Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krem z filtrem dla dziecka 5 m

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jaki krem z filtrem bylby najlepszy dla malucha 5 mcy? Chodzi o taki z wysokim faktorem 50 i zeby nie brudzil ubranek. Mam rossmanowy babydream i ubranka po jednym spacerze nadaja sie do kosza tak brudzi :-(

Gość gość
my używamy nivea dla dzieci

Gość gość
Znalazlam z musteli, jest opis ze nie brudzi ubran. Moze ktoras z was ma i potwierdzi?

Gość gość
Momme

Gość gość
Ja mojemu kupiłam najpierw Mustelę od 1. dnia w sprayu i nie zauważyłam, żeby brudziła. Potem znalazłam Pharmaceris filtr w 100% mineralny i też jeszcze nic nie pobrudził. Zamieniłam tylko dlatego, że wolę nie stosować u dziecka filtrów chemicznych, Mustelę zostawiłam dla siebie, bo też potrzebuję wysokiego filtra. Oba mają faktor 50+.

Gość gość
Nie radzę stosować takich drogeryjnych filtrów u takiego małego dziecka (pomimo, że jest narysowany bobas). Polecam filtry z firmy Alphanova albo Eco Cosmetics. Takiego małego dziecka nie należy narażać na chemiczne filtry, które są bardzo szkodliwe

Gość gość
Ja też mam taką zasadę, że raczej omijam drogeryjne kosmetyki. One takie niby dla dzieci, a jak zgłębić składy co niektórych, to sama bym się bała nimi posmarować. Zawsze filtry, podobnie jak i inne kosmetyki dla dzieci, kupuję w aptece. Wolę sprawdzone, przebadane dermokosmetyki niż zwykłe kosmetyki z drogerii. A przede wszystkim patrzę na składy, czy nie ma tak jakichś niebezpiecznych substancji. Jeśli nie znam nawet jakiegoś składnika, to od czego jest internet w smartfonie ;)

Gość gość
używałam Nivei

Gość gość
Kurcze, nie pakuj Autorko w takiego malucha tej chemii. Slonce jest dobre, produkuje sie wit.D. przeciez chyba nie wystawiasz dziecka na pelne slonce na dlugo? A jesli chodzi o sklady to Srokao robi super analizy kosmetykow dla dzieci, polecam zajrzec na jej stronke.

Gość gość
Ja polecam olej z pestek malin. Ma filtr 30-50 SPF. Nivea to chyba najgorszy syf jaki znam

Gość gość
Dermedic sunbrella. Koszt ok 20 zł