honorowany na całym świecie. Urządzenie jest w pełni bezpieczne, obsługa ma duże doświadczenie bo ponad 10 lat.

Gość gość
Stanąc nad ogniskiem i opalić

Gość gość
Ha ha ha very funny....A tak na poważnie to depilacja laserowa teraz to standard i wygoda. Ja poddałam się depilacji laserowej bikini i pach w www.laserestetic.pl bo mają bardzo atrakcyjne ceny na tego typu zabiegi. Na nogach nigdy nie miałam jakiegoś strasznego owłosienia więc wosk wystarczy. Często chodzę na basen wiec męczyły mnie te depilację bikini i pach żeby nie mieć podrażnień i tych czerownych swędzących kropeczek.

Gość Ewelinka 123
Hej , zabieg depilacji laserowej jest prosty tu masz film jak wygląda zabieg depilacji https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena usługi nie jest , polecam dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Lightshher i Vectus