Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plamienie implantacyjne?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wraz z mężem staramy się o dziecko. Pierwsze już mamy i ma 7 lat. Było planowane i zaszłam w ciążę za pierwszym razem, kochaliśmy się tylko raz w 15 dniu cyklu. Teraz kochaliśmy się bez zabezpieczenia w 8, 10, 11, 12 i 13 dniu cyklu, z tym że nie wiem kiedy miałam owulację. Cykle mam 27, 28 dniowe, ostatni miałam 14 maja, odczuwałam delikatne pobolewanie jajników aż do teraz, jest 20 dzień i zobaczyłam na papierze toalet.brunatne plamienie, na wkładce nic nie ma, a na papierze delikatny brunatny jakby śluz. Czy to może być to o czym myślę?Zagnieżdżanie się...Wcześniej nigdy żadnego plamienia nie miałam, a w pierwszej ciąży nie pamiętam. Doradźcie coś, bo już zaczynam się tym stresować, że może nic z tego. Kiedy mogę wykonać test, biorąc po uwagę, że dziś przypada mój 20 dzień?

Gość gość
Jestem w ciąży drugi raz, nie miałam ani razu plamienia implantacyjnego. Z tego co wiem jest ono jasnoczerwone i jest to kilka kropelek/niteczek. Natomiast plamienie brunatne często zdarza się w połowie cyklu. Nie raz miałam.

Gość gość
Plamienie brunatne to plamienie okołoowulacyjne. Co wcale nie wyklucza tego, że Wam się udało. Musisz poczekać do terminu okresu.

Gość gość
Ale dziś jest mój 20 dzień cykly i za 7, 8 powinnam dostać okres, więc to chyba nie owulacja?To plamienie miało jakąś krótką niteczkę i było bardzo delikatne.D am znać jak zrobię test, pierwszy planuję zrobić w poniedziałek.

Gość gość
Nie ma sensu w poniedziałek. Test wychodzi pozytywny najwcześniej w 28 dniu cyklu. Natomiast gdyby to jakimś cudem była implantacja to faktycznie dwa dni później byłby pozytywny.

Gość gość
Jesteś pewna że to śluz a nie np. resztka kału?? Miałam plamienie implantacyjne- były to dosłownie jasnoczerwone kropki na wkładce.

Gość gość
Nie mogło to być plamienie implantacyjne. Skoro masz cykle 28-dniowe- owulacja występuje na 14 dni przed okresem. Więc owulację miałaś powiedzmy w 14dc. Implantacja ma miejsce 7-10 dni po owulacji, więc nie ma szans.

Gość gość
Test wyjdzie pozytywny najwcześniej 10 dni po owulacji, ale powinnaś poczekać najlepiej co najmniej tydzień po terminie okresu. Bo co z tego, że wyjdzie Tobie szybko pozytywny jak może to być po prostu ciąża biochemiczna i narobisz sobie niepotrzebnie nadziei..

Gość gość
Urodziłam dwoje dzieci ale akurat ja nie miałam żadnego plamienia implantacyjnego

Gość gość
Tak jeste w ciąży możesz się już cieszyć bo chyba to koniecznie chciałaś przeczytać. Gratulacje!

Gość gość
Plamienie okołoowulacyjne. Występuje często kilka dni po owulacji.

Gość gość
Ja urodziłam troje dzieci i też nie miałam żadnych plamień implantacyjnych :P

Gość gość
To żadna implantacja. Ale nie znaczy to, że w tym cyklu się nie udało. Czekaj do terminu okresu.

Gość gość
Ja miałam plamienie implantacyjne dwa tygodnie temu Osiem maleńkich żywo czerwony ch kropeczki na władcę i już wiedziałam że się udało.

Gość gość
Na wkladce .Przepraszam pisze z telefonu